Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zoe1 píše:
Já se zakladatelce nedivím, pokud je důvod Covid, kdyby nebylo Covidu, klidně bych je nechala jet, ale tento rok bych prostě nikam nejezdila. Kdo ví, co se bude ještě všechno dít.
Jed na Ostravsko.. Twl.. Tuhle blbinu chytnes i nás, ne v Chorvatsku.. ![]()
@Zoe1 my byli na dovolene 3 tydny ted, u more, i kdyz v ramci jednoho statu, kde zijeme a odpocinuli jsme si neskutecne, i od covidu
a ono je to asi jedno, nejlepsi kamaradky me dcery se ted vrati z Mallorky a jde do akolky, kde si budou hrat, vlastne uz hraji, to mi prijde jako vetsi riziko nez apartman, kde jsme za 3 tydny nikoho nepotkali a byli jsme v obchode vsehovsudy 4× a na plazi v podstate sami, luxus. Hur jsem se citila po prijezdu zpatky k nam do mesta, mnohem vice lidi..
@jizvíková píše:
U nás je taky plno zavřených, zkrachovalo to.
Mám příbuzné po Evropě a všude se zije normálně. Německo, Itálie, Francie - normálně do obchodů a do práce a na dovolenou.
Přesně tak! Ta panika a paranoia je únavná ![]()
https://www.frekvence1.cz/audio-video?… Tady pro příznivce estébáků a minulých režimů…
Tak pokud to oznámí na poslední chvíli y tak bych taky nesouhlasila. Něco jiného by bylo, kdyby s tím přišel před létem a chtěl se slušně domluvit. Ale v současné době, kdy se v Chorvatsku začíná koronavirus dost šířit, bych s tím problém měla a snažila se ho přesvědčit na jiný typ dovolené a určitě bych v téhle situaci bez předchozí domluvy nevycházela vstříc.
Clovek se musi podivat vzdy na konkretni lokalitu, kam jede a ne na cely stat.
Jeste bys mohla pokusit se nakazit syna nemoci, idealne infekcni. Takove nestovice, spala, covid, angina, - nebude moc jet, bude muset byt doma a budes spokojena. Zaloz tu vlakno, kdo zrovna doma tu nemoc ma, a jed se synem na navstevu.
@MKSP píše:
Zakladatelko já se ti nedivím, taky bych nechtěla aby jel. Upřímně vůbec nechápu jak v době koronaviru může někdo někam cestovat, když i v naší zemi je stále dost nákazy. V některých zemích je ještě plno zákazů a Češi si vesele jezdí na dovolenýjak kdyby to jedno léto nešlo vydržet.
Přesně tak, v Čechách to totiž chytit nemůžeš
a když bude druhá, třetí, šestá, desátá vlna, tak se prostě cestovat nebude vůbec, co by kdo kam coural ![]()
@Zoe1 píše:
Já se zakladatelce nedivím, pokud je důvod Covid, kdyby nebylo Covidu, klidně bych je nechala jet, ale tento rok bych prostě nikam nejezdila. Kdo ví, co se bude ještě všechno dít.
A když děti odveze jejich matka? Ta může?
Má jít na OSPOD nebo jak si takové řešení představujete?
On totiž ani jeden rodič nemůže nic nařizovat druhému…Co třeba tatove, co nevídali svoje děti kvůli COVID ačkoliv byli všichni zdraví a matka k tomu neměla žádný důvod ani oporu v zákoně? A že jich bylo…
Ze zkušenosti - ženský si strašně stěžují, jak ex dělají problémy, jak málo platí, málo se starají - pak zase moc
, jak nextky jsou zlé a příšerné a všechno dělají špatně, že se jim špatně žije a mají to těžké…A v realitě - ty co si nejvíce nahlas stěžují a všechny pomlouvají - jsou histericke a manipulativní potvory, které celý život otce vydírají, tahají po soudech, čmuchají každou korunu navíc, využívají děti k vlivu na chlapa atd.
Zakladatelka je jasná. Ačkoliv chápu, že se může COVID bát, tak tímhle způsobem se konflikty s otcem mého dítěte, neřeší.
Chudáci děti.
@ulice píše:
A když děti odveze jejich matka? Ta může?Má jít na OSPOD nebo jak si takové řešení představujete?
On totiž ani jeden rodič nemůže nic nařizovat druhému…Co třeba tatove, co nevídali svoje děti kvůli COVID ačkoliv byli všichni zdraví a matka k tomu neměla žádný důvod ani oporu v zákoně? A že jich bylo…
Ze zkušenosti - ženský si strašně stěžují, jak ex dělají problémy, jak málo platí, málo se starají - pak zase moc
, jak nextky jsou zlé a příšerné a všechno dělají špatně, že se jim špatně žije a mají to těžké…A v realitě - ty co si nejvíce nahlas stěžují a všechny pomlouvají - jsou histericke a manipulativní potvory, které celý život otce vydírají, tahají po soudech, čmuchají každou korunu navíc, využívají děti k vlivu na chlapa atd.
Zakladatelka je jasná. Ačkoliv chápu, že se může COVID bát, tak tímhle způsobem se konflikty s otcem mého dítěte, neřeší.
Chudáci děti.
Takže si má matka teď uprostřed prázdnin překopat program s dítětem, aby tatínek mohl jet s dítětem k moři na víc jak týden? Proč to neřešil před prázdninami, že by dítě chtěl mít třeba 14 v kuse? Ty bys ochotně zrušila své plány, kdyby za tebou přišel ex a řekl, že zůstane s dítětem u moře i v době, kdy máš mít dítě ty?
@lucenka píše:
Takže si má matka teď uprostřed prázdnin překopat program s dítětem, aby tatínek mohl jet s dítětem k moři na víc jak týden? Proč to neřešil před prázdninami, že by dítě chtěl mít třeba 14 v kuse? Ty bys ochotně zrušila své plány, kdyby za tebou přišel ex a řekl, že zůstane s dítětem u moře i v době, kdy máš mít dítě ty?
Nikde nevidim napsane, jaky ma zakladatelka program na leto.
Ani se nezminuje, jestli syn chce s tatou k mori nebo nechce.
Pro me by bylo rozhodujici prani ditete nez moje predstava drzeni decka doma.
@cecetka píše:
Nikde nevidim napsane, jaky ma zakladatelka program na leto.
Ani se nezminuje, jestli syn chce s tatou k mori nebo nechce.
Pro me by bylo rozhodujici prani ditete nez moje predstava drzeni decka doma.
Pro mě by bylo rozhodující, jaké mám s dítětem plány já na danou dobu. Rozhodně bych neskákala, jak ex na poslední chvíli pískne. Tohle měli mít vyřešené před prázdninami a ne to řešit v jejich průběhu.
@lucenka píše:
Pro mě by bylo rozhodující, jaké mám s dítětem plány já na danou dobu. Rozhodně bych neskákala, jak ex na poslední chvíli pískne. Tohle měli mít vyřešené před prázdninami a ne to řešit v jejich průběhu.
A kdyz tve dite bude chtit jet k mori? Tak mu reknes NE, uz jsem ti prazdniny naplanovala jinak, tve prani me nezajima? ![]()
@cecetka píše:
A kdyz tve dite bude chtit jet k mori? Tak mu reknes NE, uz jsem ti prazdniny naplanovala jinak, tve prani me nezajima?
Ale ono může jet k moři. V tom jim přeci nikdo nebrání.
@lucenka píše:
Ale ono může jet k moři. V tom jim přeci nikdo nebrání.
Zakladatelka brani ![]()
Navic ani nereaguje. Opet zbytecna diskuse ![]()
@cecetka píše:
Zakladatelka braniNavic ani nereaguje. Opet zbytecna diskuse
Nebrání. Vadí jí těch několik dní navíc, co po ní ex chce.