Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Enmamma píše:
Já jsem věřící, nechci nikomu nic vnucovat, ale zamyslela bych se, jestli to není Boží zkouška, jestli to dítě dáš nebo ne. A co se týče financí: Několikrát v životě jsem udělala dobrou věc navzdory financím, které scházely a když už bylo nejhůř a já si stála za svým, přišlo Boží požehnání a objevila se práce přesně taková, jakou jsem potřebovala. Nyní mi spadla do klína slušně placená práce na doma a jsem ráda, že jsme se nedali a vzali si chlapečka do pěstounské péče, takže nikdy nevíš nic s jistotou. Někdo má 1 dítě a finance žádné a jde s dítětem žebrotou a jinýmu se narodí čtvrté dítě a ejhle najednou si finančně polepší.
Já věřící nejsem, jsem naprostý ateista, přesto je pro mě potrat nepřípustný, myslím že to není ani tak záležitost víry, ale svědomí a srdce toho daného člověka.
@Mar__tanka1983 píše:A teď si vem, že bys tohle martýrium procházela ne s jedním, ale se čtyřmi dětmi…
Já vím, že se říká člověk míní, Bůh mění, ale já bych nedokázala ženskou, ať už se rozhodne jakkoliv, soudit.
Já taky ne, ale kdyby mě chlap poslal na potrat protože dítě které on sám zplodil je mu na obtíž a zárověň slintal nad mým těhotným tělem(nalitými prsy),nevím jestli bych ho mohla ještě milovat.
@Mar__tanka1983 To urcite ne, ja nesoudim a naopak vim, jak težké to muze byt. Na druhou stranu taky vim, ze pokud se k tomu staví takhle, tezko si to kdy odpustí ![]()
Vždy tady bude někdo pro a proti…beztak si to budeš muset rozhodnout sama, probrat to ještě jednou s manželem…já jsme zrovna ve fázi takové, že jdu zítra na revizi
a tak moc tak moc jsem si přála, aby miminko vydrželo…bylo by to naše třetí…takže já to v tuto chvíli vidím tak, že já ych na potrat nešla a jak tady již někdo zmiňoval 11tt je už fakt dost…
@Jitusee píše:
@Anna766 Proc do toho tahas takove sexisticke řeči?
Zakladetlka to sama píše. Asi nečteš pořádně diskuzi.
@Anonymní píše:
Deti mam 13 a 9 a nejmaldsi 3 roky jsem chvili zpet v praci a bohuzel mam obavu kdyz budu doma jak to utahnem financne. Vim polevky uvarim vetsi hrnec, ale starsi 2 deti uz jsou dost materialisticke. Jsem zvykla na svuj prijem. A kdyz zustanu doma mam strach co bude. Takove obavy jsem. u zadneho ze 3 nemela vse bylo planovane. Ted je to jiny ja sem ani nepoznala, ze jsem tehotna. Coz nechapu. A muj muz ja ho nenavidim dite nechce bere jako hotovou vec ze pristi tyden pujdu na zakrok vecer podepisu reverz pujdu domu, abych mohla obstarat nejmladsiho a jedine co ho zajima je sex, protoze mam veliky nality prsa. Uprimne kdybych si ted mela vybrat koho zabiju byl by to on. Vubec ho nezajima co se mi honi hlavou.
Pro Jitusse.
@Anna766 @Saatine Omlouvám se, junior mi dává dneska trosku zabrat, tak to jsem teda prekoukla ![]()
To je ovšem trosku bizare ![]()
@Anna766 Tak to je pan táta pěkný idiot. A ne primárně proto, ze si čtvrté díte nedokáže představit.
Zakladatelko, já myslím, že pokud ty to maličké chceš, tak si jeho ztrátu (vědomou) nikdy neodpustíš. A počítám, že to neodpustíš ani budoucímu tatínkovi. Aby to potom nebyly výčitky, které zničí váš vztah spíš než další dítě.
