Neumím to s klidem, vztekám se spolu se synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
3.6.14 21:35
@maminazplzne píše:
@Antonie Bolavá jednou jsem ho zavřela k tatínkovi do obýváku a rozkopala a rozdupala jsem mu kartonovou krabici od hraček… ta úleva, když to křupalo…
:lol:
Hele, nechceš zkusit Bachovky? Kámoška je míchá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:37

@Antonie Bolavá no, představa, že ten hroznej blázinec zmírní vůně květin, se zdá nereálná, ale vím, že někdy slaboučkej hlásek pohne horou. Kde sídlí kámoška? j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
3.6.14 21:38
@maminazplzne píše:
@Katchus já potřebuju omezit situace, kdy dítě ničí byt a já neumím převzít otěže… potřebuju na to konkrétní radu. Díky za snahu, ale to bych řešila globální oteplování místo jedné maličké čistírny odpadní vody v obci se 120 lidmi, a to právě potřebuju. Ono i z toho potom ten celkovej bordel vzniká.

Ale my se nechapeme :nevim: Sama pises, že to nedokazes ustát v klidu, bouchnes. A to se těžko vyřeší samo. Ano, můžeš uklízet každou hodinu, systematicky. Taky můžeš dítě fyzicky ztrestat pokaždé, když neposlechne.
Ale předpokládám, že to problém neřeší.

Pokud chceš najít řeč, kterou mu dokazes vysvětlit svoje požadavky, musíš změnit zajety stereotyp. Zkus si přečíst Naomi Aldort. Mně otevřela srdce, spoustu věcí vidím jinak. A mezi námi, ctyrletak se dá zvládnout naprosto v klidu, neb rozumí a chápe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.6.14 21:39

Jseš měkká. Než abys konfrontovala dítě zakouslé do ruky, radši to vydržíš, než se pustí. Co si z tohoto odnese do života?

Pokud nechceš, aby něco bral, ukliď to z dosahu a uč ho respektovat, že v určitých oblastech nesmí krámovat, tohle se normálně naučí už tak 2,5letý dítě.

Celkově vidím problém hlavně v tom, že nejsi schopná dítěti jasně dát najevo, co může, co ne a prosadit to. Polívka na koberci, to mi taky přijde jako akce zhruba dvouletého, v tomhle věku už má vědět, že voda se na zem neleje, když se něco rozleje, tak naopak už dítě samo ví, že se to musí utřít…
Je roztomilé, že je dítě kreativní, ale mělo by se učit i základní dovednosti pro praktický život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:41

@Katchus no vidíš, že z tebe nakonec vypadla rozumná rada - Naomi Aldortdávám na seznam hned vedle hořčíku :mavam: mimochodem, zásadně ho nebacám, to prostě proto, že asi je lepší nějakou možná dobře mířenou a dobře časovanou prostě vynechat, než ho otloukat. Já tohle prostě nemusím.
No, já ani tak nebouchnu jako do řevu a tak, ale vynervím se, rozklepu, dost často i vevnitř brečím, navenek to většinou zvládám, aby nebyl taky nerv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801

@maminazplzne Přijde mi, že je na svůj věk úžasně kreativní a citový.
Všechno časem pochopí, neboj. Vyroste z toho. Pochtívání, vynucování, přeskakování z jedné věci na druhou, dohadování o každou blbinu, boj o moc… všechno je to v tom věku normální. Alespoň doufám, protože můj syn to dělá taky a to je mnohem klidnější a zodpovědnější dítě. :think: :)

Co se mi osvědčilo:
Nemusíš mu programovat každou chvilku a nemusíš každou bitvu vyhrát, abys byla dobrá máma.
Zkus ho úkolovat, zapojovat. Můj syn miluje účast na všech „dospěláckých“ činnostech, já z toho často rostu, když vidím ty důsledky, ale časem se to úžasně zúročuje.
Zkus jeho projevy nevnímat příliš osobně. Je ještě moc malý, aby tušil, co způsobuje.

