Nevěra privát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2102
15.12.24 11:00
@M_Vladim píše: Více

Jo, nebo tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
15.12.24 12:43
@syslomil píše: Více

Moment, to jsem nepsala. Když něco vidí, tak podezírá kvůli tomu, co vidí. Ale když projikujeme do druhých něco, tak skoro vždy proto, že to máme u sebe. I proto se tomu říká projekce. O čem píšeš, to je už něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
15.12.24 13:42

Vlastně vůbec nevím, proč mi to píšeš. Já reagovala na konkrétní příspěvek. Ve kterém padlo, že by autorku toho příspěvku něco ani nenapadlo… Samozřejmě, že nenapadlo, protože podle mě platí to, co jsem napsala. Jí to nenapadlo ani poté, co už viděla podezřelé chování. Právě proto, že je pro ni ta nevěra a ještě na privátu něco nepředstavitelného, tak to něco nevidí, dokud nemá na stole nezpochybnitelné důkazy. Zatímco ten, co je nevěry schopen, láká ho, tu nevěru vidí za vším.

Taky píšu o rozdílu mezi projekcí a zkušeností. U projekce hledáme důkazy, protože jsme skoro přesvědčeni o tom, že nám ten druhý byl nebo je nevěrný, nebo to plánuje. U blbých zkušeností si občas řekneme, zda v chování partnera nemůže něco být… Ale většinou to zavrhneme a víme, že takto uvažujeme kvůli těm zkušenostem. Čím horší zkušenosti máme a čím víc jich máme, tím víc jsme opatrnější, ale zároveň tím víc chceme věřit, že jsme už konečně narazily na někoho, kdo z nás nedělá kravky, protože my z něj taky vola a paroháče neděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2102
15.12.24 15:34

Píšu ti to, protože to vyznělo tak, že zakladatelka je couřička, protože jinak by neměla podezření, že to není tak, jak jí tvrdil a nehledala by další důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
15.12.24 16:08

Podle mě to z mého komentáře tak nemohlo vyznít, ale jestli vyznělo, tak vysvětluju, že to byla reakce na někoho a týkalo se to podezírání hned od začátku, ne když jsou důkazy. Snad je to teď jasné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2102
15.12.24 17:10
@NaNicemNezalezi píše: Více

Ale já vím, na koho to byla rekace, vždyť je vidět nad tvým komentářem ;). Přesto jsem to zřejmě pochopila jinak, než to bylo míněno. Zejména podle „Když jsem věrná ženuška, nenapadne mě nevěra, ani když ji mám téměř před očima“ mi přišlo, že když je žena sama věrná, nemůže vidět nevěru, i kdyby našla v manželových kalhotách milostné psaní a bez předchozí zkušenosti by neviděla žádné varovné signály :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
15.12.24 17:14

To právě ne a myslím, že jsem to vysvětlila. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 12:59

Zakladatelko, jak to dopadlo?
já mám defacto stejnou zkušenost
můj partner, se kterým jsme se snažili o dítě, tak také byl co vím 3× za prostitutkami. Našla jsem mu to v mobilu a pak se i přiznal. Jednou tam šel když jsem čekala dítě, cele se to provalilo a on místo toho aby se to snažil napravit, tak odjel na sólo dovolenou a také šel další den za prostitutkou. Jak to vím? viděla jsem historii ve svém počítači. Vzala jsem ho pak zpátky, protože city. Ale nakonec jsme spolu vydrželi ani ne 14 dní. Mimochodem, já jsem šla na UPT :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.24 16:24

To mě moc mrzí, že jsi šla na přerušení, i nad takovou situací jsem přemýšlela ale na potrat bych při případným těhotenství nešla.

Jinak to pořád řešíme. Jsme objednaný do poradny tak uvidíme. Ráda bych to dala dohromady ač je důvěra značně pošramocená. Hodně spolu mluvíme, nejen o tom co “mi udělal” ale v rozhovorech se dostáváme na různý témata ohledně našeho vztahu a spoustu věcí teď jde tak nějak vykomunikovat což s nim před tím nešlo.

Výsledek podle mě budu stejně znát až časem, vůbec teď nemám tušení zda je to zvládnutelný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.24 19:14

Všechno je jen na Vás a snaze vašeho partnera.
Mě manžel podváděl, našel si regulérní milenku. Útěchou pro mě bylo pár věcí, sám to ukončil, takže jsem se nemusela o něj s nikým přetahovat, tyto případy tu dost často čtu a to si vůbec nedovedu představit. Dál, že k ní neměl city, byla jen na sex, na konci se mu spíš ulevilo, když to skončilo, protože mu došlo, že to za ten stres nestalo. Sex chlap umí oddělit od zbytku vztahu, takže vím, že mě ani rodinu nikdy neplánoval opustit, že mě miloval, i přes to, co dělal, ale když bylo doma,,sucho,, a ona nabídla, neodolal. Další věc je, že ano, už jsme měli děti, ale pro ně jsem řekla, že vztah zachraňovat nebudu, že pokud si nebudu jistá, že to bude 100% fungovat mezi námi, že to ani zkoušet nebudu.
Dokázal mi, že udělá všechno, aby vztah fungoval a je to 6 let a ani si nevzpomenu. Mate to snazší, taky mu šlo jen o sex. Teď se kaje a chce vztah zachránit. Dala bych druhou ultimátní šanci. Můj manžel měl milenku, takže s ní trávil i trochu času mimo sex, i tak jsem mu to dokázala odpustit a udělala jsem dobře, lepšího otce pro děti bych těžko prohledala a partnera pro sebe. Sama jste psala, že teď s vámi konečně začal komunikovat, což nikdy nedělal a to byl i náš kámen úrazu, od té doby mluvíme o všem o sebemenší drobnosti jen, aby už nikdy nevzniklo nějaké nedorozumění.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 17:53
@Anonymní píše: Více

Ahoj dekuji za příspěvek se zkušeností. Jsem si vědoma že prvotní problém je s komunikací, nicméně taky si jsem vědoma, že je dospělej a bylo to jeho vědomé rozhodnutí tyto služby využívat.

Jsem hrozně rozpolcená, je to pořád stále čerstvé a já mám v jednu chvíli pocit že potřebuju cítit jeho lásku a v následujících pěti sekundách bych ho nejraději vyrazila z baráku.

Jsem moc ráda, že se váš vztah zachránil a natolik zlepšil. A nemáš někdy strach, že se to bude opakovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 20:18

Tyhle pocity absolutně znám…první týdny, možná měsíc, jsem v noci potřebovala, aby mě objimal, aby jsme v noci spolu usínali v objetí a já cítila, že mezi námi stále je ta láska a přes den, jsem na něj neustále křičela a brečela. Přešlo to. Uklidnilo se to, vyřešilo se to.
Ne, nemám strach, že se to stane znovu. Ano, důvěra se stále musí obnovovat, ale zrovna u manžela vím a věřím, že to bylo vyústění naší krize, že to nedělal s úmyslem, zničit naši rodinu, potřeboval jen to co mu tady chybělo a neuměl si to tady vykomunikovat. Manžel se naštěstí umí poučit z chyb a neopakovat je.
Ano, vím, že to udělala vědomě, to nepopírá ani on, ale nešel hledat lásku, šel hledat jen co mu chybělo. Ví, že to byla největší chyba v jeho životě, že o rodinu přijít mohl a lituje toho každý den, vidím to na něm i po letech, ale taky vidím, že se snaží, aby já už se kvůli tomu nikdy netrápila. Od té doby za 6 let mi nedal jedinou záminku k tomu, abych si myslela, že to dělá znovu. Ale teda udělala asi dost zásadní věc, ani jsme to po něm nechtěla. Za těch 6 let to jede nonstop a neměl s tím nikdy problém, nevím jeslti se tomu dá 100% věřit, ale od té doby mi sdílí svoji polohu. A ikdzy teď už to využívám jen náhodně a spíš jen, když vím, že někam jede s dětma a čekám na ně doma, ale ze začátku mi to dost pomáhalo na psychiku.
Ono se ne nadarmo říká, že nevěra na partnera působí jako postraumaticky stresový syndrom. Když sjme si o tom něco načetla, tak jsme do toho v prvních asi 3 měsíce patřila taky. Je to u vás dost čerstvé. Úplně si tu prvotní fázi už nepamatuju, mozek má úžasnou funkci, tyto věci po letech tak rozmazat, že už si na to moc nepamatuju, ale když jste to napsala, úplně se mi vybavilo, jak jsem opravdu v noci potřebovala cítit jeho blízkost a přes den jsme se rozcházeli pořád dokola. Je strašně, že je tato situace u vás před Vánoci :( u nás se to tehdy stalo na jaře a vánoce jsme už slavili v klidu a pohodě.

Mě uklidňovalo vědomí, že když dnes mu dám šanci, že může zůstat, že mám právo na to, si to hned druhý den rozmyslet. Nastesti, jsem to nikdy neudělala a dopadlo to snad dobře.

Přeji vám hodně sil v této době :srdce:

Ještě dodám, že hodně lidí píše, že nemáte děti a že by to ukončili. To je těžké. Než přišla nevěra žila jsme v zažít představě, že bych nevěru neodpustila, a ejhle, stalo se a najendou sjme viděla tolik společných let, zážitků, života, budování, že nevěra nebyla to nejhorší, že by mě víc mrzelo, zahodit to všechno. Pak přicházeli stavy, že kdybychom už tehdy neměli dítě, že bych ho zpět nevzala a víte co? Vzala, ikdyby jsme to dítě neměli, tak bych o něj nakonec přijít nechtěla a teď vidím, že bych udělala chybu. Ale manzel nebyl případ chronického nevernika, špatně se rozhodl, udělal chybu a už ji nikdy nepotřeboval udělat znovu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky