Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MKSP píše:
Tohle není o tom že si zvykají, ale o tom, že se nechtějí vzdát dovolený. A ano riziko je stejně jako v Česku, ale proč to budu pokoušet. Lidi by si měli uvědomit, že nejde pouze o ně, ale i o ostatní lidi, který mají například oslabenou imunitu atd a i v Česku by si měli dávat pozor a chodit raději do přírody. @SlečnaDahlia
To je samozřejmě lež jako věž - lidi si zvykají bez ohledu na nějakou dovolenou. Schopnost adaptace na nové podmínky je klíčová pro lidský druh. A riziko není stejné, riziko je nižší. A i kdyby bylo stejné, tak tvoje argumentace totálně kulhá - buď budou lidi sedět doma na zadku, nebo se stejným rizikem pojedou na dovolenou do Chorvatska (a české ekonomice navíc pomohou tím, že si na ni doma nakoupí).
@MKSP píše:
Tohle není o tom že si zvykají, ale o tom, že se nechtějí vzdát dovolený. A ano riziko je stejně jako v Česku, ale proč to budu pokoušet. Lidi by si měli uvědomit, že nejde pouze o ně, ale i o ostatní lidi, který mají například oslabenou imunitu atd a i v Česku by si měli dávat pozor a chodit raději do přírody. @SlečnaDahlia
Jak pokoušet? Žiju v Praze. Pokud vyjedu na dovču mimo, výrazně tím snižuju šanci, že se nakazím ![]()
@MKSP píše:
Zakladatelko já se ti nedivím, taky bych nechtěla aby jel. Upřímně vůbec nechápu jak v době koronaviru může někdo někam cestovat, když i v naší zemi je stále dost nákazy. V některých zemích je ještě plno zákazů a Češi si vesele jezdí na dovolenýjak kdyby to jedno léto nešlo vydržet.
Kdybych v tom viděla smysl, tak se to vydržet dá. Ale já v tom smysl nevidím.
@Anonymní píše:
Byvaly mi dela same naschvali. Mame stridavou peci o syna (6let) v tydnu kdy ho ma on my oznamil, ze chce jet se synem do Chorvatska a chce po me o par dni ho mit dele. Ja s tim nesouhlasim ale on mi jen nadava. Muzu se nejak branit?
Chudák tvoje dítě, mít psychotickou, hloupou a negramotnou matku, to je fakt výhra v loterii.
@MKSP píše:??
Ani bych se nedivila kdyby tak někdo opravdu přemýšlel když to tady vidím @Lama Lama
@lleennttiillkkaa píše:
@Zoe1 a 1.1.2021 čáry máry fuk a Covid bude fuč?
Určitě ano
to je jedno, každá na to máme jiny názor, takže netřeba se o tom dál bavit, já jen prostě nechápu lidi, co za každou cenu musí letos urvat dovolenou v zahraničí.
@Anonymní píše:
Byvaly mi dela same naschvali. Mame stridavou peci o syna (6let) v tydnu kdy ho ma on my oznamil, ze chce jet se synem do Chorvatska a chce po me o par dni ho mit dele. Ja s tim nesouhlasim ale on mi jen nadava. Muzu se nejak branit?
A v čem je problém? Syn si užije moře, ty si odpočineš. Proč s tím nesouhlasíš? Co na to syn? Chce tam jet?
@Zoe1 My třeba nejedeme, ale my se rozhodli už loni, že letos si od moře odpočineme. Nicméně Covid tu bude i za rok, za dva. Pravda letos jsme plánovali dovolenou v Karviné, tu letos skutečně vynecháme
@Zumpa píše:
Chudák tvoje dítě, mít psychotickou, hloupou a negramotnou matku, to je fakt výhra v loterii.
Mezi náma doufám, že ty žádné nemáš, protože takhle egoistický a zakomplexovaný člověk jako ty se jen tak nevidí. Ale třeba je to jen tvoje póza pro internet ![]()
Tak jestli nechceš pustit svoje dítě, pojedu já s dcerou, půl paliva zaplatím
mu závidíš nebo o co ti jde?
@Anonymní píše:
Optej se na OSPOD
tam ti poradí
@LucEm píše:
Optej se na OSPODtam ti poradí
NO, to určite.
Řeknou, že se maj dohodnout. ![]()
@Anonymní píše:
A syn na to rika co? Uz s nim na dovolene asi byl, ne? Navic, kdyz mate stridavku, asi se o syna postara? Nebo cemu vadi ty 3 dny navic, jake mas se synem plany? To je asi to hlavni.
@Anonymní píše:
Tak ho pusť na dovolenou a nebuď hysterka.. Teď jsme kluka taky pouštěli, ještě mu dávali doklady, co jsme mu dělali.. Není to mimino.. Děláš naschvály pořád?
@MKSP píše:
Představ si to že od lidí, kteří tam žijí. Například v takovém Londýnu pořád chodí lidi do obchodů v roušce a ještě co nejméně. Nehledě na to že některé restaurace a bary jako například Oblix jsou ještě zavřené @cecetka
U nás je taky plno zavřených, zkrachovalo to.
Mám příbuzné po Evropě a všude se zije normálně. Německo, Itálie, Francie - normálně do obchodů a do práce a na dovolenou.