Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zoy
1495
22.12.15 22:25

@Doctus Do počítání pravděpodobností bych se nepouštěla, protože by se tam muselo započítat procento geneticky AA v populaci a to je na mě takhle večer moc složité a navíc se mi to nechce hledat.
Mě by v tomhle případě víc zajímal ten Rh faktor, protože + a - se běžně udává podle genu C, takže pokud by byl přítel Rh negativní, tak by to zakladatelka mohla vykoumat i bez testů otcovství a kolik má potenciálních otců je čistě její věc, za to jí soudit nehodlám, to už dělá její svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
22.12.15 22:26

@jenny.fields Ano, mám pocit, že nejasnost chce řešit, evidentně jí nastalá situace hryže už 9 měsíců a je to pro ni ohromná zátěž.
Jinak cituji zakladatelku: „Nechci to nechat vyhnit. Mam prostě strašný strach. Přeji si, aby byl syn přítele a mohli jsme spokojeně žít. Přítele miluji a nechci mu ublížit ještě vic nez do teď. Ale ano. Na testy zajdu. Mam co jsem si uvarila..“

Bylo mi jasné že se stavu racionálního uvažování hned bude někdo chytat, proto jsem dopsala i tu závorku.
Kdo nikdy v životě neztratil rozum, nemiloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.12.15 23:34

Indiánské přísloví říká „Člověka nepoznáš, pokud měsíc nechodíš v jeho mokasínech“ a výrok Ježíše Nazaretského v případě kamenování nevěrné ženy „kdo je bez viny, ať první hodí kamenem“ znají i ti, kdo Bibli v životě nečetli. Podotýkám, že v jejím případě se nenašel nikdo, kdo by hodil. A hle, tady je fórum plné cnostných žen, co nikdy nikomu ani stéblo přes cestu nepřeložily, ani se na nikoho křivě nepodívaly a tak se radostně chopí příležitosti ke kamenování…
Milá zakladatelko diskuse, nikdo na anonymní internetové diskusi nemá právo Tě soudit. V životě nás potkávají různé zkoušky, někdy v nich obstojíme na jedničku, jindy máme pocit, že jsme naprosto selhali a je velmi troufalé (zejména ve věcech lásky a tam kde do hry vstupují emoce) bít se v prsa a volat to já bych nikdy a kdo selže, je fuj. Z Tvých příspěvků je vidět, že sama dobře víš, co máš dělat a že Tvé svědomí je Tvým vlastním soudcem. Přeju Ti hodně síly, aby vše dopadlo pro všechny zúčastněné jak nejlíp to jde a abys se dokázala čestně vypořádat s důsledky svých (možná chybných) rozhodnutí. A hlavně buď dobrou mámou pro své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
22.12.15 23:37
@Anonymní píše:
Indiánské přísloví říká „Člověka nepoznáš, pokud měsíc nechodíš v jeho mokasínech“ a výrok Ježíše Nazaretského v případě kamenování nevěrné ženy „kdo je bez viny, ať první hodí kamenem“ znají i ti, kdo Bibli v životě nečetli. Podotýkám, že v jejím případě se nenašel nikdo, kdo by hodil. A hle, tady je fórum plné cnostných žen, co nikdy nikomu ani stéblo přes cestu nepřeložily, ani se na nikoho křivě nepodívaly a tak se radostně chopí příležitosti ke kamenování…
Milá zakladatelko diskuse, nikdo na anonymní internetové diskusi nemá právo Tě soudit. V životě nás potkávají různé zkoušky, někdy v nich obstojíme na jedničku, jindy máme pocit, že jsme naprosto selhali a je velmi troufalé (zejména ve věcech lásky a tam kde do hry vstupují emoce) bít se v prsa a volat to já bych nikdy a kdo selže, je fuj. Z Tvých příspěvků je vidět, že sama dobře víš, co máš dělat a že Tvé svědomí je Tvým vlastním soudcem. Přeju Ti hodně síly, aby vše dopadlo pro všechny zúčastněné jak nejlíp to jde a abys se dokázala čestně vypořádat s důsledky svých (možná chybných) rozhodnutí. A hlavně buď dobrou mámou pro své dítě.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
148968
22.12.15 23:39
@Anonymní píše:
Milá zakladatelko diskuse, nikdo na anonymní internetové diskusi nemá právo Tě soudit. V životě nás potkávají různé zkoušky, někdy v nich obstojíme na jedničku, jindy máme pocit, že jsme naprosto selhali a je velmi troufalé (zejména ve věcech lásky a tam kde do hry vstupují emoce) bít se v prsa a volat to já bych nikdy a kdo selže, je fuj. Z Tvých příspěvků je vidět, že sama dobře víš, co máš dělat a že Tvé svědomí je Tvým vlastním soudcem. Přeju Ti hodně síly, aby vše dopadlo pro všechny zúčastněné jak nejlíp to jde a abys se dokázala čestně vypořádat s důsledky svých
(možná chybných) rozhodnutí. A hlavně buď dobrou mámou pro své dítě.

Ano asi tak :kytka: hezky a pravdivě napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
22.12.15 23:41
@Doctus píše:
@Ellusa
Kdybychom to vzali čistě matematicky, tak ze spojení 0 a A se narodí 0 až v 50 %, ze spojení dvou A se narodí 0 nejvýše v 25 %. To jen tak na zamyšlení, pro zavilé matematiky jsem nepoužil derivace ani integrály. Mrzí mě to. :mrgreen:Příspěvek upraven 22.12.15 v 22:28

No…tak to je hodne zjednodusene a to i bez integralu.
Clovek ma dve allely, ze? Pritel ma 0, takze obe allely 0. Ona ma A, ale druha muze byt bud nula nebo A. Ne B. Totez uz i u toho druheho.
Takze tady nelze z krevni skupiny zadne procenta pocitat, to by musela vedet jakou ma druhou allelu ona.
Kdyby bylo dite B nebo AB tak by to bylo jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
22.12.15 23:57

@Ellusa Díky, já si toho nevšimla. Ale viděla bych tam naději, o maličko vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
23.12.15 00:05

@Loki01 Tak ona ví, že má druhou alelu 0, protože má dítě 0, jen neví jakou má druhou alelu kolega, což je to podstatne. Při této konstelaci je jediný zajímavý RH faktor (u nul není uveden). Pokud je dítě -, tak přítel je též -, jinak by byl ve hře někdo další. Pokud je dítě + a pritel -, tak je kolegy. Pokud je dítě i přítel +, tak může být obou. Také se dá napsat, že pokud zakladatelka nedostala po porodu anti-D globulin, tak je dítě přítele. Jinak záleží na RH přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
23.12.15 00:10
@zoy píše:
@Loki01 Tak ona ví, že má druhou alelu 0, protože má dítě 0, jen neví jakou má druhou alelu kolega, což je to podstatne. Při této konstelaci je jediný zajímavý RH faktor (u nul není uveden). Pokud je dítě -, tak přítel je též -, jinak by byl ve hře někdo další. Pokud je dítě + a pritel -, tak je kolegy. Pokud je dítě i přítel +, tak může být obou. Také se dá napsat, že pokud zakladatelka nedostala po porodu anti-D globulin, tak je dítě přítele. Jinak záleží na RH přítele.

Aha. Ja cetla, ze je dite A.
No je to jeste vic komplikovane, protoze i kdyby byl pritel plus, muze mit minus allelu. Totez ona (je plus, ale druha muze byt minus).

Příspěvek upraven 23.12.15 v 00:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
23.12.15 00:12

To je pravda, to jsem nějak opomenula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
23.12.15 00:14
@zoy píše:
To je pravda, to jsem nějak opomenula.

Kdyby se to stalo mne, mam to mnohem jednodussi:) Matka A+, otec 0+ a ja jsem A+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.15 08:34

@zoy Dobrý den, děkuji. Syn je 0-. Přítel taktéž. Ja jsem A- a kolega A+.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.15 08:38
@Caitlyn píše:
Protože je psychicky nemocnej, nebo je to sobec, který si užívat může a jeho vyvolená ne. :nevim:
Když to tak čtu, stojí ti on za to? Nebylo by ti líp jinde s někým jiným?
Třeba s tím kolegou?

Dobrý den,
děkuji za příspěvky. On přítel se za poslední rok hodně změnil. Možná konečně vyspel. Na testy jsem se rovnou objednala, po Novém roce tedy budu vědět.

• Citovat
  • Upravit
23.12.15 08:48
@Anonymní píše:
Dobrý den,
děkuji za příspěvky. On přítel se za poslední rok hodně změnil. Možná konečně vyspel. Na testy jsem se rovnou objednala, po Novém roce tedy budu vědět.

Dáš nám vědět? Držím palce a myslím na tebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.12.15 08:49
@Anonymní píše:
Dobrý den,
děkuji za příspěvky. On přítel se za poslední rok hodně změnil. Možná konečně vyspel. Na testy jsem se rovnou objednala, po Novém roce tedy budu vědět.

Preji ti at ti testy dopadnou tak jak si prejes. A at se ti i zivot ubira tak si prejes.
Kazdopadne se primlouvam, kdybys sem za cas zasla a dala vedet jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky