Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
10 let manželství, nevěra ano, na oplátku po dvou jeho letech lítání za jinou, v podstatě hned jsem ale odešla a rozvedla se.
@Čičorečka píše:
To je hloupost. Že muž, nebo žena, zahýbá, nutně neznamená, že to dělá se zadaným protějškem. Naopak obvyklejší je svobodná/svobodný milenec. Tuhle úměru: nevěra chlapa, rovná se nevěrná ženská, jsem už slyšela a nestačila jsem žasnout. Je to spíš jako: tonoucí se omluvy chytá.
Myslím, že to bude přibližně stejném - ale je to jen pocit.
Tj. nevěřím statistikám (výzkumům) které jsem si sám nezfalšoval, ale taky si nemyslím, že funguje princip nevěrný muž = nevěrná žena…
Jsou jedinci, kteří jsou třeba mimo vztah, ale těch nevěrných protějšků stihnou víc…
Do statistik spadnou/nespadnou i hraniční případy - manželství se rozpadá z jiných důvodů, ale jeden už má partnera, různé virtuální nevěry…
Do statistik se promítne, že lidi lžou - to že někdo tvrdí že má milence/milenci neznamená že je má a naopak - může mít hodně důvodů o tom nemluvit.
Celé to bude složitější protože:
Takže věřím, že se může stát situace, že okolnosti do toho člověka skoro vtáhnout…
Druhá věc je proč člověk neopouští vztah a podvádí: vše od pohodlí, strachu, únik ze špatného vztahu, ignorování možných důsledků…
Třetí věc - čas a příležitost, nevěra sebere hromadu času, člověk do určité míry přestane komunikovat (nebude vyprávět milence i manželce jak ho štve šef
. Vztah už musí být nějak nastaven aby mu i bezchybná konspirace prošla.
Závěr: chybu může udělat každý…
@My Melody píše:
Muzes mi uprimne napsat, k cemu ti tato anketa neznamych nicku bude? Je to irelevantni vzorek. Dle statistik zahyba zhruba 50%.Ano, jsem verna, nikdy jsem chlapa nepodvedla, protoze ziju jen s chlapem, ktereho miluju, bez lasky to u mne nejde, to je asi nejlepsi prevence nevery. A pak, taky bych neumela zit ve lzi, asi by me tak zralo svedomi, ze jak se znam, bych se priznala i k tomu, co jsem nespachala
Ahoj. K čemu toto je? No, důvodů je několik. Nejen zjistit, jaký je skutečný stav, ale také třeba zjistit, zda ženy dokážou otevřeně (ač anonymně, ale to je pochopitelné) si sami narovinu říci, že byly/nebyli svému protějšku věrní, jakým způsobem dané vyjádření pojmou, aj. Upřímně, zatím z reakcí mám pocit, že jsou odpovědi zde opravdu upřímné a koneckonců i pěkné. Opravdu mě pozitivně překvapili. A teď nemyslím ani to, zda někdo byl/nebyl věrný, ale spíše to jak to popsal, vysvětlil. Pokud mluvíme o vzorku - jsem povoláním auditor a vzorkuji často. Ano, uvědomuji si limity tohoto „průzkumu“, ale lze říci, že byl učiněn formou náhodného výběru (reagovat může kdokoliv). Pokud bych měl vymezit velikost základního souboru, tak ten je otevřený, protože odpovídající mohou stále reagovat (současný vzorek v řádu jednotek je zatím nereprezentativní, ale uvidíme třeba za týden či dva..). Jinak z odpovědí odpovídajících (je mi hloupé říkat respondentů) vyplývý, že se jedná o ženy s dlouholetým trvajícím vztahem, převážně s dítětem. Výsledek zatím tedy nehodnotím, ale průběžně lze říci, že v dané skupině těchto odpovídajících opravdu prozatím vyplývá, že 50 procent těchto žen je věrných, 50 procent nikoliv.
PRŮBĚŽNÉ ORIENTAČNÍ VYHODNOCENÍ:
VĚRNÁ 14X
NEVĚRNÁ 11X
TJ. 56% VĚRNÁ, 44 NEVĚRNÁ.
