Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Velryba černá píše: Více
Tohle se přece letmým znamostem neříká
@Venetia píše: Více
To nerozporuju, ale jak ta sleduju situace tady i ve svem okoli, je to bohuzel dost caste prave u zen… Muzi spise tahaji za nos.
@Keron píše: Více
Oba moji ex šli okamžitě do vztahu, který byl do té doby milenecký..takže nemám iluze, že je to u chlapů jinak
Obzvlášť u těch co nikdy sami nebyli nebo jim to vůbec nevyhovuje
Tak moje laska se taky nechtela pustit vetve, protoze novou vetev sdilela s manzelkou. Ukoncit jsem to musel ja, nemel jsem na to klickovani nervy.
@LukeR1 píše: Více
Ten chlap, co jsem si ho vybala, manželce zahýbal pravidelně. Kdybych to nebyla já, bude to jiná. Tohle mi žíly netrhá.
Já jsem si tím zvedla sebevědomí, protože manžel mě tehdy docela zanedbával. ![]()
Takt mi to pomohlo, protože ten druhý byl ze mě hotový a to zcela nehraně. ![]()
Teď už spolu s manželem nejsme, já jsem za pár let potkala někoho, kvůli komu mi stálo za to se rozvést. I přes nesouhlas manžela a jeho scény. ![]()
A nad kecama typu- já jsem rád/ ráda, že jsem tomu, co mi nsazoval opakovaně parohy, nezahl- nezahla, se opravdu blahosklonně usmívám. ![]()
Byla jsem vdaná 32let, ve vztahu 33 let a nikdy jsem nevěrná nebyla-neměla jsem absolutně tu potřebu❤️Kdyby můj manžel před 20 lety nezemřel💔 🖤 táhlo bychom to společně už 53 let❤️ ALE: před tímto věrným celoživotním vztahem jsem měla 2 vztahy/oba se ženatými muži a kdyby se rozvedli, nevím, nevím…🤔Byla jsem hodně mladá a blbá?jaké ty kluky jsem tenkrát moc milovala-bylo to nádherné🥳
@Anonymní píše: Více
Hlavně se chlapovi soustavně věnuj, nezanedbávej ho, aby si nemusel chudák za tvými zády zvedat sebevědomí a hledat nějakou, která z něho bude hotová.
@botl2 píše: Více
Až začnu chlapovi zahýbat, tak má plné právo si někoho najít. Ten můj mě zanedbával kvůli jiné, které se věnoval. Takže já tohle vnímám recipročně. V momentě, kdy si začnu vztah bokem, má samozřejmě můj zákonitý partner plné právo zvedat si sebevědomí jinde jak je mu libo. A já ani neceknu.
Ale se současným partnerem mám nastaveny jasné pravidla. V momentě, kdy začnu pochybovat o jeho věrnosti a kdy on začne lhát a mlžit, tak okamžitě končím. Nebudu hledat důkazy, nebudu zachraňovat vztah. Končím. Nebojuju, neskuhrám. On to ví a vůbec o tom nepochybuje, že bych to udělala. Chová se tak, že mi nedává žádný důvod k pochybnostem.
No jo no. Jenomže aby jsi se dostala do stádia - jsem rozhodnutá do pěti vteřin. Musela jsi si nejprve projít fází - zachráním ten vztah. Škoda, že zkušenosti toho typu jsou tak velmi obtížně přenosné.
@Livius Titus
Tím že jsem si tím prošla, vím, že zachraňovat už nebudu. Stálo mě to spoustu času, nervů, energie a podlomené zdraví. Tohle nikdy už do nevěrného člověka investovat nebudu. Na to se mám asi moc ráda. Podváděný nemá být ten, co něco zachraňuje. To je celé špatně.
Každý člověk si musí v sobě srovnat sám, co do vztahu dával, co dostal zpět a podle toho se rozhodnout, jak bude postupovat dál.
Jakmile se člověk dostane do stavu, kdy už ví, že není co zachraňovat a začne mu to být jedno, pak nejspíš ohledy nebere žádné.
Nicméně ať je to jakkoliv, zachraňovat musí primárně ten, který podvedl. Samozřejmě, pokud o nějakou záchranu vůbec ještě stojí. Je ale zajímavé, že spousta lidí si myslí, že se doma udělá tlustá čára a pojede se dál ve starých kolejích. Následek je pak vždycky stejný - po čase tam zůstává už jen odpor a nechuť.
Většinou to bývá tak, že hodně záleží na tom, jakého milence nebo milenku si najdeš. Pokud zjistíš, že je to blbka nebo kretén a nabiješ si držku, o to víc pak bojuješ o to, abys mohl zůstat. Ono ten pád na hubu zajistí, že ten, který podvedl, má najednou rozumu na rozdávání.
Taková je moje zkušenost.
@Muž 1.2 píše: Více
Přesně tak.
Jen bych dodala, že tu tlustou čáru navrhuje a praktikuje zejména ten nevěrník = nechce se v „tom“ rejt a furt „to“ vytahovat a je otrávený a naštvaný, že v podvedeném to pořád vře a bolí a je to na něm vidět. Ještě třeba i po roce!!?? Proto vznikne - pro nevěrníka nečekaně - odpor a nechuť.
Kde ty lidi, co jenom neplácají a souloží berete, to teda nechápu. ![]()
Jsem s manželem 24 let. Za celou dobu mě nevera nenapadla. Před dvěma lety mu nějak ruplo a začal mě z nevěry podezřívat. Ale brutálně.
Do toho se před rokem objevil v mém životě o hodně mladší muž, který mi postupně začal projevovat hodně velkou náklonnost.
A po roce jsem už podlehla. Respektive podlehla bych, kdyby mě opravdu chtel.
Tři měsíce jenom nadhazoval, sliboval, plánoval, aby se nakonec vymluvil. 🤦♀️
Tak jsem se s ním po čtvrt roce rozešla.
Prý ho to strašně mrzí a chce se mnou dál být.
Tak já se teda rozhodnu k nevěře a takhle absurdně to dopadne. ![]()