Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
11.1.17 18:13
@Verca1990 píše:
@berry4
Mluvíš mi z duše, také tě irituje,,za každou cenu nechat''?
Nevím, jak to vnímáš, ale s tím dotováním jsi to napsala dobře. Já znám jednu, neudělala to, má tři a když jsem u nich byla na kávě, byli tam sami. Ona byla na hmotné nouzi a s příspěvkem na bydlení a minimem na živobytí a děti jedly 5 dní čočku a na sváču chleba se sádlem nebo gothajem, pokud vyšlo.
Chtělo se mi plakat, žena je zralá na psychiatrii a řekla, že teda nelituje toho, že nešla, to ne, ale že tohle není život, ale neskutečně ubíjející přežívání ze dne na den.
Podotýkám, běžné kroužky či jiné výlety a srandy nepřichází v úvahu.. :nevim: Hrozné..Nevím, co je pak lepší.

Co je pak lepší si musí uvědomit především matka. Ta je zodpovědná za již stávající děti, za ty co jsou. Ty by měla mít sílu nějak zajistit, i event. ve chvíli, kdy se na to otec bohužel vyprdne. Zajistit tak, aby nedopadla, jak píšeš.
Potrat an. zakladateko je bolestný především emocionelně, v tu chvíli. Až je po všem, rychle odpadá hormonální hladina a s ní i to, co ted´prožíváš.
Já vím, jak je ten stav hrozný, znám ho, taky jsem před tím kdysi stála a musela dát na missky vah všechna pro a proti a hlavně- si musela uvědomit, čeho jsem schona a čeho ne.
Zpětně vím, že to byla rozumná cesta.
I když na to dodnes tak nějak pomyslím, není to bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.1.17 18:56

Na druhou stranu..

Ježíš řekl, že Boží království je právě pro takové…děti. Takže do „nebe“ půjdou na 100%, když fyzicky zemře jejich tělo. Ps: Co se děje s jejich duchovní podstatou nevíme, ale víme, že je v dobrých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.1.17 19:29
@berry4 píše:
a ty jí to dítě budeš finančně dotovat vid ´ :palec:

Dnes není v čr osoba, která by byla nucena zabít nenarozené.(baby box v krajnim případě)
Zato jsou kvanta lehkomyslných, nezodpovědných, zhýčkaných lidí, kteří se ani dvojnásobně nepojistí, když vědí, že fakt ne. Řeči o dotování jsou v tomto konkrétním případě zvláštní.
Myslím, že bychom se divili, kdyby se tu objevil rozpočet této rodiny.

Zabíjet nenarozené ve jménu dostatečného komfortu je zhovadilost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.17 19:37

@Talitha zhovadilost? Je zhovadilost jíst 5 dní po sobě třeba tu čočku a nemít na to, aby měly děti, co přivedu na svět nárok ani na kroužek? Nebo výlet se školou?
Zhovadilost je to, co píšeš. Protože asi netušíš, jak se matkám na soc. dávkách žije.
Nehledě na ty děti.
Skvělé zítřky a soc. jistoty.
A babybox sem prosimtě netahej. Tebe samu a další, co si myslí, že je to východisko bych chtěla před tím babyboxem vidět stát. A pokládat tam svoje dítě.
Achjo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 19:40

@Talitha nakresli si kolečko na zed a rozběhni se proti němu hlavou..potřebuješ to ;)

• Citovat
  • Upravit
13714
11.1.17 19:50

@berry4 antikoncepce, antikoncepce…dvojitá klidně, sterilizace.
V každém případě u lidí, kteří rozhodně dítě nechtějí.
Ve funkčním vztahu není důvod zabíjet nenarozené.
Tahle rodina má hypotéku, splácí si auto.
Buď na to mají nebo žijí nad poměry. V prvním případě není důvod dítě nemít, v tom druhém není důvod proč se teda nechránit důkladněji.
Sama bych ráda viděla sociodemografická data rodičů potracenych dětí. Myslím, že těch potratů z důvodu absolutní chudoby většina nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.1.17 19:53

@smurfka Víš co, já mám pouze jiný názor, než ty, nic víc.
Mám elementární úctu k životu od počátku.
Nevidím jediný důvod, proč bys mě měla jakkoli napadat. Vypovídá to víc o tobě než o mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.1.17 19:56
@Talitha píše:
Buď na to mají nebo žijí nad poměry. V prvním případě není důvod dítě nemít, v tom druhém není důvod proč se teda nechránit důkladněji.
Sama bych ráda viděla sociodemografická data rodičů potracenych dětí. Myslím, že těch potratů z důvodu absolutní chudoby většina nebude.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.17 20:05
@Talitha píše:

Hypotéku dnes platí kde kdo. Podle toho nemůžeš napsat, že si žijí nad poměry. Že mají auto už vůbec ne. To je dnes v podstatě běžná součást i rodin s nižšími příjmy.
Ono totiž normálně myslící člověk si dokáže, nebo nedokáže sám spočítat, co dokáže s dítětem navíc.
A o autě klidně za 30 tis, nebo hypotéce za 5 to těžko bude.
Doporučuji ti to stejné, co navrhuje @smurfka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:10

Máme hypotéku a máme auto, přesto žijeme ( nebo právě proto )od výplaty k výplatě..třetí dítě bychom neuživili..
rozpočet této rodiny by tady byl celkem k ničemu protože kdyby si dítě čtvrté nechala a kvuli tomu ji nechal chlap tak rozpočet je náhle uplně někde jinde..

• Citovat
  • Upravit
13714
11.1.17 20:10

@berry4 A právě proto, že normálně myslící člověk si to dokáže spočítat, tak by si mohl spočítat, že dítě neuživí a že pro jeho fyzické, psychické i finanční zdraví bude lepší se maximálně důkladně chránit. Ne zabíjet nenarozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:17
@Verca1990 píše:
@smurfka @Talitha Jsem ráda, že nejsem jedinná, kdo myslí takto. Přesto mě řada lidí odsuzuje, že jsem sobec..Přitom tady jde opravdu je o kvalitní život dětí :nevim:

určitě sobec nejsi..když myslíš na dobro více lidí než na jedno…spíš když se myslí na dobro jednoho na úrok více lidí..

• Citovat
  • Upravit
148224
11.1.17 20:18
@Verca1990 píše:
@smurfka @Talitha Jsem ráda, že nejsem jedinná, kdo myslí takto. Přesto mě řada lidí odsuzuje, že jsem sobec..Přitom tady jde opravdu je o kvalitní život dětí :nevim:

Ale děti se rodily vždycky, v bídě, za války a dnes v naší zemi kdy máme podmínky nejlepší ze všech generací před námi si myslím že většina potratů je zbytečná a ano klidně to nazvu i zhovadilostí, souhlasím spíš s názorem Talithy, canaglia a spol, přesto si myslím že urážky nejsou třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.1.17 20:20
@Talitha píše:
Dnes není v čr osoba, která by byla nucena zabít nenarozené.(baby box v krajnim případě)
Zato jsou kvanta lehkomyslných, nezodpovědných, zhýčkaných lidí, kteří se ani dvojnásobně nepojistí, když vědí, že fakt ne. Řeči o dotování jsou v tomto konkrétním případě zvláštní.
Myslím, že bychom se divili, kdyby se tu objevil rozpočet této rodiny.Zabíjet nenarozené ve jménu dostatečného komfortu je zhovadilost.

:palec:
ano, není co dodat

je to skutečně zhovadilost
to dítě již žádnou jinou šanci na život nedostane

a ne není to ryba, houba nebo nějaký „zhluk“, je to již malé dítě, má vše to co má i dospělý, akorát je malé a bezbranné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.17 20:25
@Talitha píše:
@berry4 A právě proto, že normálně myslící člověk si to dokáže spočítat, tak by si mohl spočítat, že dítě neuživí a že pro jeho fyzické, psychické i finanční zdraví bude lepší se maximálně důkladně chránit. Ne zabíjet nenarozené.

panebože!!! :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Ty jsi jak kafemlejnek. Čteš? Čteš pořádně?
Paní se chránila. Poctivě.
A ted´,když už je pozdě spust´tu svoji o tom, že se MĚLA chránit a to minimálně trojnásobně at´to teda stojí za to :lol: Ono ti to totiž to tvoje mentorování je ale úplně ku ho..u. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí