Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@quinsley píše: Šla bych v tom termínu jako na ten potrat a vrátila bych se po 2hodinách domů s řekla bych chlapovi, že podle ultrazvuku (přesnější v nemocnici) jsi už ve 12týdnu (bohužel) a že už potrat možný není.
Ale je.
@Bábrdl píše:
Nemůžeš se tím tak dojímat, nedá se s tím nic moc dělat.
dá. Se vším se dá něco dělat, když se chce.
@Ice79 píše:
Tebe bych chtěla za matku.
Ty jsi snad atrapa ženské.
A proč? Vždyt´je to pravda. Do chvíle, než se plod narodí a je schopen samostatného žití jde stále jen a jen o PLOD.
A do jisté doby mimo děluhu neživotaschopný.
@analoja Tak to je mazec. Nejen, ze mam podobný příběh s @LennaZS i s tebou. Mam doma chlapečka s Aspergerem, ktery chodi do prvni tridy s asistenci ![]()
@canaglia píše:
dá. Se vším se dá něco dělat, když se chce.
A co se s tím dá dělat?
@Jitusee píše:
@analoja Tak to je mazec. Nejen, ze mam podobný příběh s @LennaZS i s tebou. Mam doma chlapečka s Aspergerem, ktery chodi do prvni tridy s asistenci
jo, podoba čistě náhodná - a to jsem nezmínila psychopatickýho exe ![]()
ono se říká, co tě nezabije,…
nebo, že člověk nedostane naloženo víc, než unese…
@Anonymní píše:
Ja myslim ze pritel me neopusti ani s detmi ani kdyz to dalsi nebude. Ja myslim ze mame hezky vztah rozumime si bere vsechny moje deti stejne jakoby byli jeho. Ja si myslim ze spis ma obavu jestli by nas uzivil. Plus neni doresene bydleni. Co se penez tyce ted bych rekla, ze se mame dobre nemame treba vse znackove, ale snazim se, aby deti vsechno meli. Auto je male pravda, ale mi malokdy jedem fakt vsichni a 1 za mesic ten vylet by se dalo jet dvouma nebo dokoupit sedadla vsechno asi jde. Me myslenky plynou tech par dni tim smerem jak to vsechno udelat. Jak ste tu probirali chovani otcuono je to ruzne byvaly manzel o deti z nase manzelstvi zajem nema ja to neresim jsem rada, ze posila penize kazdy mesic pravidelne. Pritel si myslim, ze by kontakt s detmi nikdy neomezil jen na vyzivne. Antikoncepci jsem mela nuvaring ten krouzek. Nespolehala sem na plodne dny nebo tak neco. I kdyz mozna by to bylo spolehlivejsi. Na to jak vypada bunka plod dite jsem koukala hned. Bohuzel tim, ze jsem to zjistila az u pani doktorky. Ja si doma nedelala testy nic ja totiz ms mela slabsi, ale neco jo, tak by me tehotenstvi nenapadlo a o to vic me zaskocilo. Nevim, ale kdyby byl pludek o 3 tydny mensi jestli by to nejak ovlivnilo moje rozhodovani. Ja mam strach z deti co mam doma. Nejmensimu by partak neuskodil. Musime si vecer doma sednout a probrat to.
v tom případě bych jim fakt oznámila, že mimčo bude, že potrat bys neunesla.
@Bábrdl píše:
A co se s tím dá dělat?
prevence, výchova, postupné zpřísňování podmínek pro potrat…
@berry4 píše:
A proč? Vždyt´je to pravda. Do chvíle, než se plod narodí a je schopen samostatného žití jde stále jen a jen o PLOD.
Přesto je to život, život již milovaný.
@canaglia píše:
tak to poslední by akorát zvedlo množství nežádoucích následků po potratech provedených tajně kdovíkde… prevence vzhledem k tomu, jak se čímdál víc píše o škodlivých následcích antikoncepce, to asi nevyřeší a výchova je fajn, ale když se ženská dostane do blbé situace, tak je jedno, jestli byla vychovaná dobře nebo ne… život je někdy pes…
@Anonymní píše:
Ja to cetlaa rozhodne moc dekuji za tvuj prispevek. Ja jsem vahala, kdyz jsem sem psala. Napsala by si svoje pocity potom jak ti bylo? Klidne soukromne.
Sz určitě psát nebudu, nemíním se odtajnit, nezlob se. Rozhodování bylo těžké, vzdy jsem chtěla 3-4děti a mám jen 2. Jsem rozvedená s problematickým exmanzelem a mizernyma alimentama, na něž jsem i musela podat exekuci na plat. Takže i když současnému partnerství věřím, vim, že to navzdy být nemusí. To mi taky trochu usnadnilo rozhodování. Máme 4 děti, je to moc, ale můžeme na hory i k moři. S miminkem by ti velcí byli značně omezení, jak na zážitky, tak finančně. Mam hypotéku na 2,5 mega a na to být pak treba sama se 3 detma? Ano, taky jsem si říkala, že je to isud, pobrecela jsem si, ale rozhidla jsem se tu být pro ty, co mě potrebuji v plné sile. Bála jsem s prázdnoty, ale ty naše dětičky mi nedávají prostor na to myslet. Zatim se cítím v pohodě a už ne jako hyena. Cítím se jako matka, která se věnuje detem tak jak má a neodsouva je na druhou kokej. Ony me totiž taky pořád potřebuji.
Pravdou ale je, že otec bere léky, u nichž se těhotenství těžce nedoporučuje, což možná to rozhodnutí ulehčilo.
Drzim palce a ani jedna varianta není odsouzenihodna. Jen se shodnete, to je důležité
@berry4 píše:
obávám se, že ani po narození není schopno dítě samostatného žití…
Jde jen o druh závislosti na jiném člověku. A jak je známo, ani ta děloha nemusí být biologické matky, že?
@Regina Hero píše:
tak to poslední by akorát zvedlo množství nežádoucích následků po potratech provedených tajně kdovíkde… prevence vzhledem k tomu, jak se čímdál víc píše o škodlivých následcích antikoncepce, to asi nevyřeší a výchova je fajn, ale když se ženská dostane do blbé situace, tak je jedno, jestli byla vychovaná dobře nebo ne… život je někdy pes…
Postavme na misku vah jistu smrt dítěte, pokud omezení není, a možné nežádoucí následky na omezeném počtu případů, pokud omezení je. Co je větší průšvih?
Pokud je rodič (nejen žena) dobře vychovaná, pak o potratu ani nezačne přemýšlet. Stejně jako dnes rodič se třemi dětmi již narozenými, který se dostane do těžké životní situace, nezačne přemýšlet, které dítě zlikviduje, aby jeho situace byla snesitelnější.
@canaglia evidentně jsi nikdy nebyl žena v těžké životní situaci…
@canaglia píše:
Postavme na misku vah jistu smrt dítěte, pokud omezení není, a možné nežádoucí následky na omezeném počtu případů, pokud omezení je. Co je větší průšvih?
Pokud je rodič (nejen žena) dobře vychovaná, pak o potratu ani nezačne přemýšlet. Stejně jako dnes rodič se třemi dětmi již narozenými, který se dostane do těžké životní situace, nezačne přemýšlet, které dítě zlikviduje, aby jeho situace byla snesitelnější.
Jakou to má souvislost? Takže pokud by třeba žena byla samoživitelka tří dětí, neměla pomalu co jíst, tak jen tím, že ji tato možnost napadne (a třeba ji ani nedotáhne do konce) je dle tebe špatně vychovaná? Co to je za blbost? Víš, který rok se píše a co tím svým postojem vůbec říkáš?
@canaglia píše:
hele přestěhuj se do Polska, tam budeš spokojená..
já jsem ráda že mi nikdo nenařizuje jak rozhodovat se svým tělem..a prevence? to nevíš že 90% žen z emimi otěhotnělo přes HA? ![]()