Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
n. evill
8.8.13 17:51
@araw píše:
Myslím si, že tohle by tě sráželo spíš furt zpět. jedeš na nákup a platíš z peněz, které jsi dostala za smrt Toníka, zaplatíš elektřinu a opět, za smrt Toníka. ne, to bych nemohla. Musí to být děs

No já si právě myslím, že spousta lidí by nebyla schopna fungovat více. Takže ty peníze by tu byly pro toho, kdo by se musel postarat o další děti. Nevím, takovou pojistku nemáme a nechci na to ani myslet.

• Citovat
  • Upravit
17013
@Anonymní píše:
Vystihlas to přesně, mám pojištěné obě děti, jednak ta měsíční platba za smrt v úrazové pojistce je minimální, jednak se to stát, totálně se zhroutím, někdo by musel fungovat místo mě, jednak bych jim tím zaplatila náhrobní kámen. Je to morbidní? Nevím, prostě jsem je pojistila a po smrti bych to investovala zpět do nich.Pak bych se šla oběsit. Já mám celkově smrt pojištěnou hodně, spíš situaci po smrti, máme poslední vůle, rozdělený majetek, určené opatrovníky dětí s přesnými instrukcemi, atd.atd. Děsí mě, že tu zůstanou samy bez nás, co s těmi mými rozmazlenci bude…život je tak křehký…

Náhrobní kámen a pohřeb, to nejsou miliony, ba ani statisíce. Ale tak jenom jsem byla zvědavá, jestli fakt někdo kalkuluje s tím, že by peníze použil pak pro „sebe“. jestli máš děti dvě a jedno by nedejbože umřelo, tak žádné oběšení nehrozí, musíš najít sílu pro to další :kytka: Jojo, my jsme taky právě dobře pojištěni, právě i kvůli dětem. Kdybychom umřeli oba naráz, tak naše děti budou moci žít z peněz které dostanou hodně dlouho. To je priorita, pojištění rodiče :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
@N. evill píše:
Jakože si myslíš, že kdyby Ti bylo strašně špatně, tak bys nekřičela, kdybys našla dvě mrtvoly? Dokonce mrtvé těla svých dvou nejbližších? Já ač od přírody flegmatik, v takovém případě bych jednala hystericky stoprocentně…

Ja myslím, ze tam jde o to ze to bylo pul hodiny predtim nez hledal pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
Říkal, žeživotní pojistku má jen on a to na částku 200000 ve prospěch manželky. Pokud mají cestovní pojištění, jezcela běžné, že ho nmají všichni členové stejné bez ohledu na to, jestli je to dítě nebo dospělý
@Timinka píše:
@araw a neříkal, že pojistku má jen on? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
8.8.13 17:53
@Anonymní píše:
Vystihlas to přesně, mám pojištěné obě děti, jednak ta měsíční platba za smrt v úrazové pojistce je minimální, jednak se to stát, totálně se zhroutím, někdo by musel fungovat místo mě, jednak bych jim tím zaplatila náhrobní kámen. Je to morbidní? Nevím, prostě jsem je pojistila a po smrti bych to investovala zpět do nich.Pak bych se šla oběsit. Já mám celkově smrt pojištěnou hodně, spíš situaci po smrti, máme poslední vůle, rozdělený majetek, určené opatrovníky dětí s přesnými instrukcemi, atd.atd. Děsí mě, že tu zůstanou samy bez nás, co s těmi mými rozmazlenci bude…život je tak křehký…

Ano takhle nějak jsem si to myslela…

• Citovat
  • Upravit
17013
8.8.13 17:54
@Anonymní píše:
Ale to, že ty to nechápeš a tobě to přijde, jaké, amorální? Tak to neznamená, že jiný člověk neuzavře pojistku, je to stejně morbidní, jako platit elektřinu za smrt manžela.

ne, není, není to stejné. Na životě dítěte bych nikdy nechtěla trhnout ani korunu. Dítě ti do rozpočtu peníze nepřináší, tudíž ti pak peníze nechybí, po zhroucení je tu stále nemocenská, pokud je člověk neschopen chodit do práce. Amorální? Je to neetické, tak to prezentují i pojišťovací agenti :nevim: Myslím si, že pro většinu rodičů taky. Protože životní pojistky na děti zvykem nejsou. Ale tak když vy ji máte, prosím, jenom mě to zajímalo, proč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 17:54
Ale jo, ta pojistka na děti je stotisíc na každé, bylo to skutečně myšleno pro ně, psala jsem, že není na milion, na manžela milionová je, bohužel, doba je taková, že je to potřeba. Ale i Petr říkal, že životní pojistku má jen on, nikoliv dcera a manželka.
@araw píše:
Náhrobní kámen a pohřeb, to nejsou miliony, ba ani statisíce. Ale tak jenom jsem byla zvědavá, jestli fakt někdo kalkuluje s tím, že by peníze použil pak pro „sebe“. jestli máš děti dvě a jedno by nedejbože umřelo, tak žádné oběšení nehrozí, musíš najít sílu pro to další :kytka: Jojo, my jsme taky právě dobře pojištěni, právě i kvůli dětem. Kdybychom umřeli oba naráz, tak naše děti budou moci žít z peněz které dostanou hodně dlouho. To je priorita, pojištění rodiče :palec:
  • Citovat
  • Upravit
n. evill
8.8.13 17:55
@Loki01 píše:
Ja myslím, ze tam jde o to ze to bylo pul hodiny predtim nez hledal pomoc.

Jak jsem psala výše, já ač od přírody flegmatik mám v takových krizových situacích problémy reagovat normálně a logicky. Jednám hystericky, taky mám nutkání volat boha ať mi pomůže, prosit ho, říkat že tohle není možné, proč zrovna já atd. V takových situacích nejednám tak jak by se očekávalo a co víc, nevnímám čas.

• Citovat
  • Upravit
17013
8.8.13 17:57
@Anonymní píše:
Ale jo, ta pojistka na děti je stotisíc na každé, bylo to skutečně myšleno pro ně, psala jsem, že není na milion, na manžela milionová je, bohužel, doba je taková, že je to potřeba. Ale i Petr říkal, že životní pojistku má jen on, nikoliv dcera a manželka.

No ale právě že jde o to, že se rojí spekulace o tom, že obě měly miliónové životní pojistky. Jako peníze na pohřeb a tak OK. ale spíš mě zarazilo, jestli si fakt někdo nechá pojistit dítě třebas na 2 miliony. Ale ne zle, jen mě to zajímá, my když uzavírali dětem pojištění, tak při částce smrt jsme řekli 0,– To nejde, máme tam nutné minimum, ale spíš psychologický průzkum, nač by člověk takové peníze použil. Mě napadá jedině nějaká dětská nadace nebo tak, ale na placení běžných věcí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
8.8.13 17:58
@terinka4444 píše: Říkal, žeživotní pojistku má jen on a to na částku 200000 ve prospěch manželky. Pokud mají cestovní pojištění, jezcela běžné, že ho nmají všichni členové stejné bez ohledu na to, jestli je to dítě nebo dospělý

No právě, cestovní pojištění přeci nikdo nemůže počítat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
8.8.13 17:58
@N. evill píše:
Jak jsem psala výše, já ač od přírody flegmatik mám v takových krizových situacích problémy reagovat normálně a logicky. Jednám hystericky, taky mám nutkání volat boha ať mi pomůže, prosit ho, říkat že tohle není možné, proč zrovna já atd. V takových situacích nejednám tak jak by se očekávalo a co víc, nevnímám čas.

Ještě bych chtěla podotknout, že je rozdíl najít umírajícího a mrtvého.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
8.8.13 18:00

Tak pokud řekl, že má pojistku jen on a to na 200 tisíc, tak proč se tu stále omýlají nějaké pojistky na smrt dítěte? :think:

• Citovat
  • Upravit
8814
8.8.13 18:00
@N. evill píše:
Jak jsem psala výše, já ač od přírody flegmatik mám v takových krizových situacích problémy reagovat normálně a logicky. Jednám hystericky, taky mám nutkání volat boha ať mi pomůže, prosit ho, říkat že tohle není možné, proč zrovna já atd. V takových situacích nejednám tak jak by se očekávalo a co víc, nevnímám čas.

To je úplne normálně mozné. Proto taky rovnou nekricim, ze je jasny vrah:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 18:01

Víš co, my spekulovali, nakonec jsem na to nekývla, ale třeba kamarádky dcera, měla smrtelnou nemoc, nepřej si vědět, kolik peněz stálo dělání zázraku, jak moc se zadlužili, při pokusech ji zachránit a pak alespoň zpříjemnit ýivot, z pojistky by to pokryli, takhle to budou platit do své smrti. Děti miluju nade vše, jsem realista, já bych ty pojistky uzavřela vyšší, manžel to nedovolil.

• Citovat
  • Upravit
17013
8.8.13 18:03
@Timinka píše:
@araw a neříkal, že pojistku má jen on? :think:

Jo říkal. Tak si myslím, že nekecal, to je dohledatelná věc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...