@Jitusee teda zírám..Měly jsme stejné začátky. Já k tomu ještě přidám psychické a fyzické týrání. Takže jak píšeš.. Krůček po krůčku jsem se musela sbírat ze dna… ![]()
@pe-terka děkuji
zatím tak jedeme už skoro deset let. Kluci přišli plánovaně a hned další měsíc od začátku snažení
tak snad tuk tuk ![]()
@canaglia píše:
Zkus se manžela zeptat, které dítě chce nechat zabít, jestli to první, druhé, třetí nebo čtvrté. Zkus mu vysvětlit, že otázka nestojí tak, zda mít čtvrté dítě, ale že čtyři děti už máte a on zvažuje, že jedno z nich nechá umřít. Tak ať vybere, které. Je to drsné, ale je to realita. To dítě už skutečně existuje a má před sebou celý život. Na rozdíl od toho nejstaršího, které už si na světě aspoň něco užilo. Drž se a zachraň ho.![]()
Zabít miminko
,to ale není pekny ![]()
@Anonymní píše:
Pokud by odesel a ja byla na Md pomrem hladyto jsem v klidu. Uz kdyz jsem cekala 3 byla sem pro spoustu vrstevniku za asociala. A nejvetsi obavu, abych se nedejboze nerozmnozila ma 13 leta dcera.
spis vim, ze si rodina poklepe na celo. Ziju v okoli co miluje konzum, tak mi to pripada. Chlapovi jsem rekla, ze ja mam byt vrah za to, aby meli deti znackovy mobily a hadry. Ze to neni vuci me fer. Ja bych to maly chtela
Moje tehdy třináciletá dcera ztropila hodinovou scénu už když jsem čekala druhé, u třetího zahlásila, že tolik dětí mají jen cikáni a u čtvrtýho, že jsme jak socky. Teď jí je 19 a je celkem v klidu. Na značkový mobil si musela vydělat, já bych ji tak drahý nekoupila ani kdyby byla jedináček. Moje čtvrté je taky silně nad plán, zjistila jsem to po týdnu v nové práci. Být to na chlapovi, tak volí potrat, ale nechal to na mně. Já byla na vážkách, ale nakonec jsem prostě nemohla. Kdyby mně nutil, a nepřipustil jinou variantu, asi bych to těžce nesla. I tak byl nervní jak pes, holt spřádal tragický scénáře, jestli to zvládnem, já si frčela na hormonech.
Jsem zastáncem toho, že když už se stalo, stalo se to z nějakého důvodu. A já si teda umím na každý situaci najít to lepší. Finančně jsme si samozřejmě pohoršili, ale měli jsme nějaký rezervy, na který se dalo sáhnout a bydlení máme taky dostačující, teda, né že bych tu nabyla schopna pár mega utopit, ale nezbytný to není. Nakonec se i chlap uklidnil, má menší fofr, než kdybych byla v práci, navíc máme prvňáka aspergra a asistenta má jen do školy, v družině by trpěl, tak je fajn, že může po vyučování být doma. A mrňous je navíc sluníčko od narození. Rozhodně nelituju.
Ať už se rozhodneš jakkoli, držím palce ![]()
Ja myslim ze pritel me neopusti ani s detmi ani kdyz to dalsi nebude. Ja myslim ze mame hezky vztah rozumime si bere vsechny moje deti stejne jakoby byli jeho. Ja si myslim ze spis ma obavu jestli by nas uzivil. Plus neni doresene bydleni. Co se penez tyce ted bych rekla, ze se mame dobre nemame treba vse znackove, ale snazim se, aby deti vsechno meli. Auto je male pravda, ale mi malokdy jedem fakt vsichni a 1 za mesic ten vylet by se dalo jet dvouma nebo dokoupit sedadla vsechno asi jde. Me myslenky plynou tech par dni tim smerem jak to vsechno udelat. Jak ste tu probirali chovani otcu
ono je to ruzne byvaly manzel o deti z nase manzelstvi zajem nema ja to neresim jsem rada, ze posila penize kazdy mesic pravidelne. Pritel si myslim, ze by kontakt s detmi nikdy neomezil jen na vyzivne. Antikoncepci jsem mela nuvaring ten krouzek. Nespolehala sem na plodne dny nebo tak neco. I kdyz mozna by to bylo spolehlivejsi. Na to jak vypada bunka plod dite jsem koukala hned. Bohuzel tim, ze jsem to zjistila az u pani doktorky. Ja si doma nedelala testy nic ja totiz ms mela slabsi, ale neco jo, tak by me tehotenstvi nenapadlo a o to vic me zaskocilo. Nevim, ale kdyby byl pludek o 3 tydny mensi jestli by to nejak ovlivnilo moje rozhodovani. Ja mam strach z deti co mam doma. Nejmensimu by partak neuskodil. Musime si vecer doma sednout a probrat to.