PROSÍM, ABY TI, CO ROZEBÍRAJÍ DŮVODY PROČ JE NĚKDO VĚRNÝ ČI NEVĚRNÝ, KDO JE LEPŠÍ ČI HORŠÍ, ATD. OTEVŘELI JINÉ DISKUSNÍ FORUM, NE ZDE. TO NENÍ SMYSLEM DISKUSE TÉTO.
VŠEM DĚKUJI ZA SOUČASNÉ REAKCE, UPŘÍMNOST A KRÁSNÝ DEN ![]()
VÝVOJ BUDEME SLEDOVAT A VYHODNOCOVAT DÁLE, CCA DO KONCE SRPNA A TO Z DŮVODU, ABY BYLO MOŽNÉ UDĚLAT ZÁVĚR ALESPON Z ČÁSTEČNĚ REPREZENTATIVNÍHO VZORKU:D (REPREZENTATIVNÍ BY MUSEL MÍT CCA 1400 ODPOVĚDÍ, COŽ ASI NEBUDE) ![]()
@Hokust píše:
PRŮBĚŽNÉ ORIENTAČNÍ VYHODNOCENÍ:
VĚRNÁ 14X
NEVĚRNÁ 11XTJ. 56% VĚRNÁ, 44 NEVĚRNÁ.
PROSÍM, ABY TI, CO ROZEBÍRAJÍ DŮVODY PROČ JE NĚKDO VĚRNÝ ČI NEVĚRNÝ, KDO JE LEPŠÍ ČI HORŠÍ, ATD. OTEVŘELI JINÉ DISKUSNÍ FORUM, NE ZDE. TO NENÍ SMYSLEM DISKUSE TÉTO.
VŠEM DĚKUJI ZA SOUČASNÉ REAKCE, UPŘÍMNOST A KRÁSNÝ DEN
VÝVOJ BUDEME SLEDOVAT A VYHODNOCOVAT DÁLE, CCA DO KONCE SRPNA A TO Z DŮVODU, ABY BYLO MOŽNÉ UDĚLAT ZÁVĚR ALESPON Z ČÁSTEČNĚ REPREZENTATIVNÍHO VZORKU:D (REPREZENTATIVNÍ BY MUSEL MÍT CCA 1400 ODPOVĚDÍ, COŽ ASI NEBUDE)
Reprezentačního vzorku nedosáhneš, protože se ptáš určité, relativně vyhraněné sociální skupiny
. Když se zeptáš na Amatérech dostaneš asi radikálně jiné výsledky ![]()
@Josef_t Tak i ja se pridam do statistiky, v manzelstvi 9 let, neverna jsem nikdy nebyla.
@Josef_t píše:
Reprezentačního vzorku nedosáhneš, protože se ptáš určité, relativně vyhraněné sociální skupiny. Když se zeptáš na Amatérech dostaneš asi radikálně jiné výsledky
ke vzorku jsem se již vyjadřoval jednomu tázajícímu - viz. výše. Základní soubor, náhodný výběr, atd..
@Hokust píše:
Ahoj. K čemu toto je? No, důvodů je několik. Nejen zjistit, jaký je skutečný stav, ale také třeba zjistit, zda ženy dokážou otevřeně (ač anonymně, ale to je pochopitelné) si sami narovinu říci, že byly/nebyli svému protějšku věrní, jakým způsobem dané vyjádření pojmou, aj. Upřímně, zatím z reakcí mám pocit, že jsou odpovědi zde opravdu upřímné a koneckonců i pěkné. Opravdu mě pozitivně překvapili. A teď nemyslím ani to, zda někdo byl/nebyl věrný, ale spíše to jak to popsal, vysvětlil. Pokud mluvíme o vzorku - jsem povoláním auditor a vzorkuji často. Ano, uvědomuji si limity tohoto „průzkumu“, ale lze říci, že byl učiněn formou náhodného výběru (reagovat může kdokoliv). Pokud bych měl vymezit velikost základního souboru, tak ten je otevřený, protože odpovídající mohou stále reagovat (současný vzorek v řádu jednotek je zatím nereprezentativní, ale uvidíme třeba za týden či dva..). Jinak z odpovědí odpovídajících (je mi hloupé říkat respondentů) vyplývý, že se jedná o ženy s dlouholetým trvajícím vztahem, převážně s dítětem. Výsledek zatím tedy nehodnotím, ale průběžně lze říci, že v dané skupině těchto odpovídajících opravdu prozatím vyplývá, že 50 procent těchto žen je věrných, 50 procent nikoliv.
