Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa píše:
Je mi úplně jedno, jakou má postavu a jestli je nebo není pro něho atraktivní. Je jí 14 a on má mít mozek v hlavě. Házíte vinu na zakladatelku a děláte z ní nějakou fúrii, místo pochopení její situace.
Promiň, normálně tvé příspěvky a názory beru, ale tady reaguješ strašně vyhroceně a útočně…tady někdo hází vinu na zakladatelku? a v čem? jen jí zde bylo napsáno, že nemůže jen tak otci zamezit styk/kontakt a že by to bez dalšího neměla dělat. Můžeš ukázat, kde z ní kdo dělá fůrii?
@Ellusa píše:
Normálně tvé příspěvky též beru, ale zrovna od tebe bych pochopení pro to, že se dospělý chlap motá kolem děcka, fakt nečekala. Tuto diskuzi opouštím, protože z přístupu matek se mi dělá nevolno, bude to tím, že jsem sama takové holky ve svém okolí zažila a vím, jak s tím psychicky nejsou v dospělosti srovnané. Práva otců nadevše, fakt jo.
Ale o to tu přece vůbec nejde…můžeš mi odpovědět na tuto otázku? Opravdu má na to, jaký je on otec a jaký mají vztah dcera-otec, vliv fakt, že se mu jako chlapovi líbí 14?
@Ellusa píše:
Normálně tvé příspěvky též beru, ale zrovna od tebe bych pochopení pro to, že se dospělý chlap motá kolem děcka, fakt nečekala. Tuto diskuzi opouštím, protože z přístupu matek se mi dělá nevolno, bude to tím, že jsem sama takové holky ve svém okolí zažila a vím, jak s tím psychicky nejsou v dospělosti srovnané.Práva otců nadevše, fakt jo.
A ty dcery nemají právo na otce? na vzájemný dobrý vztah? Pokud je to tak, že si jen psal se 14, tak na základě toho by jsi otce odstřihla? protože všechno ostatní -) jak vypadala, že je to pedofil, kdoví co by s holkou dělal, co mu psala ta holčina, že je to budoucí zneužívač vlastních dětí -) to vše jsou jen naše domněnky, do kterých si promítáme naše zkušenosti a obavy, ale vůbec to tak nemusí skončit…
@Ellusa ale abych tu jen nemoralizovala…já bych chlapa vzala v ten moment pánvičkou a skončili bychom. Bylo by to pro mě potupný. Ale to, jestli bych mu zamezila ve styku s dětmi je opravdu otázkou. Určitě bych si bez dalších náznaků hned nemyslela, že je to „zneužívač“ dětí. Pokud bych měla nějaké další signály, tak bych jednala bez debat okamžitě, ale jen na základě dopisování ani spíš ne. Neříkám, že bych mu třeba nechtěla nějak naschvál ublížit, ranit ho…ale doufám, že bych zvládla, to neventilovat přes děti.
@J_Doe píše:
Opakuji, nikdo tady neschvaluje chlapovi, že s ní udržoval kontakt.Mladá slečna, tělesně vyvinutá, je pro chlapa atraktivní - s tím se prostě smiř. (Chlapi, vysvětlíte jí to někdo?) Jde o to, jak se chlap bude dál chovat…
Rád vysvětlím, správný chlap si psaním připravuje půdu a se sexem počká až ji bude patnáct! Na tom přece už není nic úchylného.
No, kdybych zjistila, že můj dělá tohle a má zalusk na 14tiletou, asi bych ho hnala ![]()
Myslím, že čas života této diskuze se začal odpočítávat od chvíle, kdy zakladatelka stiskla tlačítko Přidat téma.
No ona ta 14tka může stejně dobře vypadat na 18 jako na 10, kámošce se objevily druhotné pohlavní znaky někdy v 17ti, čili tady ten argument fakt nechápu. Holka ve 14ti může a nemusí vypadat jako dospělá žena, rozhodně to není pravidlo. Ale je tu zákon, který snad platí pro všechny?
Je to nechutné. Je tady někde napsané, kolik je manželovi zakladatelky? Chtěla bych vidět reakce, kdyby starší ženská chtěla spát se 14letým klukem? To je ok?
![]()
@Manhattan píše:
Je to nechutné. Je tady někde napsané, kolik je manželovi zakladatelky? Chtěla bych vidět reakce, kdyby starší ženská chtěla spát se 14letým klukem? To je ok?![]()
Ostatně i když chce dospělý chlap spát se 14ti letým klukem tak se na to rozhodně nedívají lidé schovívavě tak jako když se jedná o stejně starou dívku dívku.
@Aragua Celkově se to bere jinak, chlap může všechno, ale naopak je to nepřípustné. Kdyby žena spala se 14ti letým a řekla, že nepoznala, kolik mu je, protože byl dobře vyvinutý, to by tady byly komentáře.
Tak co tak vím z vyprávění kluků, tak dost maminek kamarádů ojelo nějakého kamaráda svého syna…A nikomu to jako pedofilie nepřišlo.
Ano, je to divné, není to běžné ale pochybuju, že by ji chlap pak sebral děti aby je taky neojela.