Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naopak ja si myslim, ze clovek se zmenit muze…proc ne? Ja byla za mlada taky uplne jina, nez jsem dnes…
Podle me, by zakladatelka nemela zustavat ve vztahu, ktery uz nefunguje…nakonec to tak bude lepsi i pro dite, ktere je svedkem kazdodennich hadek…
Drzim palce!
Zakladatelko a prosím tě kolik vám bylo když jste spolu byli a kolik je vám teď??? člověk se změní jen v něčem, pokud byl hodně mladý v té době tak jo..ale pokud už měl nějaký vyspělejší věk tak bych nevěřila že se změní…
Psala jsi až nyní jaké je to s nýnejším partnerem ve vztahu, tomu pak plně rozumím, pokud by to nepomohlo ani po tom když si promluvíte tak bych taky nezůstala… Pro dítě je horší vyrůstat v takovém vztahu, je lepší být sáma s malou a v klidu…
moj mm zvykne hovorievat, clovek sa nemeni, menia sa len jeho priority.
soldi píše:
moj mm zvykne hovorievat, clovek sa nemeni, menia sa len jeho priority.
Naprostý souhlas. Lidi se fakt nemění, povaha zůstává stejná.
Tak ještě stále není nic vyřešené. S „milencem“ jsme se dvakrát sešli, bylo nám spolu krásně. Říkali jsme, že to musíme nějak vyřešit.
Já svého nynějšího partnera mám moc ráda, a ikdyž nám to neklape, nechci být bez něj. Zároveň nechci být ani bez bývalého, neboť s ním je mi moc krásně a rozumíme si spolu výborně. Řekla jsem bývalému, že svého partnera nechci opustit jen kvůli nějakému poblouznění. Když se budeme scházet delší čas a já opravdu uvidím, že se změnil a neustále mě bude tak přitahovat, bude mi s ním krásně, tak bych nad tím možná uvažovala. Jenže přijde mi to vůči mém u partnerovi dost nefér.
Partner už mě přestal podezírat.
Jinak v té době mi bylo 16 a jemu 19let, takže hodně mladí. Dnes když ho poslouchám, tak opravdu jde poznat, že tam nějaká ta změna byla. Mluví rozumně, neplácá kraviny, má jiné hodnoty, atp…
Stále nevím co mám dělat.
Jinak před malou se nehádáme, ale i tak potom pozná, že nejsme v pohodě…
Ach joo, ženská ženská, uděléj tohle, kopni svýho současnýho partnera, choď s tím béjvalým, do roka a do dne ti spadnou růžovky z očí, kopneš bejvalýho a zjistíš, že současný partner byl pro tebe ten pravéj, no budeš sice sama a možná, ale opravdu jen možná tvůj současný partner nikoho mít nebude a vezme tě na milost, vezmete se a budete šťastni až do smrti, ale spíš si nakonec najdeš někoho jiného, sice nevím jestli bude lepší jak tihle dva, ale aspoň někdo, lepší než nikdo, hm… ![]()
Ale už proboha neděléj ze svého současného partnera blbce, nenasazuj mu parohy a pokud ho máš aspoň trochu ráda, tak ho opusť a nelži mu, protože takhle se rozumná ženská, co má srdíčko na správným místě nechová a neubližuje svým nejbližším tím, že je tahá za nos, lže jim a podvádí… Takže seber poslední své síly a odvahu, ukonči ten současný vztah a jdi za bejvalým… Že je to stéjnéj šméjd jako předtím je jasný, a že tě má jen na sex, lže ti a věší na oči bulíky atd. jakbysmet, ale možná ne, možná se méjlím, já jen vím, že se ku..it s expřítelem, pokud máš jiného přítele, prostě NEMÁ!! ![]()
Berun píše:
Rozdíl mezi mužskou nevěrou a ženskou nevěrou je ten, že chlap vytěží z milenky maximum, dostává se mu toho, co postrádá s manželkou, ale nikdy neboří mosty. Už kvůli dětem, nebo prostě proto, že si uvědomuje, že milenecký vztah jednou přejde do toho samého vzorce co ten předchozí. Že je velká pravděpodobnost, že ho přitahuje jeden a ten samý archetyp ženy-tudíž se zamiloval jen do další manželky v novém obalu. Žena když je nevěrná, tak má potřebu nevěru odhalit, aby chlap viděl oč přichází, má dojem, že je potřeba radikálního řezu. Zatímco chlap je schopen odejít od milenky s níž měl sex a ten sex požadovat i od manželky ten samý večer, žena už druhý sex manželovi nenabídne.
Možná že je to teď těžké rozhodování, ale rozhodně bych nerozbíjela vztah ve kterém je dítě v období největšího bláznovství a zamilovanosti. Co brání tomu dál se scházet, mít to, co ti chybí u partnera, brát tudíž ten váš vztah s větším nadhledem (já být někde poblázněná a zamilovaná, tak se nad chlebem jen pousměju a nevnímám) a vztah s milencem nechat trochu vyšumět z prvotní vášně.
Pokud jde o malou, pak si myslím všeobecně, že nikdo jí nebude milovat víc než její vlastní táta-pominu-li ty největší pobudy, kteří o svoje děti nestojí, což si nemyslím, že je jeho případ. Vím dobře jaké to je vyrůstat s otčímem, který sice neublíží, ale taky neměří stejným metrem co svým vlastním dětem (žijícím s jejich matkou jinde). Čest výjimečným novým vztahům, vím, že takové jsou, ale nebořila bych mosty dřív než bych měla jasno, že to skutečně už nejde napravit. Chápu tě, že tě to trápí, že ti skutečně něco chybí, ale nikde není psáno, že tohle za pár let nebude s milencem-zvlášť když už jednou ten vztah nevyšel.
Držím palce ať se to brzy ustálí.
Nesouhlasím- asi mě ukamenujete-ale prostě zvlastní zkušenosti vím,že ne vždy žena chce ničit milenci vztah- ne že bych byla někdy nevěrná manželovi- to nikdy!!!Ale v pubertě jsem měla ženatého milence- a nikdymě ani nenapadlo mu ničit rodinu- prostě mě to takhle bavilo
o teda prozrazju věci
S mužskou nevěrou naprosto souhlasím- naprosto ![]()
Zakladatelko- hele narovinu- jak psaly holky,zamilovanost je krásná věc,ale brzy opadne a co pak- prostě máš se svým současným dítě,dobrovolně,tak hlavě kvůli dceři,zvlášť když píšeš jak je dobrý táta,bych to zkusila!!!Bývalého- ty jo rozejdi se s ním- holky to vystihly- prostě nesnáším tenhle typ- jak na tebe naléhá,po dvou schůzkách totálně zamilovaný
Určitě se nezměnil,rozhodně ne nijak zásadně ![]()
Obnovuji diskuzi, jelikož se potřebuji vypsat a možná i radu nebo zkušenosti ostatních uživatelek. Počítám i s odsuzujícími příspěvky.
No stalo se, že jsem byla poprvé (a také naposledy) v životě partnerovi nevěrná
. Omluva pro to neexistuje. Po více než 8 letech vztahu přišla velká krize a já podlehla známému. Je mi tak hrozně, jak dlouho ne, zatím se s tím nedokážu vyrovnat, nemyslím na nic jiného, než na svou chybu a hloupost. Nikdy bych nevěřila, že se mi to stane a jak to s člověkem dokáže zamávat. Svědomí mě oprávněně užírá, jsem úplně mimo, tak doufám, že to časem přejde.
S partnerem jsme se víc než tři roky snažili o mimčo a nedařilo se, také to viselo ve vzduchu celou dobu a i toho se týkala krize ( co a jak s náma dál bude). Bylo mi i před nějakou dobou naznačeno, že pokud nebude dítě, tak jdeme od sebe…ale k podstatě věci, která mě trápí nejvíc. Úlet se stal 6. 3. a já 9.3. objevila // čárky na těhotenském testu. Neumíte si představit ten šok a samozřejmě i radost. 12.3. jsem byla u gynekologa a těhotenství už bylo na ultrazvuku vidět - tečka (4+5tt) a přesně o týden později 19.3. dle doktora i
.
Potřebuju jen ujištění, že mimi je opravdu dlouholetého partnera. Vím, už mi ten stres leze na mozek a když to po sobě čtu, tak to není ani technicky možné, aby to byl ten úlet. Poslední menstruace byla 7.2. a ovulaci mívám kolem 12-13dne. Prostě se mi jen tahle šílená myšlenka vkradla do hlavy a já ji nedokážu vyhnat.
Kdysi jsem taky nevěru odsuzovala…já nikdy…nechápala jsem, že se lidi podvádí, dokud se mi to nestalo taky. Je to nesmírně kruté pounaučení. Nejvíc jsem se vytrestala sama, místo abych si užívala těšení na mimino po takové dlouhé době, tak řeším takové sra.ky
A ani to za to nestálo. Nikomu jsem to neřekla. Partner má samozřejmě z těhotenství radost a stmelilo nás to, o ničem netuší. Nejsem taková fena, abych trápila ještě jeho. Stalo se mi to porvé a ráda bych i třeba zkušenost někoho, kdo prožil něco podobného, jak a za jak dlouho se s tím vyrovnal a co mu to vzalo i přineslo. Jinak já si uvědomila, co je skutečně důležité, jak partnera miluji, bohužel jsem zaplatila vlastním svědomím.
Jinak narazila jsem tady na diskuze, že to lidi láká…zůstaňte jen u představ! Realita za to opravdu nestojí, cena je příliš vysoká! Děkuji za přečtení a názory.
Anonymní T.
Úlet se stal 6. 3. a já 9.3. objevila // čárky na těhotenském testu. Neumíte si představit ten šok a samozřejmě i radost. 12.3. jsem byla u gynekologa a těhotenství už bylo na ultrazvuku vidět – tečka (4+5tt)
odpověděla sis sama, pokud byl úlet 6.3., tak by na utz o 6dní později nebylo vidět nic a hlavně by jsi nebyla 4+5tt…
@pohledzdruhestrany píše:
Počkat vy jste neměli kondom??
No, taky jsem se chtěla zeptat. ![]()
Anonymní ty se snazis s manželem o miminko pak ho podvedes s jiným a nechranis se?
já jsem asi z jiné planety ![]()
A k dotazu. Miminko je manžela tím si můžeš byt jista
Příspěvek upraven 27.04.15 v 17:19
Anonymní T.
Není čeho se bát, miminko je stoprocentně partnerovo
. Nechápu kdo by mohl mít právo se do tebe navážet. Sice jsem nic podobného neprožila, ale chtěla jsem tě potěšit alespoň nějakou reakcí.
Je jasné, že si to vyčítáš, ale zkus se zaměřit na mimčo, tohle by mu nedělalo dobře.
Držím palce ať se máte celá rodina už jen hezky a gratuluji k cvrčkovi
.
Me to prijde trochu jako nezodpovednost (vetsi nez ta nevera) se pri tom nechranit. ![]()