Nick neni vzorek, protoze priklad, nekto muze mit desitky nicku a jeho zajmem je konvertovat spolecnost ve zmyslu, ze nevera je prospesna, tak ti sem napise10 krat, po kazde jinak, jak je stastnej a jak mu nevera zachranila manzelstvi.
(mmch, uz tady jeden takovej chlap byl, psal i pod zenskym nickem
). Anebo fanatickej, krestanskej aktivista bude psat, ze mu nevera znicila zivot.
Anebo se nejake decko, nejakej pubos bude bavit a vymejslet si blbiny. Proste nevis, kto se za nickem skryva, jaka realni osoba, troll, atd a z jakeho duvodu ti pise a proto delat jakoukoli anketu na anonymnim foru si myslim, ze je nezmysl. ![]()
![]()
Treba pred par dny tady jeden nick zalozil clanek o svych nohach a za par dni clanek, kde se vysmival sam sebe, jakoze je nekto jinej, autor obou clanku byl ten samej troll. ![]()
Beru, ze par uprimnych nazoru tady taky najdes, ale nejde z toho nic moc vyvozovat, si myslim.
Pokud se mě týká, tak nevidím problém, neříci jak to mám já: za doby 7 let trvajícího manželství jsem byl ženě věrný. Byl šťastný, nic mi nechybělo. Bohužel manželka po návratu z rodičovské po druhém dítěti, kdy začala chodit do práce, se zamilovala, začala mi být nevěrná. A protože se to u ní opakovalo, ač jsem myslel že již nebude, rozhodl jsem se mít také milenku. Žena na to po dvou letech přišla (já jsem se s tim ani nějak netajil, byla z práce a všichni to věděli), a chtěla rozvod. Já koneckonců později také, protože jsem si uvědomil, že mi za ta trápení nestojí. Nyní jsme rozvedení. Děti žijí se mnou.
@My Melody píše:
Nick neni vzorek, protoze priklad, nekto muze mit desitky nicku a jeho zajmem je konvertovat spolecnost ve zmyslu, ze nevera je prospesna, tak ti sem napise10 krat, po kazde jinak, jak je stastnej a jak mu nevera zachranila manzelstvi.(mmch, uz tady jeden takovej chlap byl, psal i pod zenskym nickem
). Anebo fanatickej, krestanskej aktivista bude psat, ze mu nevera znicila zivot.
Anebo se nejake decko, nejakej pubos bude bavit a vymejslet si blbiny. Proste nevis, kto se za nickem skryva, jaka realni osoba, troll, atd a z jakeho duvodu ti pise a proto delat jakoukoli anketu na anonymnim foru si myslim, ze je nezmysl.
![]()
Treba pred par dny tady jeden nick zalozil clanek o svych nohach a za par dni clanek, kde se vysmival sam sebe, jakoze je nekto jinej, autor obou clanku byl ten samej troll.Beru, ze par uprimnych nazoru tady taky najdes, ale nejde z toho nic moc vyvozovat, si myslim.
ok, díky za názor, beru v potaz, ale i tak si myslím, že to stojí za to a bude to mít vypovídající hodnotu
9 let spolu dve deti 8 a 5 let, neverna jsem nikdy nebyla, a stejne to bylo k h… ![]()
24 let spolu, nevěrna jsem byla před manželstvím, protože jsem zjistila jeho nevěru, pomsta, nevěrna jsem byla po sňatku, protože jsem zase zjistila nevěru z jeho strany. Teď už jsem 10 let verna, protože máme děti a protože už nezjistuji, nechci mít kvůli dětem neuplnou rodinu.