A hlavně: „8. Nic si nedělejte z toho, že nikdy neposlouchají, co říkáte, zamyslete se nad tím, že vás neustále pozorují.“ (Robert Fulfhum, Už hořela, když jsem si do ní lehal)

Když mi některé synovy vlastnosti už opravdu hodně lezou na nervy a já z něj pak lezu po zdi, připomenu si: po kom to dítě je? :think: Jasně, že po mě, po kom jinym (a po otci, samozřejmě, což situaci nijak nezachraňuje :) ). Tak co už… :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
@maminazplzne píše:
@Antonie Bolavá no, představa, že ten hroznej blázinec zmírní vůně květin, se zdá nereálná, ale vím, že někdy slaboučkej hlásek pohne horou. Kde sídlí kámoška? j

pšlu odkaz do SZ abych nedostala banán za reklamu. Kámoška to dělá i online a pošle poštou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194

Já ti nevím… mám teda asi klidnější děti, ale některé věci, které píšeš, bych jim do ruky nikdy nedala. Starší teda taky neumí řešit nic v klidu, sebemenší kravina ji rozčílí - já už jsem imunní. V klidu ji řeknu, ať to dělá tak a tak a nebo poprosí, když něco chce…
Ale asi nevím, o čem mluvím, neznám tvého syna… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.6.14 21:43

@Bibi239 já jsem to kousnutí držela proto, abych na agresivitu a záchvat zlosti neodpověděla stejně. To nebylo nějak promyšlené, prostě jsem tomu nechtěla čelit tím samým.
Věci z dosahu mám do té míry, jak to jde. Nádobí z dosahu nedám. Ono nejde o jednotlivosti, ty jsou někdy přítomny všude, ale u nás to je všechno pořád. Asi fakt mám nervy sama na pochodu a tak prostě zvládnu desetinu toho, co bych mohla. Pracuju na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.6.14 21:45

A ty jsi s ním doma? Okamžitě bych ho vrazila do soukromé školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
3.6.14 21:45

Par komentaru za me:

• pokud nechci, aby dite s necim delalo neporadek, neumoznim mu k tem vecem pristup
  • mene aktivit, vice pohody.
  • nebyt diteti neustale v patach. Muze si prece hrat i samo.
  • mit nekolik triku, na ktere dite " zabere". Pokud chci, aby syn venku poslechl a jemu se zrovna moc nechce, slibim mu nejakou odmenu ( pohadka, houpacka, motorka, deda a kdyz je nejhur, tak kolac).
  • nemit za zivotni cil dite vycepovat. Cim je dite starsi, tim ma vice rozumu a myslim si, ze se s nim da domluvit. Nas syn ma dva roky a prestoze neni vycviceny jako nektere deti, vzdy se nejak dohodneme. Ocenuji na nem jine vlastnosti nez je 100% poslusnost.
  • venovat se krome ditete i jinym aktivitam - prace, konicky. Nebudes tolik zamerena na efektivnost svych vychovnych metod

PS: kdybych vzala dite " na cirkularku" do Obi, nejspis tam jsme dodnes :) Nekterym vecem a mistum se zamerne vyhybam, pripadne si s sebou beru posilu :) Sichr je sichr :)

• Citovat
  • Upravit
727
3.6.14 21:46

@Lomikára Děkuju moc a moc… já teď asi pro stromy nevidím les. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.6.14 21:48

@maminazplzne nestiham cist vsechno, pak doctu, ale zahledla jsem ze mame i stejny postoj: ze ho pak uz ceka celozivotni soustavna buzerace… tak tim chodim a zakopavam o kostata, vrtacky, sroubovaky, vsechno. Jinak kdyz jdeme ven, rovna sousedum backory pred dvermi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 21:50

S tim kousnutim te chapu. Nasili oplacene nasilim (pojem nasili pouzivat tady trochu nadnesene) jen ukaze ditetit, jakou to ma moc a ucinky. U nas nebylo kousani, ale pokus placnout a taky jsem nikdy neoplatila. Jen chytla za ruku a rekla „au, to boli, nedelej to, zlato“. A bylo to docela rychle vyresene, prestal to delat.

@maminazplzne píše:
@Bibi239 já jsem to kousnutí držela proto, abych na agresivitu a záchvat zlosti neodpověděla stejně. To nebylo nějak promyšlené, prostě jsem tomu nechtěla čelit tím samým.
Věci z dosahu mám do té míry, jak to jde. Nádobí z dosahu nedám. Ono nejde o jednotlivosti, ty jsou někdy přítomny všude, ale u nás to je všechno pořád. Asi fakt mám nervy sama na pochodu a tak prostě zvládnu desetinu toho, co bych mohla. Pracuju na tom.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.6.14 22:00

@maminazplzne potřebuje sourozence…věř mi, zabírá to. Syn má ADHD, všude ho bylo dost. Co má ségru…teď je mu skoro 6 a malé 3 roky, zabaví se spolu. Sice se s pokoje ozývají rány, brek, jekot, smích, mlácení, ale proti tomu jsem už obrněná… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí