Nesouhlasím s vyřízením reklamace

12651
2.5.14 14:07

Nesouhlasím s vyřízením reklamace

Potřebuju poradit s paragrafy.

4.4. jsem si koupila boty. Hned 9 dní poté (13.4.) jsem je reklamovala, protože se začala výrazně odírat podrážka na obou botách (jde o vycházkové boty, ne boty módní nebo vysoce módní) a na jedné botě se začalo párat šití u špičky, na druhé záševek na patě. Ve středu mi došel email, že je reklamace vyřízená.

Dneska jsem šla do obchodu a boty měly novou podrážku (i když vypadala úplně jinak, tak jsem to řešit nechtěla, nevadilo mi to), bota, která měla rozpáraný šev na špičce byla také opravená, ale záševek na patě měl jen ostřiženou nit a toť vše. Já chápu, že se to musí opravit zevnitř, že je to složité, ale opravené to protě nebylo. Odmítla jsem tedy boty převzít.

Prodavačka se mě snažila přesvědčit, že je musím převzít a že mi je vezme hned znova do reklamace. Já na to: ale to bude trvat zase měsíc, a ona: ano, to je reklamační lhůta. Vysvětlila jsem jí, že tuhle opravu nepřevezmu (chtěla podepsat souhlas a převzetí) a že není můj problém, že botu neopravili. A ona, že teda neví, jestli to do 13.5. stihnou, protože to musí znova poslat. No a já na to, že tohle přece není moje věc.

Takže, jak byste se zachovali vy? Jako já? Udělala jsme to vůbec správně? Nebylo by bývalo lepší boty převzít, hned je hodit na druhou reklamaci a mít tak druhou za sebou s tím, že při třetí by mi museli vrátit peníze? Teď si uvědomuju, že vlastně nemám důkaz toho, že jsem si je tam dneska byla převzít, jen její slovo, že to pošlou zpět. Co když to neudělají a řeknou, že jsem si je je nevyzvedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81482
2.5.14 14:09

Udělala bych to tak jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.5.14 14:13

Udělala bych to stejně, jen bych chtěla nějaký písemný záznam o tom, že jsem boty nepřevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.5.14 14:14

Tak doufám, že nekecám a podle nového OZ není nějaká změna, ale pokud to do to 13. nestihnou, nárok na vrácení peněz budeš mít rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.5.14 14:14

@Hadumi To mě v ten okamžik nenapadlo, až teď zpětně. Možná by to stačilo jen dopsat do reklamačního protokolu, ale bohužel ani to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.5.14 14:15

@AliTad ano, to platí stále.
@jessikka dojít do té prodejny znovu a poprosit je, aby ti nějaký papír vystavili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.5.14 14:15

@AliTad Jo, to určitě budu, to vím (i když ně to štve, byly to krásné a pohodlné boty, dlouho jsem je sháněla a nestály moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.5.14 14:16

@Hadumi Jo, domluvím se s manželem, až dorazí z práce a sjedeme tam. Budu potřebovat podporu. Nejsem moc dohadovací typ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
2.5.14 14:18

Ano, platí to, že když to nestihnou vyřídit oni, dostaneš peníze zpět. Ale fakt by to chtělo nějaké lejstro o tom, žes boty odmítla převzít, protože nebyly opravené. A udělala bych to stejně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
2.5.14 14:19
@Hadumi píše:
Udělala bych to stejně, jen bych chtěla nějaký písemný záznam o tom, že jsem boty nepřevzala.

tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.5.14 14:19

Řešila bych to stejně. Mohli ti pak druhou reklamaci klidně neuznat :nevim: známe je :zed: :zed: Nechala bych to ale někam zapsat no :think: Jinak pořád platí, že jestli to nestihnou do měsíce, máš nárok odstoupit od smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.5.14 14:28

Když si to teď zpětně vybavuju, tak možná to bylo zalepené (je to takový ten centimetrový záševek na patě těsně nad podrážkou). Jenže to podle mě není oprava, jakmile zmoknu, tak to bude rozlepené.
Určitě se jim do toho jinak nechtělo, museli by to šít nějak zevnitř. Kdo ví, jestli to není neopravitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.5.14 14:31

Mluvila jsme s manželem, kdyžtak brnkneme na SOS, ale co se mění tím, že jsme tam dneska byla nemám o tom záznam? To je jejich problém, je v jejich zájmu, aby to řešili co nejdřív. Mají na to tak jako tak jen do 13.5…
Ještě to pozjišťuju (čekám na manželův služební telefon, SOS má sazbu 10 Kč/minuta :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
2.5.14 14:33

Udelala bych to stejne, plus jeste zaznam, jak pise Hadumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.5.14 14:33

Můžou říct, že ti dali vědět, ale ty ses pro boty nedostavila, oni důkaz mají, ty jim těžko dokážeš, že to tak nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák