Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To nebude tak složité. Objednej si test paternity, odeber vzorek dítěti a příteli. Přítele třeba opij a až usne tak mu vezmi stěr. Vložíš oba vzorky do obálky a přijde ti odpověď na kolik procent je tvůj přítel otcem.
Nějak opatrně získej DNA přítele a udělej testy otcovství s ním. Bude to něco stát, ale je to naprosto anonymní. Ze slin moc nestojí, něco okolo 4 tis. Z vlasů možná víc, to nevím. Pak se podle výsledku zařiď. Pokud máte s přítelem dobrý vztah, je dobrým otcem, tak bych držela jazyk za zuby. Někde jsem četla že až 10% dětí není těch tatínků, kteří utíkají s kytkou do porodnice. Takže v tom opravdu nejsi sama.
Můj manžel si třeba preventivně nechává dělat testy DNA u všech svých dětí. (má jich víc)
@zoidberg píše:
To nebude tak složité. Objednej si test paternity, odeber vzorek dítěti a příteli. Přítele třeba opij a až usne tak mu vezmi stěr. Vložíš oba vzorky do obálky a přijde ti odpověď na kolik procent je tvůj přítel otcem.
Jsi podivín, ale tohle je zatím nejlepší rada. ![]()
Jinak pro chlapy není asi nic horšího a potupnějšího, než vychovávat kukačku. V případě, že dítě bude milencovo snad budeš mít dostatek odvahy to příteli přiznat.
Holky, mě fascinuje rada „pokud to vyjde špatně, neříkej mu to“. To je prostě strašný podraz, podstrčit někomu dítě. A kecy, že otec je ten, kdo se stará, si strčte za klobouk.
Pokud se někdo rozhodne být tátou cizímu dítěti, je to super. Ale podstrčit kukačku je hnus.
@Anonymní píše:
Můj manžel si třeba preventivně nechává dělat testy DNA u všech svých dětí. (má jich víc)
To bych dělala jako chlap taky. ![]()
Jak se asi tváří „otec,“ když je dítě viditelně jiné etnicity?
@Bábrdl píše:
Jsi podivín, ale tohle je zatím nejlepší rada.
Ze?
taky me to uplne udivilo ![]()
Jinak zakl jak tu padlo, udelej testy ditete a pritele. Doufam, ze je jeho, kuli nemu a diteti, ne kuli tobe, ty jsi proste dorota a zaslouzis si nervy. Nicmene koukej zjistit pravdu a postav se k ni. Pokud dite neni pritele, rekni pravdu, minimalne to si zaslouzi.
@Emimin7 píše:
Jak se asi tváří „otec,“ když je dítě viditelně jiné etnicity?
Jako ve filmu bláznivá střela ![]()
Co ten ster vydavat za zjisteni pritomnosti treba nejakeho streptokoka, aby nemusel k doktorovi? Nejak to nedramatizovat, setrit a hotovo. A vis, jakou krevni skupinu ma dite a jakou pritel? Potvrdit otcovstvi tim nemuzes, muzes ho ale vyloucit, na zaklade genetickeho ctverce - resp. ten vypocet je i na internetu, neni to tak jednoduche, jako ze si reknes, ze pritel ma A, syn 0 a ty B a proto nemuze byt syn jeho - oba muzete mit jednoho rodice se skupinou 0, takze A0 x B0 = 0 (to nechci rozebirat, jen te chci podporit, at do toho nerypes vic, nez by bylo nutne). Nejprve zkus vyloucit jednoho ci druheho na zaklade krevnich skupin a potom mozna ty testy. Milenci bych napsala, ze to chces jen pro svuj klid, nemas zajem, aby se to provalilo, takze nechces, aby doslo na soudni narizeni provedeni testu otcovstvi. At ti napise svou krevni skupinu a (to asi uz jsou zlaty voci) i krevni skupiny svych rodicu.
V prvni rade zjisti krevni skupinu svou, pritele a ditete, krevni skupiny tvych a pritelovych rodicu a to by melo stacit. Kdybys o to mela zajem, napsala bych, jak se to potom krizi v tom genetickem ctverci.
Osobne bych to udelala taky tak-tajne testy priteli, milence bych rozhodne neuhanela
Pokud je dite jeho, drz jazyk za zuby a zij si s tim pocitem viny z nevery nadosmrti sama, pokud jeho neni, jdi s pravdou ven.Ono by to drive ci pozdeji stejne pravdepodobne prasklo a cim pozdeji, tim hur pro vsechny.
Děkuji všem za rady. Zkusím zavolat do odběrového centra a zeptat se na ten test z vlasů. Pokud syn nebude přítele tak přítelovi řeknu, že není jeho a pokud syna dál nebude chtít vychovávat tak vztah ukončíme a budu se synem sama. S milencem stejně není domluva jelikož není schopný ani odepsat, několikrát během těch 3 let jsem ho kontaktovala a žádala ho o testy a nic.
Já vím že dobře mi tak a ne nestálo mi to za to. A chci je po milenci proto, aby se to přítel nedozvěděl. Milencovi jsem napsala, že po něm nic chtít nebudu a to bych ani nechtěla. A máte pravdu, zkusím nějak získat DNA od přítele.