Neumím to s klidem, vztekám se spolu se synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
655
3.6.14 21:06

Rekla bych, ze zbytecne resis strasne moc veci. Kdyz ti zvaneni leze na mozek, bud taky chvili clovek, prostw rekni dost, dej si do usi sluchatka s fajnovou muzikou a var brambory dal. Pomaha to i na vzteky a „pochtivani“, pokud uz pretekla mira snasenlivosti. A tech vzruchu ma ditko mozna moc, zkus fakt sednou k piskovisti na lavicku a dej mu cas pro nej samotneho, at ma cas delat si svoje veci a po svem. A sama zvolni, byt mama neni vrcholovy sport. Jasny, taky s detma podnikam spoustu veci, ale mezi tim je vzdycky prostor pro ne, jejich napady a touhy a volnost. Proste nekdy je mene vice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
3.6.14 21:06

Myslím, že je to jen zástupný problém. Bez urážky, ale psychoterapie spíš pro tebe. Ujasnit si hlavní problém, pokecat si o něm a najít ten vnitřní klid, zbavit se toho pnuti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:09

@Lomikára budou mu 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:12

@Katchus já potřebuju omezit situace, kdy dítě ničí byt a já neumím převzít otěže… potřebuju na to konkrétní radu. Díky za snahu, ale to bych řešila globální oteplování místo jedné maličké čistírny odpadní vody v obci se 120 lidmi, a to právě potřebuju. Ono i z toho potom ten celkovej bordel vzniká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:13

@arcinka bojím se, že u nás má prostoru prostě až moc, všude má svý konstrukce, dělá jenom to, co chce, ale on o tom pak ten život ve škole nebude a v práci pak už vůbec ne. Ve školce je milionovej, tam poslechne, uklidí… proč to neumím já? Jak to udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:14

@Niqitka jsou mu skoro 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:14

@bibie díky moc, kéž bys měla pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:15

@AniNevim sněhuláci - na barevnej papír nakreslíš šablonu - tři koule, nebo si je nakreslí prcek sám, pak tyčkovým lepidlem nebo jakýmkoliv jiným polepíš a z vaty trháte malý kousky a polepíte, vzniknout by mělo něco jako sněhulák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 21:16

Bud nema doma nastavene mantinely a az v nich onu potrebnou volnost a nebo ma proste obdobi kdo s koho a zkousi, co to da :-)

@maminazplzne píše:
@arcinka bojím se, že u nás má prostoru prostě až moc, všude má svý konstrukce, dělá jenom to, co chce, ale on o tom pak ten život ve škole nebude a v práci pak už vůbec ne. Ve školce je milionovej, tam poslechne, uklidí… proč to neumím já? Jak to udělat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:17

@Antonie Bolavá jednou jsem ho zavřela k tatínkovi do obýváku a rozkopala a rozdupala jsem mu kartonovou krabici od hraček… ta úleva, když to křupalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
3.6.14 21:19

@maminazplzne zkus si doplnit horcik. Uz jsme na to s holkama v jedne diskuzi narazily, vyzkousely a opravdu hodne to pomaha na zklidneni, zlepseni nalady a zvyseni odolnosti proti podobnym detskym „utokum“. :hug:
Za pokus to stoji, uskodit si tim nemuzes. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:19

@arcinka no, svým způsobem obojí. Teď bych ráda ty mantinely nastavovala, ale je to už moc rozjeté. Začít musím po malých kouscích, a vytrvat. Jenže jak to zahájit… zatím jsem si řekla, že prostě začnu úklidem. Tím omezím i celkový chaos a když si třikrát denně nenarazím koleno protože zakopnu o koště, taky to líp zvládám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:20

@Titty jo, díky, už je na nákupním seznamu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 21:28

@maminazplzne Bude to tezky, uz je dost velkej. Zkus si i neco precist, treba od Matejcka. A hlavne nejdriv vyklidni sebe..kdyz mam stres z chlivku, co deti napachaj, udelam si kafe, detem reknu, ze dokud to neuklidi, ven se nejde, v klidu, s usmevem a jdu si cist, kdyz je rev, nandam sluchatka a jak zacnou uklizet, nabidnu pomoc. Ony vi, ze to tak bude a ven chteji. Takze chvili zkousi, pak uklidi a jde se. Bez revu, 100× pripominani, handrkovani, v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:33

@arcinka tak nějak to začínám zkoušet. Nově je situace, že nejen večer jsou hračky na místě, bordel v koši… Asi to taky časem půjde líp, protože nejhorší to bylo, když byl dvouletej, to jsem fakt nemohla. Ale on se zdatně tvářil, že to nechápe, a já mu to zobala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí