Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišu G píše:
Muži zahybají se ženami (většinou) to znamená jeden muž, který zahybá se rovná jedna žena, která zahybá, tudíž mi z toho nevychází, že muži zahybají víc, ale že je to pade na pade.Myslím si, že muži mají tu nálepku vesměs proto, protože se rádi milenkou pochlubí, narozdíl od žen. Nejsou při nevěře tak opatrní, jako ženy. Další věc, která „fandí“ pri nevěře mužům jsou zažité vzorce jako nižší společenské postavení ženy (to se pozvolna mění), pak to, že muži nejsou přirozeně monogamní apod. Nikdy jsem toto tvrzení nezpochybňovala, ale stejně tak si myslím, že ani ženy nejsou přirozeně monogamní. No a žijeme v patriarchální společnosti, takže mužům se nevěry tolerují víc než ženám. Já jsem s partnerem dva roky a je to první muž, kterému jsem věrná.
To je hloupost. Že muž, nebo žena, zahýbá, nutně neznamená, že to dělá se zadaným protějškem. Naopak obvyklejší je svobodná/svobodný milenec. Tuhle úměru: nevěra chlapa, rovná se nevěrná ženská, jsem už slyšela a nestačila jsem žasnout. Je to spíš jako: tonoucí se omluvy chytá.
@Mišu G píše:
Muži zahybají se ženami (většinou) to znamená jeden muž, který zahybá se rovná jedna žena, která zahybá, tudíž mi z toho nevychází, že muži zahybají víc, ale že je to pade na pade.Myslím si, že muži mají tu nálepku vesměs proto, protože se rádi milenkou pochlubí, narozdíl od žen. Nejsou při nevěře tak opatrní, jako ženy. Další věc, která „fandí“ pri nevěře mužům jsou zažité vzorce jako nižší společenské postavení ženy (to se pozvolna mění), pak to, že muži nejsou přirozeně monogamní apod. Nikdy jsem toto tvrzení nezpochybňovala, ale stejně tak si myslím, že ani ženy nejsou přirozeně monogamní. No a žijeme v patriarchální společnosti, takže mužům se nevěry tolerují víc než ženám. Já jsem s partnerem dva roky a je to první muž, kterému jsem věrná.
s tvym prispevkem je spatne hned nekolik cast:
1. zahybajici muz se nerovna hned jedna zahybajici zena. On totiz muze a casto i zahyba se svobodnou, ktera o manzelce budto nevi, nebo dostava od chlapa masaz, jak mu to doma neklape.
2. co ma nizsi spolecenske postaveni zeny spolecneho se zahybanim netusim
3. prirozene monogamni neni ani muz ani zena, nicmene za vyssi nevernosti muzu je primarne biologie. Chlap ma x-nasobne vyssi libido oproti zene a navic muzi si daleko primocareji jdou za tim, co chteji, takze napr se poddavaji snadneji chtici a mene se ohlizeji na to, jake skody to napacha ve vztahu, zatim co zena se snazi spis udrzovat harmonii a casto se drzi i vztahu, ktery je pro ni destruktivni. To je take dane biologickymi rozdily mezi muzem a zenou. Souhlasit s tim nemusime, ale takova jsou fakta.
@Hokust píše:
Ahoj,mrzí mě, že my muži máme nálepku, že jsme ti, co jsou v manželství více nevěrní, než ženy. Nevím, da-li toto vychází z nějakého sociologického průzkumu či je to jen další z jakkoliv nepodložených výroků, který se šíří prostorem. Vycházím-li z mého okolí, vyprávění kamarádů a kamarádek, ze svých zkušeností, atd. tak mám pocit, že je opravdu velmi malé procento lidí, kteří jsou si věrni v období „po dětech“. Jinými slovy můj názor na věc je takový, že téměř všichni zahýbáme, máme sex s jiným partnerem. Zajímalo by mě, a to prosím zcela upřímně (myslím, že by to mohlo zajímat i vás všechny), jak to máte vy. Klidně piště anonymně, či s nicknamem, to nehraje roli. Ale prosím buďte upřímní. Napište 1) kolik let jste spolu v manželství 2)byla/nebyla jsem věrná 3) jedná se o jednorázovou nevěru či dlouhodobě pravidelně trvající?
Děkuji,
Hokust
Partnerství asi 13 let či tak něco
a nevěrná jsem nebyla. Vlastně by mě nevěra asi nudila, nevím k čemu to jako je ![]()
9 létě spolu, 4 manželé, dítě 2 roky a vážně jsem za celou dobu nevěrná nebyla. Po dítěti si to už tuplem nedokážu představit hlavně kvůli času.
Muzes mi uprimne napsat, k cemu ti tato anketa neznamych nicku bude? Je to irelevantni vzorek. Dle statistik zahyba zhruba 50%.
Ano, jsem verna, nikdy jsem chlapa nepodvedla, protoze ziju jen s chlapem, ktereho miluju, bez lasky to u mne nejde, to je asi nejlepsi prevence nevery. A pak, taky bych neumela zit ve lzi, asi by me tak zralo svedomi, ze jak se znam, bych se priznala i k tomu, co jsem nespachala ![]()
Jsme manželé 14 let, na počátku manželství 2 roky nevěra - nevěděla jsem, co chci. Nevěru jsem ukončila, od té doby by mě to ani nenapadlo a jsem ráda za manžela.
No, super sonda teda
Takže u mne :
první manžel 7let, asi 2-3 nevěry, většinou krátká vzplanutí
druhý manžel 14 let, při krizi vždy na chvíli milenec (asi 4), ale tam už byly pak děti, tak radši pokorně domů… jsme spolu stále, nelustruju ho, myslím, že už dlouho jsme si věrní a podle toho to u nás vypadá i v posteli (dobře) ![]()
kdyby dřív vše klapalo, tak bych to nedělala, ale prostě jsem tím „řešila“ vztahové krize.. částečně i adrenalin, zábava..
ale aktuálně už se mi přehouplo 40 a cítím, že ta divočina je pryč, tak myslím, že už zůstane status quo a jsem tomu ráda, už dávno to neřeším, jsem věrná.. leč život jsem užila plnými doušky. Čusky
![]()
8 let, 2 deti, bez nevery, nestoji mi to za zniceni naseho vztahu, zatim vse klape. Pokud me podvede on, doufam, ze se to nikdy nedovim.
12 let, nikdy jsem nevěrná nebyla i když jsme to ca. 2 roky táhli na dálku (2000 km). Jsem si taky jistá, že je manžel věrný. V mém okolí vím jenom o 2 nevěrách - obě skončili rozvodem. Jinak já mám zas pocit, že většina manželů si je věrná, alespoň všechny páry se kterými blíže kamarádíme.
S manželem jsem byla 20 let, byl můj první, nikdy mě nenapadlo, že bych mohla být nevěrná, pak jsem se seznámila s mým současným partnerem, považovala jsem to za krátkodobé vzplanutí, ale zamilovali jsme se do sebe, oba dva se rozvedli, jsme spolu sedmý rok. Bylo to těžké období, ale ani jeden den jsem toho rozhodnutí nelitovala.
Po 29 letech vztahu kdy jsem byla věrná, jsem si našla milence. A jenom lituju, že jsem to neudělala dřív. S manželem jsem od 15 let. Sice nebyl první, ale skoro jako by byl.
S milencem to táhnu 2 roky. Je ženatý.
Vdaná 6 let, dlouhodobě nevěrná, manžel o tom ví a žijeme normálně dál.
Ja jsem s manzelem 13,5 let z toho 12let manzele… je to muj druhy partner, nekdy me napadlo, ze bych jeste nekoho „zkusila“ ale rikam si, ze mi to za to nestoji.
Zatim jsem na 100% verna.
Prosim anonym - jinak smazat