Neumím stanovit hranice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
24.8.17 09:49
@adresa píše:
Ne vůbec. Nikdo vás za to tady nekritizuje, je to hezky. Ale z vasich reakci mam pocit, že tak jak to máte vy považujete za jedině spravne.

Pokud to tak vam všem vyhovuje, je to v pořádku. Ve chvíli, kdy to maminka chce jinak než tchyně, má v případe porodu přednost rodicka.
Az bude tchyně na operaci žlučníku a předem požada o den dva klidu bez návštěv příbuzných, jen manžela, s tim, že ostatni samozřejme budou informováni ze to prezila, musí snad respektovat její přání, ne

Příspěvek upraven 24.08.17 v 09:48

naprostý souhlas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
24.8.17 09:50

@Keyllah
Jo přesně
(To bylo k předchozímu komentáři :) )

Příspěvek upraven 24.08.17 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.8.17 09:50

@Keyllah Zkus si znovu ročíst ten příspěvek, a znovu nad ním popřemýšlej. V kolika debatách se tu objevuje věta - ty jsi máma ty rozhoduješ, ty máš právo, ty řídíš, ty velíš - a řekni mi, kdy tohle přestává? jestliže své dítě takto vedeš celý život, v závislosti na sobě, pak mi věř, že ti mamani se líhnou právě zde. Stačí se podívat, jak to popisují ženy těch mamanů - jejich maminka na nich nezdravě visí, ona velí, ona rozhoduje, je ona. Tak to prostě je. Někde to to podhoubí má. A já stále říkám jedno - stačí se domluvit a funguje to. Dbře, jsem podle tebe manipulátor, protože ukazuji druhý pohled, který se neshoduje s tvým. Já napíšu - bude na návštěvě třeba deset minut, to tě nezaije - a zkresluji - ty napíšeš - bude půl dne - a nezkresluješ. Pochop, že tohle nevíme ani jedna a záleží jen na účastnicích jak, se domluví. Hotovo. Můj pohled je tento, dobrýá, je to můj názor a myslím si, že není tak špatný. Protože těch tchyní, které tu holky hodně často staví někam na pátou kolej, je tu dost a dost. věta - chci jen svou mámu, své mámě věřím, ale tchyni ne - zdá se mi taková a maková, je tu jedna z nejčastějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.8.17 09:57
@inkakřivák píše:
@Keyllah Zkus si znovu ročíst ten příspěvek, a znovu nad ním popřemýšlej. V kolika debatách se tu objevuje věta - ty jsi máma ty rozhoduješ, ty máš právo, ty řídíš, ty velíš - a řekni mi, kdy tohle přestává? jestliže své dítě takto vedeš celý život, v závislosti na sobě, pak mi věř, že ti mamani se líhnou právě zde. Stačí se podívat, jak to popisují ženy těch mamanů - jejich maminka na nich nezdravě visí, ona velí, ona rozhoduje, je ona. Tak to prostě je. Někde to to podhoubí má. A já stále říkám jedno - stačí se domluvit a funguje to. Dbře, jsem podle tebe manipulátor, protože ukazuji druhý pohled, který se neshoduje s tvým. Já napíšu - bude na návštěvě třeba deset minut, to tě nezaije - a zkresluji - ty napíšeš - bude půl dne - a nezkresluješ. Pochop, že tohle nevíme ani jedna a záleží jen na účastnicích jak, se domluví. Hotovo. Můj pohled je tento, dobrýá, je to můj názor a myslím si, že není tak špatný. Protože těch tchyní, které tu holky hodně často staví někam na pátou kolej, je tu dost a dost. věta - chci jen svou mámu, své mámě věřím, ale tchyni ne - zdá se mi taková a maková, je tu jedna z nejčastějších.

Já reaguji na tuto diskuzi a na napsané tvé příspěvky. To ty ventiluješ ostatní diskuze zde do problémů této zakladatelky a zobecňuješ to. Takže znovu, zakladatelka jasně napsala, že by chtěla být bez návštěv jen těch prvních pár dnů v porodnici a že zákaz se týká i její maminky!! Na to ty napíšeš sálodlouhé příspěvky o sobeckých matkách, o výchově mamánků a právech prarodičů a jak všichni uzurpují tchýně. Tedy co z toho plyne pro zakladatelku? Že tyto hlášky míříš na ni, ač to jejímu příspěvku neodpovídá? Nebo že si tu něco ventiluješ, jen tak obecně a jí se to vlastně netýká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
24.8.17 09:58

@inkakřivák
„A já stále říkám jedno - stačí se domluvit a funguje to.“
Jste si jista? Víte jistě, že kdyby se s vámi Vaše dcera nebo snacha chtěly domluvit, že na Vaše objeti a pusu počkají az na doma a ty tři dny chtějí u sebe jen manžela - ze by se šlo s vámi domluvit?
Oni lidi často říkají domluvit se a myslí tim ukecat je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
24.8.17 09:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.8.17 09:59

An, zakladatelce jsem poradila, protože pak rozváděla víc problémů. A ten problém návštěvy v porodnici yl jen jeden u nich. Takže to, že se k němu vracím, je prostě reakce na tebe, stačí? protože ty mluvíš o mé sobeckosti a manipulátorství, já mluvím o tobě a tvých názorech. No musím vystřelit pro občanku, tak si to přebírej jak umíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.8.17 10:01

@adresa Budeš se divit, ale jo. Stane se mi, že jim napíšu, že se třeba zastavíme, ony odepíšou ne nejde to a je vymalováno Asi tak. Jsem schopna nejet k dceři na Štědrý den, protože si to nepřejí, popřejeme si předem, oni dojedou až na boží hod, a neskáču proto z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.8.17 10:01

@adresa jen se stále nestačím divit, že vyjádřit přání mít po porodu dva/tři dny klid na zotavenou, své nové miminko, tatínka a sourozence je zde chápáno pomalu jako ten největší projev sobectví a odpírání té největší radosti pro prarodiče :think: já návštěvy zvládla, ač to v jednom případě bylo už celkem na hraně. Ale představa, že kdybych si dovolila říct, sorry dva dny nechci nikoho vidět, tchýně by mě měla pomalu označit za sobeckou matku, která vychovává mamánka a kazí jim to největší štěstí, mě tedy vytáčí. Maminka s dítětem a jejich potřeby a požadavky, jsou v porodnici na prvním místě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.8.17 10:02

@stinga Nevím zač, ale díky. Já už jsem prostě starucha. A možná díky tomu jsem podstatně tolerantnější. V mládí to bylo horší - ale když vám odcházejí blízcí, tak vidíte, jak se často člověk sám ničí. Proč to dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.8.17 10:02
@inkakřivák píše:
@J_Doe Možná je ti do pláče - ale je to skutečně sobectví. Ono to dítě není jen té matky - a já si tak představuji situaci za třicet let - kdyto dítě, které je jen moje, moje a moje a jen JÁ JÁ JÁ rozhoduji, si dovede partnera. nevěř tomu, že láska se zmenšuje úměrně růstu věku dítěte. A nevěř tomu, že ten majetnický pocit s věkem vyprchá. Jak se pak budete dělit o to SVÉ dítě s nějakou tou cizí ženskou? Odtud se berou ti mamani, na které se tu neustále sočí. Prostě moje moje, a pak se divíte. A primárně - TO DÍTĚ NEPATŘÍ NIKOMU, JEN SAMO SOBE! A věř mi, že matka, která není ochotna se o tu radost podělit ani s těmi nejbližšími - což ti rodiče stále jsou - sobecká je. Pořád mluvíš tak, jako by se tam ti rodiče měli nastěhovat třeba na půl dne. Ale oni se chtějí opravdu jen podívat, poodivovat - no a třeba pochovat to mimino. A ještě jedna věc - víš, jak jsem třeba já byla štastná, když jsem věděla, že ty moje holky mají porod za sebou a všechno je v pořádku? Už jen proto jsem je chtěla vidět, poděkovat jim za ta nádherná mimina a dát jim pusu. Ale tohle nemá cenu vysvětlovat. To si budeš muset počkat, až bude v porodnici tvoje dcera. A věř, že nic se nevyrovná vnoučatům. Protože stručně - je to dítě tvého dítěte! No ale škoda tohle vysvětlovat. Nejde to, je to nesdělitelné, je to jako vysvětlovat bezdětnému děvčet, co je to vlastní dítě. Poznáš to sama a já ti přeju, abys nenarazila na nepřejícné.

Jak ses dostala k majetnickému vztahu z toho, že dítě je především rodičů, a až pak prarodičů? Opravdu tady podsouváš neuvěřitelné kontrukce.

“Matka, která není ochotna se o radost podělit ani s těmi nejbližšími - což ti rodiče stále jsou - sobecká je”. Co to tady splétáš? Kvůli třem dnům v porodnici, kdy matka může nechtít návštěvy, je z ní na celý život sobecká osoba s majetnickým vztahem k dítěti, která nebude ochotna akceptovat partnera dítěte a vychová ze svého dítěte mamánka?

Já chápu, že se vší silou snažíš obhájit svou návštěvu v porodnici, ale za prvé, nikdo ti to tady nevyčítá, a za druhé, je trapné to dělat tím, že očerníš všechny kolem, kteří s tebou nesouhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
24.8.17 10:04
@inkakřivák píše:
@adresa Budeš se divit, ale jo. Stane se mi, že jim napíšu, že se třeba zastavíme, ony odepíšou ne nejde to a je vymalováno Asi tak. Jsem schopna nejet k dceři na Štědrý den, protože si to nepřejí, popřejeme si předem, oni dojedou až na boží hod, a neskáču proto z okna.

To je dobře. Pak uplne nerozumím tomu, proc přání rodičky mit par dnu po porodu klid ti přijde sobecký atd. Proc se k tomu ne postavit přinejmenším se stejnou toleranci, když ne pochopenimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.8.17 10:05
@J_Doe píše:
Jak ses dostala k majetnickému vztahu z toho, že dítě je především rodičů, a až pak prarodičů? Opravdu tady podsouváš neuvěřitelné kontrukce.

“Matka, která není ochotna se o radost podělit ani s těmi nejbližšími - což ti rodiče stále jsou - sobecká je”. Co to tady splétáš? Kvůli třem dnům v porodnici, kdy matka může nechtít návštěvy, je z ní na celý život sobecká osoba s majetnickým vztahem k dítěti, která nebude ochotna akceptovat partnera dítěte a vychová ze svého dítěte mamánka?

Já chápu, že se vší silou snažíš obhájit svou návštěvu v porodnici, ale za prvé, nikdo ti to tady nevyčítá, a za druhé, je trapné to dělat tím, že očerníš všechny kolem, kteří s tebou nesouhlasí.

a ještě dodá, že je ta tolerantnější :mrgreen: k názorům jiných, které jsou jiné než její? asi ne…nechme ale toho, myslím, že každý kdo si to pořádně přečte si názor udělá :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
24.8.17 10:11

@Keyllah
Vidim to uplne stejne.
Zkrátka - jednou budu asi taky tchyně a budu se tetelit na dite mého chlapečka. Ale nepotentim se z toho, že ho misto v pondělí po porodu uvidím az v patek - třeba az je povezeme domu.
Misto vzdychani nad sobeckou matkou radši rodicce uvařím hrnec nebo radši dva něčeho dobryho do lednicr na první kriticky dny a koupím par rozkošnýCh drobnosti pro miminko. Vsak ona bude matka ještě ráda, az se dostavim k vozeni kočáru a bude si moct dachnout na gauči.
To možná dostanu i tu pusu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.8.17 10:14

@Keyllah @adresa @J_Doe @stinga

Moc děkuju za reakce a příspěvky, jak z pohledů snach i tchýní. Včera jsem psala @inkakřivák příspěvek, kdy jsem k prvnímu příspěvku dopsala více situací, které řeším mimo návštěv porodnice, tím to pouze vyvrcholilo a víceméně poprvé jsem se rozhodla se ozvat. Kopíruju :)

Jak jsem už ale několikrát psala, neřeším jen porodnici. Je mi líto, že se diskuze stáčí neustále kolem návštěv porodnice. Když už se to pořád řeší, tak budu rodit hodinu a půl od domova, kdy moje máma bude hlídat starší dítě a se mnou bude v porodnici pouze partner. Jestli tchýně nebere ohled, že jsem pro sebe a své dítě vybrala porodnici, která mi/i partnerovi/ vyhovuje, je podle mě sobec ona, ne já. Rozhodně pochybuju, že by na cestách strávila tři hodiny (partner tím pádem šest hodin, oni auto nemají) a na návštěvě byla deset minut, jestli by jste tak na návštěvě byla vy, tak kloubouk dolů, ale tohle není tchynin styl.

Nikde jsem nepsala, že šest týdnů nebudu přijímat návštěvy, to řekla naopak má tchýně, že ona je stará škole, že uznává, že v šestinedělí má mít žena klid, širokou rodinu a kamarádky ať si zvu pak, že automaticky může jezdit jen babička(a myslí tím pádem sebe, moji mámu nikdy nikde nezmíní). Mě mrzí hlavně to, jak neustále opakuje, co jí vyváděla tchýně, jak málem přišla o mlíko atd, a přitom se chová, jak se chová.

Snažím se nalézt způsob jak nastavit hranice celkově. Já to neumím, nejsem rázná, že bych osobě o 35 let starší řekla, jak to bude, to by měl partner, protože kdybych se ozvala já, partner by byl chudák a já ta špatná, kterou on musí poslouchat. Vygradovalo to tak postupně, já s ní mluvím stále s úctou, respektem, ale mluvit do věcí, že moje starší dítě je u biologického otce? Co je jí potom, že jsme si dovolili stavět mimo město, kde žije i ona, aniž bychom to konzultovali předem s ní? A nestěhujem se někde, kde by nemohla dojet. Omlouvat se, že jeden víkend jsme nepřijeli, protože jsem si dovolila navštívit mé prarodiče, které vidím jednou za čas, protože nežijí ve stejném kraji jako my? A takhle bych mohla pokračovat do nekonečna. Tohle řeším. Ona vyčítá, partner mlčí, popřípadě se jí omlouvá a doma pak řekne, že díky bohu to máme jen z jedný strany, že být taková moje máma, tak ho odvezou… A myslím, že by s tím měla problém téměř každá žena, ne jen já. Je fajn mít rád rodinu svou i svého muže, ale už žijeme zvlášť a poslouchat výčitky na každé návštěvě, to člověka moc nebaví a pak se ani na ty návštěvy moc neteší. Třeba v tomhle bych uvítala nějakou reakci a váš pohled na věc, ne jen porodnici. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová