Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fifinka609 ja mela normalni ms. Asi vyvolanou antikoncepci nevim. Zadne tehotenske priznaky nemam. Tehotenstvi me ani nenapadlo sla jsem na prohlidku s jinym problemem. O to vetsi sok. Po 3 detech to nepoznat rekli mi 7tt v porodnici 9 tt buh vi ktery tyden to je ![]()
![]()
předevčírem jsme s mužem řešili zčásti podobnou situaci. Máme děti 14, 11 a 2 roky. MS se nedostavila a dřív než jsem si dělala test, tak jsem raději chtěla na případné těhotenství manžela i sebe připravit. Přiznám se, že jsem byla docela rozhozená, navíc nám je dost let… ale manžel mě uklidnil a podpořil a jsem mu za to vděčná. Druhý den jsem koupila test a nic. I tak to se mnou docela zamávalo. Paradoxně cítím prázdnotu a to jsem vlastně těh vůbec nebyla. Psychika a tak - neumím si vůbec představit toto prožívat v pokročilejším stádiu těh. Navíc pokud je partner tak výrazně proti. Chápu, že to je neskutečný nápor na psychiku…navíc člověk jede na hormonech..drž se a dobře to vše rozmysli ![]()
prosím anonym, citlivé informace
@fifinka609 píše:
Tvoje důvody chápu a tady se nemusíš obhajovat před lidmi, kteří tvoje děti živit nebudou. Nechápu sice, jaktože jsi už v 10tt, ale asi i to se stane. Akorát bych asi doporučovala poslat muže na vasektomii-děti už nechce, tak ať pro to něco udělá a obětuje i on sám.
já mám třeba mirenu, ms nemám, při obou těhotenství jsem neměla žádné příznaky, žádná nevolnost, žádné nechutenství, žádné přibrání ani zvětšování prsou v prvním trimestru..jen zmizela ms..takže kdyby se mi ted stalo, tak kvuli mireně to taky nepoznám..pokud člověk nemá příznaky, jak jinak poznat těhotenství..paní asi žádné neměla bych řekla.. ![]()
@smurfka píše:
já mám třeba mirenu, ms nemám, při obou těhotenství jsem neměla žádné příznaky, žádná nevolnost, žádné nechutenství, žádné přibrání ani zvětšování prsou v prvním trimestru..jen zmizela ms..takže kdyby se mi ted stalo, tak kvuli mireně to taky nepoznám..pokud člověk nemá příznaky, jak jinak poznat těhotenství..paní asi žádné neměla bych řekla..
Já zjistila první těhu až ve druhém měsíci když mi bylo divné že jsem podruhé za krátkou dobu omdlela
měla jsem totiž i ms, slabší, ale měla, vymizela až nějaký 3-4 měsíc těh. A nezvracela jsem a nic, proto věřím že se to může stát.
@Anna766 jj taky věřím že se to muže stát, někdo prostě příznaky nemá..
na rozdíl co teda nikdy nepochopím je jak někdo nemůže vědět celých 9m že je těhotný a jede no nemocnice " porodit " ale to už je věc jiná
@Anonymní píše:
Jak ti bylo po upt boli to ja vubec nevim co mam cekat.? Hele ja jsem s tech 3 nekdy tak vyrizena, ze si myslim ze bych to maly musela strasne sidit nebo ty velky. Ja nevim. Kdybysme aspon meli vetsi bydleni. Ale malej krcaleka ani neni nas. Je to hrozne tezky
V 8:30 příjem, žádná oblbovacka, nic. V 11:15 odchod na sál, v 11:45 zpátky na pokoji. A to jsem ještě pred salem čekala jako 3. v pořadí. Ty dvě zeny byly starší, tak nevim, na jakém zakroku, ale odhaduju že jsem na sále byla cca 5 minut. Ještě cestou ze sálu jsem se probudila a byla úplně fit. A měla jsem hlad
Najist mi dali asi ve 14 a pak jsem měla jedinou křeč jako při střevnich potizich. Domů jsem šla asi v 17:00. Druhý den jsem odpocivala, střídala polohy, ale celkově ok. Od dalšího dne už úplně v pohodě a dnes už ani nevím, že jsem to absolvovala.
Jsme za to rádi, když už to „,muselo“ být, tak aspoň že bez komplikací a zadarmo.
Krvacela jsem jen druhý den a dle dr uz bych nemusela začít.
Ale byla to miniupt
Zakladatelko, cítím s tebou, občas prostě člověk musí víc rozhodovat rozumem než srdcem…a pokud se nakonec rozhodnete pro přerušení, tak si myslím, že máš „v ruce“ dost silné argumenty pro. Pro okolí, místní bojovnice, i sama pro sebe.
![]()
@Anonymní píše:Jsme za to rádi, když už to „,muselo“ být, tak aspoň že bez komplikací azadarmo.
Krvacela jsem jen druhý den a dle dr uz bych nemusela začít.
Ale byla to miniupt
mini utp je zadarmo? já myslela že se taky platí - jen stojí méně.. ![]()
@smurfka není zadarmo, ale já ji už měla s ohledem na věk
. Jinak to vychazelo asi na cca 7000,–
@Anonymní píše:
@smurfka není zadarmo, ale já ji už měla s ohledem na věk. Jinak to vychazelo asi na cca 7000,–
aha..to jsem přehlédla ( ten věk ), to potom jo..díky za odpověd.
@smurfka já o tom věku psala zakladatelce už začátkem diskuze, ted jsem ho nezminovala. Je mi 41
@smurfka píše:
mini utp je zadarmo? já myslela že se taky platí - jen stojí méně..
Mě nabízel gyndař taky v 5 tt miniinterupci zdarma, ze zdrav, důvodů. Já teda odmítla a máme chlapce.Ale to je samozřejmě moje situace a ta byla jiná než u zakl. ![]()
@Anna766 jo vím že je možnost mít zdarma za nějakých podmínek..ale u anonymu jsem přehlédla že už je „vyššího věku“, proto jsem se divila že zadarmo..( dneska člověk neví, každá nemocnice má jiné ceníky na ruzné zákroky které se liší i tisícema, tak proto mě to " zaujalo ")
@Anonymní píše:
@smurfka já o tom věku psala zakladatelce už začátkem diskuze, ted jsem ho nezminovala. Je mi píše: Více
ano právě se v těch anonymech trošku ztrácím
..vím že u nějakého byl věk ale nespojila jsem si ho s vámi.
Jak ti bylo po upt boli to ja vubec nevim co mam cekat.? Hele ja jsem s tech 3 nekdy tak vyrizena, ze si myslim ze bych to maly musela strasne sidit nebo ty velky. Ja nevim. Kdybysme aspon meli vetsi bydleni. Ale malej krcalek
a ani neni nas. Je to hrozne tezky