Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lana222
jako by to bylo o dovolených. Proč se přirovnává- dovolená u moře rovná se- mám vše? ![]()
@cher
ano pres antikoncepci a pritel nechtel at du na potrat, on se tesi a ja vubec. Bohuzel za to ted kazdodenne trpim nehoraznymi depresemi
@Anonymní píše:
@Lana222
dekuji za podporu, vazim si toho a kolik ti je? teda bylo pri prvnim miminku?
u prvniho mi bylo 23 necelych kdyz se narodil a to byl planovany a fakt jsem to nedavala, i kdyz byl chteny tak jsem byla hotova a zarekla se ze uz nikdy ![]()
ted mi je 28 a termin mam v rijnu a je to faakt jiny ![]()
taky jsem mela svuj styl zivota, chodila s kamoskama na disko, na nakupy, kaficka a bum ted zase tehotna a vse na novo, piplat miminko ![]()
ale beru to uplne jinak, protoze uz vim ze jak si to udelas takovy to bude!
neni nikde psany ze musis sedet cely den s mimcem doma, ze bys nikam nemohla s kamoskou nebo sama na nakupy, na kafco, proste si chce udrzet zdravy odstup a nebyt doma jak ve vezeni protoze u prvniho sem to tak skoro mela, jak byl na me zavisly to uz nechci ![]()
nekomu to nevadi a vse objetuje miminku, jiny je spolecensky a obcas mezi lidi sam potrebuje, dulezity je najit neco akorad pro vsechny ![]()
jaky jsi tt? a odkud?
Příspěvek upraven 29.08.14 v 08:55
Anonimní mě tohle tvé myslení přijde už dost přes čáru
. Rozhodně nejsi ta maminka čekatelka která se bojí jak zvládně péči o miminko o tom jak na ní bude ten malý človíček závislý. Jsi „jiná“ přemýšlíš divně a to tak že NECHCEŠ přijít o svojí svobodu, NECHCEŠ chodit ven s kočárkem a NECHCEŠ aby si s mimčem byla viděna
. Být tebou tak to spíš nějak řeším a nečekám na to až po porodu budeš tak zoufalá že si nebudeš uvědomovat co vlastě děláš… Nenechávej to náhodě a upaluj si o tom "problémuů s někým promluvit a to nejlépe s odborníkem.
Držím palce ať jsi jednou šťastná s miminky ať je to teď nebo za pár let ![]()
Anonymní: Já mám skoro dvouletého chlapečka, v květnu jsem s ním na zádech dokončila školu a už rok je manžel doma jen 1-2 dny v týdnu. Všechno se dá zvládnout
Ničeho se neboj, nejdýl po porodu si miminko zamiluješ. V jakém jsi tt? Už třeba miminko kope? Pokud ne, tak až začne, sblížíte se ještě víc
A až ho uvidíš a pochováš si VLASTNÍ miminko, budeš šťastná.
@Anonymní píše:
Pristuhuju se ze zavidim vsem co tehoten nejsou a muzou si delat co chteji. Ja to ani nechci nikomu moc rikat. Stydim se za to. Nedokazu si predstavit vyjet s kocarkem, to abych jezdila postranima ulickama jinak si predstavuju jak na me vsichni civi ze mam dite a ja se nedokazu radovat.
Proč by měli na tebe všichni civět?
…zbytečně se v tom plácáš. Proč si nepředstavuješ, že to bude fajn, že budeš šikovná maminka pro svoje miminko, které tě bude potřebovat? A co nemůžeš dělat a můžou to dělat netěhotné?
Akorát si vytváříš domněnky a zbytečné strachy co bude. Vždyť všechno může být nakonec jinak než si myslíš. Problém vidím i v tom, že máš fůru volného času a prostor se v tom vrtat. Uvidíš, že to nakonec zvládneš líp než si myslíš. ![]()
@Ivčis
nechci a jsem na tom zle, sem v 15 tt. K psycholozce sme uz obednana ale bojim s eze me neni pomoci. Kolem em uz to dost lidi vi a kdybych dite dala treba k adopci asi bych s emusela odstehovat
@Ivčis
nooo ja nemyslim ze by byla az tak divna, zakladatelka je +- muj rocnik me je o rok vic a z nasi tridy co jsme chodili do skoly mam dite jen ja + druhy cekam a pak dve holky, zbytek nic!!!
proste v dnesni dobe je 27na dite brzy
![]()
okoli to tak vidi a ja to taky tak vidim, moje kamaradky jsou i o 10let starsi a mame stejne stare deti proste je mlada a malo kdo kolem ni asi dite ma nebo ceka u me to samy, proste doba je jina ![]()
a kdyz me nekdo vidi se skoro 6ti letym synem neveri ze je muj, asi vypadam i mlade ![]()
ale pro anonnymni
ted uz je pozde, ja Tve deprese a strach chapu, ale neni cesty zpet a musis se tomu postavit a i kdyz tomu neveris, budes dobra mama a miminko budes milovat! I kdyz ted si to predstavit neumis, budes…ja to tak taky citila a za syna bych dychala, je pro me vsim! ![]()
Příspěvek upraven 29.08.14 v 09:00
@Anonymní píše:
@cher
ano pres antikoncepci a pritel nechtel at du na potrat, on se tesi a ja vubec. Bohuzel za to ted kazdodenne trpim nehoraznymi depresemi
nevím, jestli to jsou deprese, spíš je to asi strach - nevíš, co tě čeká a myslíš si o co všechno nepřijdeš. A asi tě i zaskočilo, že se z toho nedá vycouvat, nedá se to odložit, prostě už v té situaci jsi se vším všudy a očekává se od tebe, že se k tomu postavíš.
@Anonymní píše:
@Ivčis
nechci a jsem na tom zle, sem v 15 tt. K psycholozce sme uz obednana ale bojim s eze me neni pomoci. Kolem em uz to dost lidi vi a kdybych dite dala treba k adopci asi bych s emusela odstehovat
Snad Ti pomůže
. O adobci bych nepřemýšlela z toho důvodu že se přítel těší, to by si mu udělat neměla
. A on o tom tvém trápení ví? Byl by schopný se o dítě postarat kdyby si vzala nohy na ramena?
@Anonymní píše:
@cher
Je velká pravděpodobnost, že hormony taky dělají své a že se vše srovná. Spousta matek děti až tak nějak moc nectěly a po porodu jsou rády, že mimčo mají.
@Anonymní píše:
@Ivčis
Nemůžeš dát dítě k adopci, protože nerozhoduješ o něm sama, to dítě má otce.
Já měla trochu splín po porodu, nerada sedím doma, a bohužel ze začátku to tak je, krom krátkých procházek. Ale pak jsem si uvědomila, že to prtě za to taky nemůže, samo si mě nevybralo, to já ji. A je to teda pěkně nefér být pak naštvaná nebo nešťastná, že ji mám. Byla maličká a bezbranná a prostě byla moje povinnost se o ni starat. Zkus se nad tím zamyslet takhle..
@Lana222 Nemyslím že je divná, to ne. Určitě ne kvůli tomu že dítě ještě nechce. Ale je pozdě o tom až teď rozhodovat. Klidně mohla počít dítě až v 35 na tom přeci nic není. Přijde mi divná její rekce a její chování a přistupování k tomu faktu že už je 15tt. Měla by být rozumná a pokud věděla a nikdy nechtěla děti, nikdy je mít taky neměla. Takhle bude to ubohé dítko jak píše, jen něco co je povinnost od každé ženy. Prostě bude mít splněno ale v jejich vztahhu bude pusto prázdno. Otázka je tedy jestli to vůbec anonimní zvádne.
Já teda nevím anonymko, ale nikde jsem nevyčetla, že tě někdo nutil. Mám dvě kolegyně, co jsou bezdětné a nejspíše to tak zůstane, protože děti nechtějí. Proč lidi, co děti nechtějí si stejně dítě počnou a pak se litují, to mi hlava nebere. Ještě pochopím, že někdo otěhotní přes antikoncepci, stane se, ale to snad není tvůj případ.