Netoužím být supermatka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
1.8.12 12:40
@stazinka09 píše:
@Naima
to si vzpomínám na tenhle nátlak okolí, hlavně když se přehoupla 30 a já pořád nic, bezdětná. V 34letech jsem porodila první dítě a čekala chvilku klidu. Tak to jsem se sekla, už v šestinedělí to začalo na novo: „a kdy plánujete další, aby malá měla sourozence, přece nebude sama, to víš moc času nemáš ve tvým věku“ :mrgreen: :mrgreen:

Prím tě tohle jsem sláchávala i ve 23 letech, kdy jsme porodila první…Tyhle kecy měli lidi pořád mít budou, to je normální. Jedno kolik ti je, vždycky si něco najdou

• Citovat
  • Upravit
20296
1.8.12 12:41

@Emilie
Já myslím, že téměř každá z nás není ochotna se na 100% obětovat dítěti, jen to veřejně přiznat no 8) :mrgreen:

A když si to nechce některá přiznat ani sama v sobě, tak jak to má pak udělat na netu nebo na venku…atd..

Příspěvek upraven 01.08.12 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
@Kaczenka píše:
No, matka, které všechno stíhá, dbá na doporučení WHO co se týká jídelnčku a péče o dítě. Vychovává dítě bez chyby, stíhá mít uklizeno a má spoustu dalších aktivit. Je spokojená sama se sebou a my, které nestíháme jí závidíme :jazyk:

já se snažím všechno stíhat a většinou se mi to i daří, dbám na doporučení WHO co se jídelníčku týká, protože nevím podle čeho jiného bych se měla orientovat, snažím se ve výchově dělat co nejméně chyb, takže tvojí definici celkem splňuji, ale jako supermatka se necítím. klidně nechám dítě ječet na dece abych si v klidu vypila kafe, když si chci ráno přispat tak zapnu televizi protože vím že tím získám další 20 minut podřimování…

supermatka je podle mě ten kdo nikdy nedokáže přiznat, že dělá chyby. že dítěti pustí pohádku aby měla klid, že frkne dítě na balkón a modlí se aby spalo tři hodiny. že dítě prostě na chvíli odloží aby se z toho nezbláznila. to je pro supermatku selhání, ale upřímně kdo z nás tohle někdy nedělá???

@Emilie
mě překvapuje jak málo tolerance tady v diskuzích je. každý má na něco svůj názor a kolikrát když ho člověk řekne tak se dozví že je to blbost, že je moralista, militantní, labilní nebo že dítěti ničí budoucnost.
vystihla si to moc pěkně a totálně nechápu když tady někdo hledá radu nebo se chce jen vypsat z trápení a někdo mu řekne že mu to patří. jako minule maminka psala že má postižené miminko a jiná jí na to napsala že dobře jí tak :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_

@Emilie
Souhlasím… :hug: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
becky87

No, me to neda, nez jeste napsat, ze zde se resi opravdu asi zavazny problem, to vam asi neda spat, ty supermatky co'?
Holky, venku nadherne, lehnete na trvau a relaxujte, nikdo vas prece nenuti se se supermatkami(hrozny nazev :roll: )schazet. Trosku klidu ne?

• Citovat
  • Upravit
7512
1.8.12 12:43

Na netu je všechno víceméně anonymní a tak se prostě snáž kope. :nevim: Mě tady nejvíc štve ale něco jinýho. Proč se do diskuze o UM cpe ženská s radama o kojení? :zed: Ty ať si láduje do diskuze „jak nejlíp kojit“, ale když je jak kolovrátek a neustále to mele někde, kde je to totálně mimo mísu, to už je záležitost debility a provokace. Od toho diskuze jsou, aby se zde vyjadřovaly i rozdílné názory, ale je nám dopřán i luxus dělení na témata, abychom se v tom lépe orientovali. Takže s tím, že se mnou leckdo nesouhlasí počítám, ale to, že dotyčná (možná -ý) nerespektuje ten základ v podobě odpovědi k věci u konkrétního dotazu, to mě vyloženě s. e.r. e! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
1.8.12 12:44

@Vlkoška Asi tak si to taky představuju :mrgreen: :palec:
Jinak je to pravda pravdoucí, že u některých diskuzí se nadají příspěvky některých „chytrých“ ani číst a reagovat na ně už vůbec ne…To neustálé moralizování od ostatních mi pěkně pije krev a myslím že na to nikdo zvědavý není…bych chtěla vidět je samotné, na diskuzích jsou chytré, kolikrát napadají ostatní a přitom ve svém životě jsou zoufale nešťastné a toto je jejich kompenzace. (jinak si skutečně neumím vysvětlit že by někdo byl takový bezcitný blb…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.8.12 12:44

Mě oslovení supermatka vytáčí. Já jsem kupříkladu myslím tolerantní a neodsuzuju, ani nemám ráda posměšné komentáře. Ale kolikrát se mi stalo, že v nějaké diskuzi jsem napsala svůj názor a hned jsem byla zařazená do supermatek :nevim: A mě to štve. Když někdo nechce slyšet opačný názor, nebo jak by to mělo být, tak ať se neptá.
To, že někdo prezentuje svoje názory nevybíravým způsobem a naváží se do ostatních je věc druhá. A neoznačovala bych tyhle matky jako supermatky, ale jako ženy, co se neumí chovat, nebo ovládat.
Na internetu se musí počítat s tím, že s námi nebude někdo souhlasit, nebo se do nás někdo opře. Vždyť je tu tolik lidí a různých povah. A pokud chci slyšet jen souhlasné názory, nebo ohleduplné, zeptám se radši jen těch, které mám ráda a kteří mají rádi mě. :nevim: jinak počítám s tím, že může přijít i odpověď, co mě nepotěší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.12 12:45

A víte co? Zatímco bych měla dětem servírovat energeticky a minerálově vyvážený oběd, asi nebudou jíst vůbec, páč po dobu, co se tu vztekám už přes hodinu u počátače, mi vlezli do špajzu a sežrali bonbony!!! Udělali z koupelny bazén a koukám, v ložnici abych převlíkala a přestěhovala nábytek!!! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.8.12 12:45

Ale co mě dokáže rozčílit téměř vždy - taková banalita - jsou hádky v diskuzích o jméně dítěte :mrgreen:

Ale jakože fakt, průpovídky typu: chudák dítě, pomsta rodičů atd. mě nadzvedávají ze židle :zed: Takže Emilko tvoje rozhořčení naprosto chápu, ale i tak si vždy řeknu - je to jen blbej internet - vys…kaď se na to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.8.12 12:46

No tak každá bych řekla nějaké téma bereme osobně, občas i ty ohromně nad věcí nejsou tak strašně nad věcí…
Od někoho je to krapet přehnaný někdy, pak je zase v jiný diskuzi v pohodě…

Já bych to neřešila, jak jsem napsala, eMimino a papír snesou všechno

• Citovat
  • Upravit
17095
1.8.12 12:46

Souhlas s @Vlkoška :palec:
Jediná správná možnost je ta jejich, nic jiné neexistuje. A dovolíte-li si zapochybovat, zpraží vás tak, až se vám chce brečet nebo rovnou skočit pod vlak. Než teda pochopíte, že je máte ignorovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
1.8.12 12:51

@blorchi ono když jsme v diskuzi a přijde chytrá horákyně tak máme upalovat pryč? To snad ne :zed: ;)

• Citovat
  • Upravit
2230

Krásně napsané. ano diskuze je od toho aby se diskutovalo, každý řekl svůj názor. ale jde o to jak ho řekne, já si třeba o sobě myslím že jsme otevřená kritice a radám, pokud někdo přijde: hele děláš to takle, fajn, já to dělám jinak a mě to vyhovuje víc, možná to mužeš zkusit-tak se nad tím minimálně zamyslím a třeba i aplikuju. ale pokud někdo přijde s tim, že:seš uplně blbá, takle to dělat nemůžeš, musíš to dělat tak jako já-tak ho odkážu někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996

@Kaczenka Podle tvé definice supermatky pochybuju že někdo nechce být supermatka. :lol: A ten dodatek - a my ostatní jí jen závidíme mluví za vše a myslím, že to je celkem trefné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat