Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fillipka I kdyby nehlo hned po porordu, tak jakmile se na tebe začne to prtě smát, budeš už kolem něj hopsat s nadšením. S váhou si nedělej starosti. Já přibrala v těhotenství 25 kil a v porodnici jsem nechala hned 14. Teď rok po porodu vypadám líp jak kdy předtím a vypadá to, že se dostanu poprvé v životě na svou ideální váhu. Prcek tě donutí chodit každý den do parku na dvě hodiny, tlačíš před sebou těžký kočár, taháš ho do schodů a ze schodů, nosíš těžkýho prcka - budeš mít kondičku a postavu jak nikdy.
@Lynette diky holky za podporu a Andy hodne stesti a pohodovy porod
Nejak sme pocala dite ve spatnou dobu. Sice mame vlastni byt, zadne dluhy, manzel vydelava dost ale bohuzel rpes tyden neni odma. Ja sem na byte sama, jdu sem tam za mamkou, segrou, nebo dvema nej kamaradkama co mi zbyli. Bohuzel ale nebyldi ve stejnem meste. Prisla sem o praci kdyz mi koncila smlouva a sem neustale jen doma a kazdy den je stejny az mi z toho hrabe
Kdybych mela nejakou kamaradku i tu v miste, ktera by za mnou chodila nebo ja za ni, treba bych se necitila tak sama, ale bohuzel, bud sou bez detne a nebo uz maji dite vetsi a nejak sou to jen zname, ktere na ulici pozdravim. Posledni mesic me ale prepaldi silne deprese. Mam strach z budoucnosti a zacinam litovat ze sme zrovna ted dite pocala
celej zivot sem si neumela predstavit mit dite, a najendou sme neplanovane otehotnela a i kdyz sem vedela ze by byl potrat pro me to nej reseni, nejak sme to nedokazala
uz mi je 27 na dite se sice necitim, ale rikam si ze jendo dite za zivot zvlandu a treba tyhle tehotensky deprese zvladnu a uz to nemusim apson podstupovat nikdy vic. Co si o tom myslite?
Myslím, že sezením doma a utápění se v nudě nic nevyřeší, kupuj výbavičku, háčkuj nebo čti a přihlas se do těhotenského cvičení nebo na plavání, seznámíš se.
Myslim, ze by ses mela nejak zabavit. Az budes mit dite, tak se nudit nebudes to se neboj! Jinak bud rada, ze se Vam to podarilo prirozene. Co ja bych za to dala! Ceho se bojis prosimte?
@Tinkka
ja dite nikdy nechtela, i kdyz s emi miminka libi tak sme rada ze si je jen pochovam a muzu zmizet. Tady mam strach ze tu bude naporad a ja budu nestastna, ze budu chtit at ho odnesou ze to nezvladam a vubec se nezamiluju. Neumim si predstavit se o dite starat, je to neco noveho a muj bezstarostny zivot, dovolene, zabyvy a vse co znam bude uz na vdzy pryc
Myslim ze Te to brzy prejde az miminko budes drzet v naruci…
ona ta doba cekani je dlouha, sama jsem v 32tt a je to nekonecny diky starsimu ditku je mi lip a dny utikaji a je to fajn…
kdyz jsem cekala prvni mela jsem podobne myslenky nekolikrat behem tehotenstvi dokonce jsem si rikala ze taky dite vlastne nechci a co s nim budu delat, budu ho mit rada, atd…neboj, BUDES!!!
fatk to prejde chce to cas a nejaky kamosky, nesedet doma v depresi z kojence a porodu a vseho, co to obnasi.
Rikala jsem si ze nikdy uz zadne dite a tehotenstvi a ted skoro po 6ti letech si to tehu uzivam a na mimco se tesim uplne jinak a je to jine a hezci nez u prvniho…
preju at je lip! ![]()
Pristuhuju se ze zavidim vsem co tehoten nejsou a muzou si delat co chteji. Ja to ani nechci nikomu moc rikat. Stydim se za to. Nedokazu si predstavit vyjet s kocarkem, to abych jezdila postranima ulickama jinak si predstavuju jak na me vsichni civi ze mam dite a ja se nedokazu radovat.
@Lana222
dekuji za podporu, vazim si toho a kolik ti je? teda bylo pri prvnim miminku?
@Anonymní píše:
@Tinkka
ja dite nikdy nechtela, i kdyz s emi miminka libi tak sme rada ze si je jen pochovam a muzu zmizet. Tady mam strach ze tu bude naporad a ja budu nestastna, ze budu chtit at ho odnesou ze to nezvladam a vubec se nezamiluju. Neumim si predstavit se o dite starat, je to neco noveho a muj bezstarostny zivot, dovolene, zabyvy a vse co znam bude uz na vdzy pryc
tak to vubec neni pravda, jo mozna prvni rok nebude dovolena u more ale jen nekde v čr horach atd ale tam je prece taky hezky ![]()
dneska se da s malymi detmi skoro vsude, proc bys nemohla na dovolenou chce to si to umet zaridit a najit neco vhodneho ![]()
a dite je zavazek a starost na cely zivot to kazdopadne, ale ono Ti to brzy vrati az se na tebe bude smat a volat mamo!!! ![]()
Já teda nevím anonymko, ale nikde jsem nevyčetla, že tě někdo nutil. Mám dvě kolegyně, co jsou bezdětné a nejspíše to tak zůstane, protože děti nechtějí. Proč lidi, co děti nechtějí si stejně dítě počnou a pak se litují, to mi hlava nebere. Ještě pochopím, že někdo otěhotní přes antikoncepci, stane se, ale to snad není tvůj případ.
@Lana222
jako by to bylo o dovolených. Proč se přirovnává- dovolená u moře rovná se- mám vše? ![]()
@cher
ano pres antikoncepci a pritel nechtel at du na potrat, on se tesi a ja vubec. Bohuzel za to ted kazdodenne trpim nehoraznymi depresemi
@Anonymní píše:
@Lana222
dekuji za podporu, vazim si toho a kolik ti je? teda bylo pri prvnim miminku?
u prvniho mi bylo 23 necelych kdyz se narodil a to byl planovany a fakt jsem to nedavala, i kdyz byl chteny tak jsem byla hotova a zarekla se ze uz nikdy ![]()
ted mi je 28 a termin mam v rijnu a je to faakt jiny ![]()
taky jsem mela svuj styl zivota, chodila s kamoskama na disko, na nakupy, kaficka a bum ted zase tehotna a vse na novo, piplat miminko ![]()
ale beru to uplne jinak, protoze uz vim ze jak si to udelas takovy to bude!
neni nikde psany ze musis sedet cely den s mimcem doma, ze bys nikam nemohla s kamoskou nebo sama na nakupy, na kafco, proste si chce udrzet zdravy odstup a nebyt doma jak ve vezeni protoze u prvniho sem to tak skoro mela, jak byl na me zavisly to uz nechci ![]()
nekomu to nevadi a vse objetuje miminku, jiny je spolecensky a obcas mezi lidi sam potrebuje, dulezity je najit neco akorad pro vsechny ![]()
jaky jsi tt? a odkud?
Příspěvek upraven 29.08.14 v 08:55
Anonimní mě tohle tvé myslení přijde už dost přes čáru
. Rozhodně nejsi ta maminka čekatelka která se bojí jak zvládně péči o miminko o tom jak na ní bude ten malý človíček závislý. Jsi „jiná“ přemýšlíš divně a to tak že NECHCEŠ přijít o svojí svobodu, NECHCEŠ chodit ven s kočárkem a NECHCEŠ aby si s mimčem byla viděna
. Být tebou tak to spíš nějak řeším a nečekám na to až po porodu budeš tak zoufalá že si nebudeš uvědomovat co vlastě děláš… Nenechávej to náhodě a upaluj si o tom "problémuů s někým promluvit a to nejlépe s odborníkem.
Držím palce ať jsi jednou šťastná s miminky ať je to teď nebo za pár let ![]()