Neustále rady tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42959
13.7.20 12:36
@unuděná píše:
Už jsem to psala ve více diskuzích, ale mě na ty nevyžádané (a kolikrát hloupé) rady pomáhalo otočit to v legraci, ironii. Třeba „dej tomu prckovi čepičku“ - „jojo, někde tady mám ještě zimního kulicha, ono to červnové počasí je dost zrádné“ 8) Aplikovala bych na ten sloup v zoo: „no vidíte, maminko, příště můžeme ušetřit za vstup a stačí, když zajdeme do parku mlátit do lamp“ :mavam:

Toto je skvělej postup :mrgreen: V životě se mi hodně osvědčil, nejenom s tchýni, tam nebyl moc potřeba, ale na jednu prudící kolegyni zabíral velmi efektivně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.7.20 12:39

@Monchichik No já tedy taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
13.7.20 12:46

Mě tchýně před pár dny doslova řekla, že jsem špatná matka, protože dceři (rok a čtvrt) nedávám sladké a nedokrmuji ji lžičkou. A že jsem ji nenechala na prvních narozeninách rozpatlat dort po obýváku a apod… jo a taky že bych měla dát na její rady a neřídit se jako blbec jen podle internetu. Že ji kazím dětství.
Od té doby se s ní nijak extra nebavím. S malou za ní chodím, ona si myslí že je vše ok, ale já si už vždy budu myslet svoje a na její rady budu říkat maximálně hmm. Manžel to vidí úplně stejně.
Máte štěstí, že alespoň bydlíte jinde, my jsme ve vícegeneracnim baráku, takže se vidíme každý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.7.20 12:49

@Sariku Je drzá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
13.7.20 16:04

Ja dostavala rady uz v prubehu tehotenstvi, po porodu se to jeste zhorsilo… toto musis, toto nesmis… nejhorsi to bylo od mych rodicu… byla jsem blba a nezakazala jsem navstevy v sestinedeli, takze kazdy mel nejake super rady podane formou takhle to nedelej, tohle je spatne, musis toto… no skoncilo to tak, ze jsem temer kazdy den mela zachvaty place, byla jsem k neutiseni treba i hodinu… jednou uz jsem mela i myslenky jako ze by male bylo lip beze me a premyslela jsem, jestli mam skocit z okna… jako beze srandy… a tehdy jsem si rekla dost, takhle to nejde, nebo se zblaznim… utla jsem na tyden veskery kontakt s rodici i ostatnimi, nebrala jsem telefony… a bylo mi fajn, znova jsem ziskala trochu jistoty… pri pristi navsteve mych rodicu se to opakovalo, mamka mi i vlezla k prebalovani s radami jak to delala ona a ze tak je to lepsi a proc to tak nedelam… a ze to mysli dobre… byla jsem nejdriv mila, rikam, ze si poradim… ona ne.. tak eikam mami, bez si sednout, ty uz sis odprebalovala tri deti, nech to na me… ona ne… tak jsem ji rekla, ze uz me se*e a at uz si jde sednout… no urazila se samozrejme, ze ona mi radit nechce, ale…
Proste musim pritvrdit, na reci „za nas se to delalo tak a tak“ a ze my jsme uzkostlivi, ze nenechame na spici skoro dvoutydenni miminko tleskat, aby se vzbudilo, rikam, ze me to fakt nezajima, ze si to budu delat po svem a jestli se to nekomu nelibi, nemusi chodit, jen dobre…
Nenech si to libit, ty jsi matka a ty mas prvni i posledni slovo… ja uz i rikam, mam pusu i mozek a kdyz budu chtit radu, reknu si… a nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
13.7.20 23:05

Teda 2× týdne trávit čas s někým kdo tě takhle štve? :potlesk: mno nevyžádané rady budou mít starší generace asi pořád, např moje babi - jaktože nemáš na hlavě šátek když jsi v šestinedělí? :lol: teď v létě :D buď k tomu musíme být flegmatictejsi nebo se musíme umět ohradit. Ale kdo mi cpe ty samé rady dokola, když řeknu, že ne, tak s tím já teda moc času trávit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí