Nespavost novorozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
457
27.7.13 20:35

Tak jsem holky včera zavinula do zavinovačky. Taková ta po nás, co se dřív škrobily. Sice mu ty ručky občas vylezou, ale zabralo to. ťuk ťuk ťuk. Až na dvě kojení spal celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
27.7.13 20:37

Takže moc děkuji za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.7.13 21:17

@Zuuzzka Gratulace. Za mě - opravdu hodně pevně zaviň, ať se z toho nedostává. Já jsem se ze začátku bála, abych malé (tehdy 17 dní) něco neudělala. A ona se ze zavinutí dostala, ani nevím, jak. Takhle to šlo asi měsíc a pak jsem zavinula pořádně a najednou spala zase krásně. Takže jakmile se ti začne zase budit a bude mít ručky venku, zavinuj pevněji… Některé děti to potřebují na chvilku, některé se odnaučí kolem toho 4.-5.měsíce, ale neděs se, když prckovi bude 9 měsíců a ty budeš pořád zavinovat (náš případ-odzavinula se přes 4 dny a je jí 9,5 měsíce). Opravdu, dítě si samo řekne, až nebude chtít zavinout. Já tomu nevěřila, ale je to tak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
20.12.13 20:42

@maritimka Můžu se zeptat do jaké zavinovačka jsi malou zavinovala do těch 9,5 měsíců? Malý má teď 5 měsíců a začíná mu být malá. Už zkoušíme bez zavinovačka, ale stejně to dopadne tak, že hp zabalím, protože neusne tvrdě apři každém vypadnutí dudlíku se vzbudí :(
Teď má teplotu a je v ní hrozně zpocenej, tak jsem ho chtěla nechta rozbalenýho, ale neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
20.12.13 20:43
@Zuuzzka píše:
Ahojky holky, prosím o radu. Máme 9 denního chlapečka a od příchodu z porodnice celé noci probrečí. V porodnici byl problém, že jsem neměla mléko, tak jsme dokrmovali nutrilonem a malej spal 3 hodiny a někdy jsem ho musela i budit.Jsem po císaři, tak mléko nebylo hned. Teď už mám mléka dostatek. Nevim, zda mám správnou techniku kojení, stále si nejsem jistá, zda to děláme správně. Přes den je malej celkem v pohodě. Vydrží sice max.2hodiny mezi kojením, ale většinou mezitím spinká. Večer po koupání taky ještě usne, ale od dalšího kojení tj.cca v 10 nespí a brečí a brečí a brečí. Kojim 10-15 min. z každého prsu. Dokud aktivně saje. Když začně usínat prso mu vezmu. Poté si začne cucat ruce a hledá prs. Když mu dám spí, když ne, tak řve. Do dalšího kojení většinou vůbec neusne a když jo, tak na ruce a když ho dám do postýlky zase brečí. Přijde mi, že se nahltá vzduchu a pak ho bolí bříško. Zkoušela jsem masírovat bříško pupíkem a espumisan. Přijde mi, že nic nepomáha. Bojim se, aby ho něco netrápilo, ale na druhou stranu by ho toasi trápilo i přes den, ne? Vůbec nevim, co s tím mám dělat. Jsem z toho zoufalá a kolikrát brečím s ním.Děkuji za vaše rady a názory. Přeji hezký den.

opravdu zkusit bílý šum, nám fungoval a ještě funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
20.12.13 21:02
@Zuuzzka píše:
@maritimka Můžu se zeptat do jaké zavinovačka jsi malou zavinovala do těch 9,5 měsíců? Malý má teď 5 měsíců a začíná mu být malá. Už zkoušíme bez zavinovačka, ale stejně to dopadne tak, že hp zabalím, protože neusne tvrdě apři každém vypadnutí dudlíku se vzbudí :(
Teď má teplotu a je v ní hrozně zpocenej, tak jsem ho chtěla nechta rozbalenýho, ale neusne.

Já mám 7,5měsíčního a stále zavinuju na noční i denní spaní, jinak nezabere. Používám zavinovačku Swaddle me největší velikosti L. Je zhruba od 6 do 9,5 kg. Syn má něco před 8kg, cca 72 cm a ještě se do ní vejde a snad ještě zavinovačka nějaký centimetřík délky zvládne. Dítko se totiž netváří, že by v nejbližší době začalo usínat volně. :zed: Jo, a i v kočárku musí mít svázaný ruce, na volno usne fakt jen výjimečně. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
20.12.13 21:47

@Zuuzzka kldině do tetrapleny, ať mu nohy trčí - ono je to dobře, aby si s nimi mohl kopat…
U nás už zabírá, že dám plínku přes obličej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
21.12.13 08:20
@Zuuzzka píše:

Ahojky, no naše „malá“ je silně nadtabulkové dítě (pro představu - 3m 7360g a 65cm, 6m 10kg a 73cm), takže do nějakého 2.měsíce byla zavinutá v klasické pleně (zavinovačku nesnesla, vymotala se z ní a řvala a hlavně, potřebovala kopat nohama, tak proto plena), pak měla větší plenu 90×100cm a v té byla celou dobu od toho cca 3.měsíce do toho skoro 10.měsíce s tím, že jsem ji ještě převazovala páskem od županu, aby měla ruce opravdu pevně u těla, protože nic jiného jí nepomohlo usnout. Ta plena byla bambusová z DM, trochu elastická, takže se pěkně obmotala. Do asi 8.měsíce byla zavinutá až do rána a ten poslední měsíc až dva byla k ránu vykopaná, ale nevadilo jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
21.12.13 08:22

U nás bylo nej, když v létě bylo venku 30st. a malá měla rukavičky v kočárku, protože jinak neusnula :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
21.12.13 15:36

Jéé, tak to já přes den nedávám. Sice spí třeba jen půl hodiny někdy hodinu, ale nebalim a do kočárku taky není třeba. Já už ho teď balím, že mu nechávám jednu ručičku venku, aby si zvykal postupně :mrgreen:
@Lenka512 já když dám malému plenku, tak s ní dělá kraviny a když se mu náhodou dostane na obličej, tak strašně lape po dechu. Kdybych mu ji nesundala, tak se sned udusí :lol: @iriass tu máme právě taky tu zavinovačku L, ale přijde mi že už mu je tip ťop a já ho asi nebudu umět zabalit do té pleny :nevim: Měli jsme i tu menší, ta myslim byla do 6 kg a když je měl, tak už se nám tam dávno nevešel :nevim: :nevim:,tak si myslim, že mu tahle bude co nevidět taky malá a to pak teda nvm co budem dělat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
22.12.13 07:42

@Zuuzzka Plenu normálně přehnout napůl v rozích, dítě položit doprostřed tak, aby plen měl na úrovně ramen, jednu ruku podél těla a přes ní přehnout plenu a zestrčit pod tělo. A to samé s druhou rukou. Pokud ještě není silák, stačí jen tak položit do postýlky. Pokud už je silný a nebo se rád hýbe i zavinutí, ještě přes plenu zavázat ještě něco :). Je to jednoduché 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí