Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
27.11.17 14:44
@aiwwa píše:
nesmíš všechny soudit podle sebe

To není dle mě, ale podle zdejší teorie, že člověk se nevěře ve vztahu nedokáže vyhnout. Pak mě jiné vysvětlení než tohle nenapadá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.11.17 14:47
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: věrnost už je skoro vyhynulý druh, málokdo to zažije :mrgreen:

No, nezdá se, že to bylo v minulých dobách jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116209
27.11.17 14:50
@Emimin7 píše:
To není dle mě, ale podle zdejší teorie, že člověk se nevěře ve vztahu nedokáže vyhnout. Pak mě jiné vysvětlení než tohle nenapadá. :think:

třeba ti, co jsou věrní, nechodí na emimino. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.11.17 15:08

Aneb jak jedna co potřebovala ulevit svému svědomí a zničila rodinu. Za mě radím zapomeň na to, nedělej testy, nekontaktuj milence a žij svůj život tak jako do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116209
27.11.17 15:26
@jakanas píše:
Aneb jak jedna co potřebovala ulevit svému svědomí a zničila rodinu. Za mě radím zapomeň na to, nedělej testy, nekontaktuj milence a žij svůj život tak jako do teď.

tak to se dá aplikovat v případě nějaké jednorázové nevěry, ale ne pokud si není jistá otcem dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.11.17 15:56
@aiwwa píše:
tak to se dá aplikovat v případě nějaké jednorázové nevěry, ale ne pokud si není jistá otcem dítěte.

Tak mi řekni kdo tím co získá kromě jí samotné ve formě krátkodobé úlevy svědomí. Nikdo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.11.17 15:59
@jakanas píše:
Tak mi řekni kdo tím co získá kromě jí samotné ve formě krátkodobé úlevy svědomí. Nikdo nic.

Kdo tím co získá? tak třeba ten chlap získá možnost vychovávat své vlastní dítě a nikoliv kukačku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
27.11.17 16:01

@Emimin7 nevím, minulostí nežiji. moje svědomí je čisté jak křištál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116209
27.11.17 16:09
@jakanas píše:
Tak mi řekni kdo tím co získá kromě jí samotné ve formě krátkodobé úlevy svědomí. Nikdo nic.

tak její partner ne? třeba nechce vychovávat cizí dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
27.11.17 16:14

Obnovitelce:
Jsem rozhodně pro upřímnost ve vztahu. Když jste byla nevěrná, byl čas se přiznat. Když jste při své nevěře a nezodpovědném chování zjistila těhotenství, byl to už vážně průšvih. Když se dítě narodilo a stále jste nevěděla, kdo je otec, byl nejvyšší čas udělat testy DNA a pak se případně přiznat.

Počkat do tří let dítěte, nechat přítele, ať si zvykne na syna, kluka, ať si zvykne na tátu a pak to začít řešit, to mi připadá už hodně kruté a bezohledné. Když ho poté, co zjistí, že to není jeho syn nebude chtít vychovávat, tak se rozejdete a… A co? A vrátíte mu vynaložené prostředky, odškodníte ho za citovou újmu?

Co se bude dít dál právně? Otec popře otcovství, bude vymazán z rodného listu vašeho syna. žalobou o určení otcovství se domůžete toho, že tam bude zapsán váš exmilenec. Ten pak bude povinen uhradit alimenty za tuším dva roky zpátky a získá práva ke svému dítěti? Nebo plánujete, že váš syn zůstane formálně bez otce? Jde toho vůbec ještě právně dosáhnout? Nebo počítáte ještě se starším zákoníkem, kdy po třech letech dítěte by s tím už váš přítel nemohl nic udělat a i když by kluka nechtěl vychovávat, dál by byl veden jako otec a musel platit? Nebo jak to máte promyšlené, co přesně se bude dít?

Já jsem v tomto radikál. Raději bych se dozvěděl pravdu i v této situaci. Ale fakt nevím, jaká je šance, že váš současný přítel to uvidí stejně. Svého přítele jistě znáte lépe a snad aspoň tušíte, čemu by dal přednost on. A co se týče toho, že to odhalení dá vašemu příteli možnost mít vlastní děti. To by další dítě (tentokrát už bez nevěry z vaší strany), zařídilo také ne?

Každopádně pokud cítíte, že nejste schopna snášet nejistotu, tak čím dřív se ty testy provedou, tím lépe. Hlavně nečekejte do šesti let dítěte a pak s tím nezačínejte znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
27.11.17 16:34
@Mart81 píše:
Obnovitelce:
Jsem rozhodně pro upřímnost ve vztahu. Když jste byla nevěrná, byl čas se přiznat. Když jste při své nevěře a nezodpovědném chování zjistila těhotenství, byl to už vážně průšvih. Když se dítě narodilo a stále jste nevěděla, kdo je otec, byl nejvyšší čas udělat testy DNA a pak se případně přiznat.

Počkat do tří let dítěte, nechat přítele, ať si zvykne na syna, kluka, ať si zvykne na tátu a pak to začít řešit, to mi připadá už hodně kruté a bezohledné. Když ho poté, co zjistí, že to není jeho syn nebude chtít vychovávat, tak se rozejdete a… A co? A vrátíte mu vynaložené prostředky, odškodníte ho za citovou újmu?

Co se bude dít dál právně? Otec popře otcovství, bude vymazán z rodného listu vašeho syna. žalobou o určení otcovství se domůžete toho, že tam bude zapsán váš exmilenec. Ten pak bude povinen uhradit alimenty za tuším dva roky zpátky a získá práva ke svému dítěti? Nebo plánujete, že váš syn zůstane formálně bez otce? Jde toho vůbec ještě právně dosáhnout? Nebo počítáte ještě se starším zákoníkem, kdy po třech letech dítěte by s tím už váš přítel nemohl nic udělat a i když by kluka nechtěl vychovávat, dál by byl veden jako otec a musel platit? Nebo jak to máte promyšlené, co přesně se bude dít?

Já jsem v tomto radikál. Raději bych se dozvěděl pravdu i v této situaci. Ale fakt nevím, jaká je šance, že váš současný přítel to uvidí stejně. Svého přítele jistě znáte lépe a snad aspoň tušíte, čemu by dal přednost on. A co se týče toho, že to odhalení dá vašemu příteli možnost mít vlastní děti. To by další dítě (tentokrát už bez nevěry z vaší strany), zařídilo také ne?

Každopádně pokud cítíte, že nejste schopna snášet nejistotu, tak čím dřív se ty testy provedou, tím lépe. Hlavně nečekejte do šesti let dítěte a pak s tím nezačínejte znovu.
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
6611
27.11.17 16:44
@Bábrdl píše:
Kdo tím co získá? tak třeba ten chlap získá možnost vychovávat své vlastní dítě a nikoliv kukačku. :jazyk:

nezíská, pouze bude vědět že vychovává cizí dítě, protože i kdyby chtěl tak se ho už neztřepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.11.17 16:51
@jakanas píše:
nezíská, pouze bude vědět že vychovává cizí dítě, protože i kdyby chtěl tak se ho už neztřepe.

Je pravda, že se nezbaví placení alimentů. Ale to je tak celé. :jazyk:
Bude moci odejít a mít vlastní dítě, pokud bude chtít. Pokud bude chtít zůstat otčímem, fajn, tím líp pro všechny. Ale mělo by to být jeho rozhodnutí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
27.11.17 16:58
@jakanas píše:

Podle NOZ může popřít otcovství do 6 let dítěte, 6 měsíců od té doby, co mu vznikly důvodné pochybnosti.

Jinak tam nejde jen o alimenty. Jde třeba o to, že i když odejde a bude mít vlastní děti, tak toto dítě bude mít stále dědický nárok, pokud předtím ten muž nedosáhne svého vyškrtnutí z rodného listu. Takže jeho vlastní děti by se v budoucnu musely dělit s tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.11.17 16:59
@Bábrdl píše:
Je pravda, že se nezbaví placení alimentů. Ale to je tak celé. :jazyk:
Bude moci odejít a mít vlastní dítě, pokud bude chtít. Pokud bude chtít zůstat otčímem, fajn, tím líp pro všechny. Ale mělo by to být jeho rozhodnutí. :nevim:

Teď jsem se dočetl že podle NOZ se dá popřít otcovství až do šesti let věku dítěte… stačí zažalovat dítě a matku…a soud nařídí testy dna.
Ale jak to doopravdy funguje nevím.
Nicméně pokud mu řekne co se stalo tak je to na 99% konec vztahu. Ale s tím tak nějak ona počítá ( jak už psala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí