Ahoj holky,
omlouvám se za anonymitu, ale pro jistotu… Jde o vztah s mým vlastním otcem. Vyrůstám prakticky celý život bez něj, vídala jsem ho dle nařízení soudu -a to dvakrát do měsíce (8 dní měsíčně celkem). Nikdy jsem s ním neměla problémy a jezdila jsem k němu moc ráda, ale až postupem času mi všechno začalo docházet. •
Jsem dospělá, vyrůstala jsem s nevlastním otcem a matkou, které nadevše miluji. S vlastním otcem jsem však v kontaktu rok od roku méně. On totiž nikdy pořádně „nepracoval“ (proč od něj matka utekla, je tedy zřejmé), vždy dával za vinu jiným, nadával a ponižoval ostatní, kteří si šli za svým a vybudovali si kariéru. Od malička jsem poslouchala všechny tyto narážky na to, jak je svět nespravedlivý. •
Slovy „nepracoval“ myslím to, že se nechal podporovat od státu na úřadu práce a hnal se za každou příležitostí a možností pobírat dávky s tatusem " jsem bezdomovec a nemám nic". Žije samozřejmě dobře, vydělává tak, aby mu stačilo, nicméně tajně. Alimenty nikdy neplatil, ani soudy nepomohly (matka pro mne chtěla to nejlepší, prý abych v budoucnu neměla povinnost živit s manželem jeho). •
Bohužel měl asi špatný den, nikdo mu nepřál a z jakési viny někoho neměl příležitost dostavit se na úřad práce, kde ho samozřejmě hned vykopli (jo, ironie ).
Ani to otce nedonutilo pracovat a dluhy na zdravotním začaly šplhat do výšin . Já se samozřejmě ničemu nedivím, tohle je opravdu jeho věc, nemá střední školu, mohl si ji dodělat, ae to by bylo moc pracné. Měl příležitost pracovat a dohodila jsem mu tolik prací, ale vždy to nějak „nevyšlo“. Bylo to daleko, musel by vstávat, bolely by ho nohy… •
Na poslední návštěvě se stalo něco, co jsem neměla vidět ani slyšet. Na oslavě narozenin u prarodičů jsem zaslechla, jak s nimi baví o exekucích a dluzích, které dosahují částku vyšší jak půl milionu Samozřejmě nadával, jak za to můžou exekutoři, že si přidávají peníze navíc, že nemají právo, že za nic nemůže, jaký je to chudák, bezdomovec a jak nic nevlastní. Dodal, že na něj nikdo nemůže a právě mu sebrali příležitost normálně pracovat. Že takhle by měl exekuce na plat. Asi si dokážete představit člověka, který prostě pracovat nikdy nebude. Když nemá, založí ho prarodiče. Žije léta jenom sám, vše má přepsané na někoho jiného, aby mu nic mohl nikdo vzít.
•
Jakmile se to dověděl manžel, hrozně se rozčiloval, nedivím se mu nevlastního otce v budoucnu něco jako důchod asi nemůže ani čekat, odpracováno nemá zdaleka! Právo na vyživovací povinnost dospělého dítěte vůči rodičům a prarodičům ztratil ve chvíli, kdy přestal platit alimenty a byl za ně stíhán (údajně). Ale ani to nebrání tomu, že za námi jednou přijde a bude žadonit. Byt má napsaný na své rodiče. Ale kdyby se s nimi něco stal, připadne samotnému otci = exekuce, byt jde do dražby a otec je na ulici, resp. u nás doma Někoho takého byste doma rozhodně nechtěli. Vše, co uděláte, je vaše povinnost a člověk stejně nebude vděčný. •
Snažila jsem se ho dokopat k tomu, aby šel pracovat, přestože bude mít exekuce na plat, ale ať to stihne zaplatit, dokud může, protože když to nechá být, dluh bude tak velký, že už nemá šanci žít někdy normálně. K normální práci by měl přes víkendy brigády na tajňačku třeba, aby si vydělal na živobytí (minimum mu nestačí) a začal by prostě šetřit. Ale cosi mi říká, že tohle asi nevyjde. Další práci, kterou jsem mu sehnala ( protože tvdí, že žádná není), nebyla fyzicky, psychicky ani časově náročná, stačilo zavolat a dojít odobně. Ale podělal to. Poslal nějakou zprávu, kde jim napsal, že nemají na výběr a musí ho vzít, nebo skončí na ulici a to nemohou podporovat. Řekněte mi, který zaměstnavatel by chtěl mít pod sebou takovýho blbce •
Co na to říct, nevím, co dělat, ale vím, že v budoucnosti to asi nebude lehké. Živit ho rozhodně s manželem nechceme, sám mi nikdy nic nekoupil a tisícovka měsíčně byl hrozný problém…
Co si o tom myslíte, přerušily byste holky takový vztah?
Nechceme se kvůli takovému člověku hádat s manželem. K dětem se samozřejmě chová hezky.
ale…
Nejenom, že nepracuje, sedí doma u televize, stěžuje si na všechno kolem sebe, píše stížnosti tam a tam, zahlcuje mne zprávami, kde pracuje a pracoval (načerno) a nebude pracovat ( a každou chvíli píše něco jiného a mně je jasné, že sedí doma a vymýší si to , ale hrozně mě deptá, jak lže, nalhává blbosti sobě i mě,)ale takový člověk se prostě asi nikdy nezmění, co?
Ahoj holky,
).
. Já se samozřejmě ničemu nedivím, tohle je opravdu jeho věc, nemá střední školu, mohl si ji dodělat, ae to by bylo moc pracné. Měl příležitost pracovat a dohodila jsem mu tolik prací, ale vždy to nějak „nevyšlo“. Bylo to daleko, musel by vstávat, bolely by ho nohy… •
Samozřejmě nadával, jak za to můžou exekutoři, že si přidávají peníze navíc, že nemají právo, že za nic nemůže, jaký je to chudák, bezdomovec a jak nic nevlastní. Dodal, že na něj nikdo nemůže a právě mu sebrali příležitost normálně pracovat. Že takhle by měl exekuce na plat. Asi si dokážete představit člověka, který prostě pracovat nikdy nebude. Když nemá, založí ho prarodiče. Žije léta jenom sám, vše má přepsané na někoho jiného, aby mu nic mohl nikdo vzít.
omlouvám se za anonymitu, ale pro jistotu…
Jde o vztah s mým vlastním otcem. Vyrůstám prakticky celý život bez něj, vídala jsem ho dle nařízení soudu -a to dvakrát do měsíce (8 dní měsíčně celkem). Nikdy jsem s ním neměla problémy a jezdila jsem k němu moc ráda, ale až postupem času mi všechno začalo docházet. •
Jsem dospělá, vyrůstala jsem s nevlastním otcem a matkou, které nadevše miluji. S vlastním otcem jsem však v kontaktu rok od roku méně. On totiž nikdy pořádně „nepracoval“ (proč od něj matka utekla, je tedy zřejmé), vždy dával za vinu jiným, nadával a ponižoval ostatní, kteří si šli za svým a vybudovali si kariéru. Od malička jsem poslouchala všechny tyto narážky na to, jak je svět nespravedlivý. •
Slovy „nepracoval“ myslím to, že se nechal podporovat od státu na úřadu práce a hnal se za každou příležitostí a možností pobírat dávky s tatusem " jsem bezdomovec a nemám nic". Žije samozřejmě dobře, vydělává tak, aby mu stačilo, nicméně tajně. Alimenty nikdy neplatil, ani soudy nepomohly (matka pro mne chtěla to nejlepší, prý abych v budoucnu neměla povinnost živit s manželem jeho). •
Bohužel měl asi špatný den, nikdo mu nepřál a z jakési viny někoho neměl příležitost dostavit se na úřad práce, kde ho samozřejmě hned vykopli (jo, ironie
Ani to otce nedonutilo pracovat a dluhy na zdravotním začaly šplhat do výšin
Na poslední návštěvě se stalo něco, co jsem neměla vidět ani slyšet. Na oslavě narozenin u prarodičů jsem zaslechla, jak s nimi baví o exekucích a dluzích, které dosahují částku vyšší jak půl milionu
•
nevlastního otce v budoucnu něco jako důchod asi nemůže ani čekat, odpracováno nemá zdaleka! Právo na vyživovací povinnost dospělého dítěte vůči rodičům a prarodičům ztratil ve chvíli, kdy přestal platit alimenty a byl za ně stíhán (údajně). Ale ani to nebrání tomu, že za námi jednou přijde a bude žadonit. Byt má napsaný na své rodiče. Ale kdyby se s nimi něco stal, připadne samotnému otci = exekuce, byt jde do dražby a otec je na ulici, resp. u nás doma
Někoho takého byste doma rozhodně nechtěli. Vše, co uděláte, je vaše povinnost a člověk stejně nebude vděčný. •
•
, ale hrozně mě deptá, jak lže, nalhává blbosti sobě i mě,)ale takový člověk se prostě asi nikdy nezmění, co? 
Jakmile se to dověděl manžel, hrozně se rozčiloval, nedivím se mu
Snažila jsem se ho dokopat k tomu, aby šel pracovat, přestože bude mít exekuce na plat, ale ať to stihne zaplatit, dokud může, protože když to nechá být, dluh bude tak velký, že už nemá šanci žít někdy normálně. K normální práci by měl přes víkendy brigády na tajňačku třeba, aby si vydělal na živobytí (minimum mu nestačí) a začal by prostě šetřit. Ale cosi mi říká, že tohle asi nevyjde. Další práci, kterou jsem mu sehnala ( protože tvdí, že žádná není), nebyla fyzicky, psychicky ani časově náročná, stačilo zavolat a dojít odobně. Ale podělal to. Poslal nějakou zprávu, kde jim napsal, že nemají na výběr a musí ho vzít, nebo skončí na ulici a to nemohou podporovat. Řekněte mi, který zaměstnavatel by chtěl mít pod sebou takovýho blbce
Co na to říct, nevím, co dělat, ale vím, že v budoucnosti to asi nebude lehké. Živit ho rozhodně s manželem nechceme, sám mi nikdy nic nekoupil a tisícovka měsíčně byl hrozný problém…
Co si o tom myslíte, přerušily byste holky takový vztah?
Nechceme se kvůli takovému člověku hádat s manželem. K dětem se samozřejmě chová hezky.
ale…
Nejenom, že nepracuje, sedí doma u televize, stěžuje si na všechno kolem sebe, píše stížnosti tam a tam, zahlcuje mne zprávami, kde pracuje a pracoval (načerno) a nebude pracovat ( a každou chvíli píše něco jiného a mně je jasné, že sedí doma a vymýší si to