Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
bloumik píše:
Jo a zakladatelko , lásky nemáš 100% a nedělíš ji mezi děti, láska se násobí.Počkej, ať ti ho dají na břicho a bude po obavách, uvidíš.
Druhé a každé další těhu je vždycky takové vlažnější, všechny ty obr emoce prožijem jen napoprvé, kdy nevíme, co čekat.
Krasne napsane! ![]()
Ahojky
Já mám doma 8měsíčního synka,který má Fallot.tetralogii,ale je to čiperka
Máme z něho obrovskou radost.Prospívá,je od ostatních miminek v jeho věku o dva měsíce napřed.
A já jsem teď ve 28tt a termín mám 15.5.,ale moc se na mimi těším,i když to nebude jednoduché…mimísek má vroz.srdeč.vadu. ![]()
U mě to s tou láskou nebylo tak samozřejmé ani u jednoho z dětí. Jedna věc je přijmutí dítěte, druhá věc hluboká láska, která se nevytvoří z vteřiny na vteřinu, jde o postupný proces, vytváří se až společným soužitím, společnými zážitky. S druhým dítětem to bylo snažší, nevím zda díky bondingu nebo je zkrátka druhý syn víc komunikativní už od miminka, byla tam od začátku větší provázanost.
Ale rozhodně nemám obavy, že bych svoje další dítě neměla ráda, ona se zkrátka vytvoří, je to pouto mezi matkou a dítětem, které zaručuje přežití lidstva.
Všem díky ![]()
s tím uspáváním budu muset pokračovat, už jsme na malýho zkoušeli estivilla, nevyšlo to a já to vícekrát nedám. Ale usíná rychle, většinou do deseti min …
S jídlem jsme teď začli, ale zatím se v tom spíš patlá, tak snad příjde zlom.
Chození venku - chtěla jsem koupit botičky, až roztaje sníh, bude nad nulou, abych mohli koupit rovnou na jaro, no jestli bude dlouhá zima, tak bude muset chodit i v zimě..
Plenky má, pochybuju, že za tři měsíce je mít nebude.
Určitě bych nebyla šťastná, kdybych o miminko přišla, spíš asi nestíhám ho každou chvíli hladit a myslet na něj … vím že to zvládneme, budeme muset, já jsem ten typ, který potřebuje jistotu a ne neznámo, takže si pak z toho dělám dost nervy, když nevím, co přijde … Malej byl abnormálně neuřvaný, spavý dítě, takový sluníčko už od narození, děsím se toho, že se narodí pravej opak … (dítě co jí po hodině, furt brečí …)
Mám pocit, jako by byl celou dobu těhotný někdo jiný než já, jde to kolem mě, jen počítám hodiny, kdy zas pujdu spát, jsem pořád vyfluslá, ale musím to vydržet kvůli malému (ještě že si hodně umí hrát sám)!!!
Tak vám budu věřit
, že láska přijde, snad časem ano (s malym jsem jí taky nepoznala hned, ale postupně - časem), vždyť to bude moje děťátko!!!
Zakladatelka
To podle mě je logický, že na první se těšíte víc a už hned od začátku…a u druhého to nemusí být tak intezivní během těhotenství. Mám několik sourozenců a mamka nás měla ráda všechny stejně. Ta láska příjde neboj. ![]()
Příspěvek upraven 23.02.12 v 20:46
měla jsem to stejné.všechny chtěly poroit jen já ne ![]()
buď v klidu, ta láska přijde. u mě přišla časem, ne porodem. teď bych své dítě láskou sežrala.
já jsem pořád čekala, kdy přijde ta velká touha za každou cenu porodit a taky jsem to neměla. pak jsem to brala spíš ať už to teda přijde, zvedl se mi tlak, tak jsem nechtěla aby kvůli tomu vyvolávali, ale představa miminka mi nepřišla moc reálná a celkově jsem tak nějak vyčkávala. ale teď si myslím, že na druhé dítě se budu těšit hodně, protože už vím, jaké to miminko po narození je ![]()
neboj, nejsi divná, ona to je změna a k tomu můžou být různé emoce. hodně štěstí k porodu a dál ![]()
v pohodě, já to měla fakt přesně jak píšeš a i po porodu jsem cítila naprostý úžas, že tam fakt bylo dítě a ještě celkem velký a nohatý
![]()
@Saroya píše:
já jsem pořád čekala, kdy přijde ta velká touha za každou cenu porodit a taky jsem to neměla. pak jsem to brala spíš ať už to teda přijde, zvedl se mi tlak, tak jsem nechtěla aby kvůli tomu vyvolávali, ale představa miminka mi nepřišla moc reálná a celkově jsem tak nějak vyčkávala. ale teď si myslím, že na druhé dítě se budu těšit hodně, protože už vím, jaké to miminko po narození je
Tak pod tohle bych se mohla do slova podepsat. Měla/mám to naprosto stejně ![]()
Buď v klidu. Jás i třeba neuměla předtavit, že tam je mimčo. I když jsem se na něj těšila. A neděs se ani, když hned po porodu nebudeš zamilovaná
Někomu ta láska naskočí trochu později ![]()
@Nainuva píše:
Buď v klidu. Jás i třeba neuměla předtavit, že tam je mimčo. I když jsem se na něj těšila. A neděs se ani, když hned po porodu nebudeš zamilovanáNěkomu ta láska naskočí trochu později
Ahojky holky mohu se přidat?Já mám 5ti letou dcera a i když byla neplánovaná ale od prvního okamžiku kdy jsem věděla že jsem těhotná tak jsem byla do mimi šíleně zamilovanáááááááá ale hrozně a teď když už by jsme pomalu plánovali druhé baby tak mám hodně obavy zda jde milovat ještě někoho takhle moc ale i přes to se začínám hrozně těšit
@Anonymní píše:
Moc diky… ja jako prvorodicka nevim co mam cekat a fakt mi neprijde realny, ze ze me vyleze moje dite…Proste trochu panika smichana s apatii… ale dekuji za utiseni
Deset mesicu po porodu a nejak mi porad nedochazi, ze mala ve me vyrostla
pro me je to proste neuveritelna vec a hned jak jsem ji videla, tak,tech par vterin stacilo k zamilovani!! Spis jsem na ni koukala jak na zazrak, kde se vzala ![]()
Na syna jsem se těšila a milovala ho hned,co jsem zjixtila,že ho čekám a hrooozně sem se o něj bála a lítala do Motola z každým píchnutím
a u dcerky až v okamžiku kdy jsem jí poprve uslyšela křičet a když jsem jí dostala do ruky tak jsem brečela jako malá a ještě celou dobu na sále
.
Holky dneska se našlo nějaké miminko pohozené v příkopě(mrtvé).Chce sem mi z toho brečet
Chuďátko malé co si asi prožilo než umřelo?Věřilo svojí ammince-cítilo se u ní v bezpečí a ona ho mrcha hnusná zas..á zabila.Doufám,že shnije v pekle mrcha
OMLOUVÁM SE