Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja bych si potrat neodpustila. Nikdy. A manžel to ví. Holt když je sex, muze byt miminko - ochrana neochrana. Vysvětli mu jak se cítiš. 10tt uz je dost. A hlavně se uvědom, ze nikdo a nikdy te nesmí nutit k potratu.
Rozhodni se i podle toho jestli se sama zvládneš postarat o 4 děti..chlap evidentně další nechce a muže se stát že od tebe odejde..takže pokud na to máš fyzicky, psichycky i finančně tak si ho nechej a třeba chlap změkne..pokud si představíš že sama se nezvládneš o 4 děti postarat, tak bych na potrat šla..a nechej se raději podvázat když už další nechcete a HA u tebe nefunguje
Bohuzel si to uvedomuju neni to jen ta tecka v tom 10tt. A srdicko krasne tluce. Jak moc sem se bala u 2 a 3 aby tam uz bylo aby tlouklo… co ja se natrapila a ted prislo samo a drzi se jak kliste.
@Anonymní píše:
Bohuzel si to uvedomuju neni to jen ta tecka v tom 10tt. A srdicko krasne tluce. Jak moc sem se bala u 2 a 3 aby tam uz bylo aby tlouklo… co ja se natrapila a ted prislo samo a drzi se jak kliste.
Jak to čtu, tak potrat te psychicky položí. Mluvila jsi s manželem, co by bylo, kdybys miminko porodila?
@Anonymní píše:
Pokud citíš, že bys čtvrté nezvládla, je zbytečné si ho nechávat. Nenech se odpudit, že je to dítě jako tvé první, druhé…je to embryo které stále nevnimá, nic.Ano, je živé ale pokud by jsi mu nebyla schopná dát dostačujicí peči a lásku jako k tvým třem dětem, což už tak musí být mazec, bude to tak lepší.Nemůžeš brát, že ho zabíjíš,za takové kecy bych střílela. Není to novorozenec ani plod aby jsi ho mohla zabít. Hodně štěstí
to je prča… kdyby to nebylo ovšem tak na hlavu padlé toto vyjádření
![]()
@Anonymní píše:
Deti mam 13 a 9 a nejmaldsi 3 roky jsem chvili zpet v praci a bohuzel mam obavu kdyz budu doma jak to utahnem financne. Vim polevky uvarim vetsi hrnec, ale starsi 2 deti uz jsou dost materialisticke. Jsem zvykla na svuj prijem. A kdyz zustanu doma mam strach co bude. Takove obavy jsem. u zadneho ze 3 nemela vse bylo planovane. Ted je to jiny ja sem ani nepoznala, ze jsem tehotna. Coz nechapu. A muj muz ja ho nenavidim dite nechce bere jako hotovou vec ze pristi tyden pujdu na zakrok vecer podepisu reverz pujdu domu, abych mohla obstarat nejmladsiho a jedine co ho zajima je sex, protoze mam veliky nality prsa.Uprimne kdybych si ted mela vybrat koho zabiju byl by to on. Vubec ho nezajima co se mi honi hlavou.
A kolik z dětí je tohoto přítele? To asi taky hraje roli. Jinak je to zvířátko, co naděláš. Ale to asi víš. ![]()
@Anonymní píše:
Asi to tak mělo být a já věřím, že se dá zvládnout všechno. Až se to narodí, tak ho budete mít rádi jako ty předešlé. Oni ti chlapi to těžko chápou, když to mimi v sobě nenosí jako ženský..Ale dej tomu malýmu šanci ![]()
Je to povaha od povahy.
Pokud bych čekala čtvrté dítě (proboha!!
) a věděla bych, že ho fakt neuživím, nemám ho kam uložit, neuplatím nájem z další mateřské, nebo prostě že bych tím přivedla zbylé čtyři členy rodiny do pěknýho srabu, tak bych na potrat šla (a důkladněji vyřešila antikoncepci), tak jako bych např. podstoupila redukci, kdybych náááhodou čekala třeba troj-čtyřčata.
Za sebe bych se zamyslela nad tím, uživím čtyři děti z mateřské a alimentů, pokud chlap pláchne? Pokud ne, musím i jeho názor brát jako silné slovo do pranice.
@Tichošlápek píše:
@jdukolem jo, hrdý anonym opět udeřil
a úplně debilně mimo mísu.. IQ poplatné odvaze vyjádřit názor zdá se ![]()
Tak když tak rád sexík, tak pak ponese důsledky. Všechny Tvoje děti jsou jeho?? Rozhodni se podle sebe, ale když se tak krásně drží a přišlo, tak bych si ho nechala. Starší děti se holt uskromní (ono to žádnému dítěti v týhle době neuškodí). A když by se náhodou tatínek rozhodl odejít, tak má stejně vyživovací povinnost nejen na dítě, ale i na Tebe na mateřský a rodičáku.
@Anonymní píše:
Deti mam 13 a 9 a nejmaldsi 3 roky jsem chvili zpet v praci a bohuzel mam obavu kdyz budu doma jak to utahnem financne. Vim polevky uvarim vetsi hrnec, ale starsi 2 deti uz jsou dost materialisticke. Jsem zvykla na svuj prijem. A kdyz zustanu doma mam strach co bude. Takove obavy jsem. u zadneho ze 3 nemela vse bylo planovane. Ted je to jiny ja sem ani nepoznala, ze jsem tehotna. Coz nechapu. A muj muz ja ho nenavidim dite nechce bere jako hotovou vec ze pristi tyden pujdu na zakrok vecer podepisu reverz pujdu domu, abych mohla obstarat nejmladsiho a jedine co ho zajima je sex, protoze mam veliky nality prsa. Uprimne kdybych si ted mela vybrat koho zabiju byl by to on. Vubec ho nezajima co se mi honi hlavou.
a manzela ted nenavidis kvuli nazoru na potrat nebo ho nenavidis zu dele? Co kdyz si dite vyboxujes ale neustoji to manzelstvi, budes schopna zajistit 4 deti? Ja potrat v rannem stadiu jako zadnou vrazdu neberu a me svedomi by se s tim v teto situaci srovnalo, jenze ja nejsem ty…
@Mar__tanka1983 Ale zase když sežene peníze na potrat, což opravdu není levná záležitost + 1000Kč stojí jen samotné vypsání k zákroku, tak proč by nenašla peníze i pro 4 dítě? Nemusí mít hnedka všecko značkové a ťip ťop, ale uživit ho určitě dokáže.
Pokud by odesel a ja byla na Md pomrem hlady
to jsem v klidu. Uz kdyz jsem cekala 3 byla sem pro spoustu vrstevniku za asociala. A nejvetsi obavu, abych se nedejboze nerozmnozila ma 13 leta dcera.
spis vim, ze si rodina poklepe na celo. Ziju v okoli co miluje konzum, tak mi to pripada. Chlapovi jsem rekla, ze ja mam byt vrah za to, aby meli deti znackovy mobily a hadry. Ze to neni vuci me fer. Ja bych to maly chtela ![]()
@Anonymní píše:
Deti mam 13 a 9 a nejmaldsi 3 roky jsem chvili zpet v praci a bohuzel mam obavu kdyz budu doma jak to utahnem financne. Vim polevky uvarim vetsi hrnec, ale starsi 2 deti uz jsou dost materialisticke. Jsem zvykla na svuj prijem. A kdyz zustanu doma mam strach co bude. Takove obavy jsem. u zadneho ze 3 nemela vse bylo planovane. Ted je to jiny ja sem ani nepoznala, ze jsem tehotna. Coz nechapu. A muj muz ja ho nenavidim dite nechce bere jako hotovou vec ze pristi tyden pujdu na zakrok vecer podepisu reverz pujdu domu, abych mohla obstarat nejmladsiho a jedine co ho zajima je sex, protoze mam veliky nality prsa. Uprimne kdybych si ted mela vybrat koho zabiju byl by to on. Vubec ho nezajima co se mi honi hlavou.