Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No holky ja taky otěhotněla pres prasky s prvním synem
Ale ja bez mučeni přiznávám, ze jsem se proste zapomínala brát a byla jsem nezodpovědna blbka. Nicméně, dnes jsem za tu moji 7 letou,,nezodpovednost " rada ![]()
@Verca1990 @smurfka holky, neodsuzujte hned. Já zobala ha cca 23 let, 2× jsem vysadila a mam dvě plánované děti. Pred vánoci jsem v 41 zjistila, že jsem v tom. Brala jsem jí poctivě, nezvracela, žádná atb. A přesto se v tomto věku stalo. Otěhotnět se dá i u tělíska.
A taky sem vzdy říkala, že neuverim, dokud přes ha neotehotnim já sama.
@Anonymní píše:
@Verca1990 @smurfka holky, neodsuzujte hned. Já zobala ha cca 23 let, 2× jsem vysadila a mam dvě plánované děti. Pred vánoci jsem v 41 zjistila, že jsem v tom. Brala jsem jí poctivě, nezvracela, žádná atb. A přesto se v tomto věku stalo. Otěhotnět se dá i u tělíska.A taky sem vzdy říkala, že neuverim, dokud přes ha neotehotnim já sama.
samozřejmě že otěhotnět se dá přes všechny formy atk..ale tady na emimi otěhotní většina co jsem tak četla nesprávným užíváním a pak se strašně diví..
přes tělísko je to těžší..přece jen pilulky člověk muže kontrolovat, opravdu pokud bere jak má takto procento je minimální co selže, ale u tělíska člověk nemá kontrolu..nemáme doma utz abychom si kontrolovali jestli je vše správně a jednou za pul roku nebo rok u gyndaře, to už muže být pozdě..člověk nemusí cítit že se pohlo, nebo že je něco špatně..navíc u mireny ani nemá ms, takže tam zjistit případné selhání ve formě těhu, muže opravdu dost pozdě..je to těžké no..právě proto, kdo nechce, opravdu nechce má to řešit radikálně..já jdu po mireně na podvázání..( nebo chlap) ![]()
@Verca1990 ja neříkám, ze se smejes. Ja hen, ze jsem taky neverila a o to vic me to v mem věku zaskočilo
@smurfka no právě. Je mi 41, špatně snáším tampony a tak se mi do tělíska nechce. Přesně to o té ms mi říkala i dr, tak jsem ho zavrhla rovnou. Zjistit to pozdě, by bylo pro mě nevhodné. Na druhou stranu by bylo rozhodnuto a nemuseli bysme řešit, zda ano či ne. Pak je prý ještě jeden druh, kde ms je, ale pro mě jsme zvolili ha s vyšší dávkou teď už nevím čeho. Misto přechodu se stavam produktivní. ![]()
Jinak já dám ruku do ohně za to, že jsem to brala 100% správně. Po tolika letech bez selhání a v mem věku, kdy už jsem vedela, že dítě nejspíš ne.
@Anonymní píše:
@Verca1990 @smurfka holky, neodsuzujte hned. Já zobala ha cca 23 let, 2× jsem vysadila a mam dvě plánované děti. Pred vánoci jsem v 41 zjistila, že jsem v tom. Brala jsem jí poctivě, nezvracela, žádná atb. A přesto se v tomto věku stalo. Otěhotnět se dá i u tělíska.A taky sem vzdy říkala, že neuverim, dokud přes ha neotehotnim já sama.
Což o to, já otěhotněla taky ve sto letech na první (platný) pokus ![]()
Ale na emimi prášky selhávají jak na běžícím páse
@Anonymní píše:
@Verca1990 ja neříkám, ze se smejes. Ja hen, ze jsem taky neverila a o to vic me to v mem věku zaskočilo@smurfka no právě. Je mi 41, špatně snáším tampony a tak se mi do tělíska nechce. Přesně to o té ms mi říkala i dr, tak jsem ho zavrhla rovnou. Zjistit to pozdě, by bylo pro mě nevhodné. Na druhou stranu by bylo rozhodnuto a nemuseli bysme řešit, zda ano či ne. Pak je prý ještě jeden druh, kde ms je, ale pro mě jsme zvolili ha s vyšší dávkou teď už nevím čeho. Misto přechodu se stavam produktivní.
Jinak já dám ruku do ohně za to, že jsem to brala 100% správně. Po tolika letech bez selhání a v mem věku, kdy už jsem vedela, že dítě nejspíš ne.
to druhé je nehormonální u toho ms je..ale taky větší možnost otěhotnění co jsem četla.
a nepřemýšlela si třeba po 40 o tom podvázání? proč zobat chemii..
@smurfka ne, to jsem zavrhla, v tomhle chci nechat přírodě přirozený vývoj. No a pokud by se holt ještě jednou zadarilo, tak uz bych na upt nešla. Brala bych to jako osud.
Dobrý den,
nadávky do diskusí eMimina opravdu nepatří. Vyvarujte se jich, prosím, jinak bude Váš účet blokován.
Děkuji
adminka Eliška
@Anonymní píše:
Maminky nez me odsoudite potrebuji se s toho vypsat. Jsem uhonena pracujici mama 3 deti. A ted jsem. zjistila ze cekam 4. Jsem temer v 10 tt. Samozrejme antikoncepci jsem mela.. nechapu to. Nicmene stalo se. Pritel nechce a poslal me na ukonceni. Ale ja nevim co mam delat pro me je to fatalni. Nikdy si to neodpustim. A cim vic se to blizi a cim vic si to uvedomuji tim vic se bojim jak me svedomi tohle ustoji. A porad zvazuji jestli bych to zvladla. Je tu nejaka maminka s vice detmi co stala pred takovymto rozhodnutim.?
Ahoj zakladatelko, nevím, jestli si se už rozhodla ani jestli převládají názory pro či proti interrupci. Ale já bych nešla, nikdy bych si to neodpustila. A partnerovi bych to též neodpustila. Rozhodnutí je samozřejmě na tobě. ![]()
@admin píše:
@Ice79Dobrý den,
nadávky do diskusí eMimina opravdu nepatří. Vyvarujte se jich, prosím, jinak bude Váš účet blokován.
Děkuji
adminka Eliška
Beru na vědomí. ![]()
@canaglia píše:..takze její postup by byl zákonný dle chamtivé, naivní vlády, ale ja vim, ze v tom rozdil zabit plod nebo dospeleho není.
Tohle je tvrdé a bezohledné. Její postup by byl zákonný, pak není fér takto na ni zaútočit.
Dekuji za vase nazory. I kdyz nevim jak semnou souvisi potraty v Polsku. Jinak proc nebo jak mi selhala antiko nevim aplikovala sem ji 3 roky porad stejne bez nehod deti mam planovane. Co se pokazilo ted netusim. V mem veku a poctu clenu rodiny nejsem nejak nadsena z kocarku a miminek kamaradek, ze bych musela honem taky. Pritel dite nechce. Vcera jsem mu chtela ukazat foto plodu v 10tt nechtel a od te doby se nebavime. Pro zachovani zdrave a fungujici stavajici rodiny to bohuzel zatim vidim na to krajni reseni se kterym nejsem ani trochu smirena. Ale uprimne si to neumim. predstavit ano mame kde bydlet, ale zakopavame tam. o sebe uz ted a auto mame ano, ale splacime a je pro 5 ne 6 lidi. A dekuji za nazory tem, kteri popsali budoucnost. Pokud bych zustala sama se 3 detmi bylo by to nuzne nicmene asi bysme hladem nepomreli se 4 pokud bych prestala chodit do prace by to bylo nerealne. Jeden muz me ve stychu s detmi uz nechal a vim jake to je ze dne na den resit bydleni a nemit ani tu lednici. Takze dekuji vsem za nazory nejak se s tim poperu. Jo a nevim kdo mi pral klidny spanek dekuji. Ten nemam uz hodne let.
@Anonymní píše:
Dekuji za vase nazory. I kdyz nevim jak semnou souvisi potraty v Polsku. Jinak proc nebo jak mi selhala antiko nevim aplikovala sem ji 3 roky porad stejne bez nehod deti mam planovane. Co se pokazilo ted netusim. V mem veku a poctu clenu rodiny nejsem nejak nadsena z kocarku a miminek kamaradek, ze bych musela honem taky. Pritel dite nechce. Vcera jsem mu chtela ukazat foto plodu v 10tt nechtel a od te doby se nebavime. Pro zachovani zdrave a fungujici stavajici rodiny to bohuzel zatim vidim na to krajni reseni se kterym nejsem ani trochu smirena. Ale uprimne si to neumim. predstavit ano mame kde bydlet, ale zakopavame tam. o sebe uz ted a auto mame ano, ale splacime a je pro 5 ne 6 lidi. A dekuji za nazory tem, kteri popsali budoucnost. Pokud bych zustala sama se 3 detmi bylo by to nuzne nicmene asi bysme hladem nepomreli se 4 pokud bych prestala chodit do prace by to bylo nerealne. Jeden muz me ve stychu s detmi uz nechal a vim jake to je ze dne na den resit bydleni a nemit ani tu lednici. Takze dekuji vsem za nazory nejak se s tim poperu. Jo a nevim kdo mi pral klidny spanek dekuji. Ten nemam uz hodne let.
Holka, nevim, kolik ti je, ale já ti vážně rozumím. Musíš to brát reálně s ohledem na to, co už máš, kdo tě potřebuje ted a jak dlouho ještě potřebovat budou. Mě říct před rokem, že otehotnim pres ha, zaklepu si na čelo. Říct mi před půl rojem někdo, že já, takový odpůrce potratů, na něj sama půjdu, povazovala bych ho za blázna. Nj, člověk míní, hvězdy mění. Bohužel si myslím, že já to zpracovala asi lépe než ty a to bylo určitě díky tomu, že jsme se s přítelem shodli. Oba jsme uvažovali nad tim si ho nevhat, ale prostě ty varianty a ty jeho léky nám a starším dětem do karet nehráli.
Při vyšetření a vypisování žádosti jsem bulela jak zelva, až jsem se stydela. Dr mi naštěstí uz neukázala. Krizi jsem pak měla ještě před příjmem, kdy skoro brečel i oritel. A po zakroku zatim jen jednu. Žiju pro deti, co už tu jsou. Krizi ještě čekám, ale vnitřně vim, že s ohledem na ně jsme udělali správné rozhodnutí. Neříkám že dobré, neříkám, ze jsemna sebe hrdá. Ale prostě už je to za mnou. Držím ti moc palce, at usojis obě situace, pokuste se si ani jeden z výsledků nevycitat. Spíš se o tom už nebavte.
Anonym po čerstvé
miniupt mezi svatky
@Anonymní píše:
Je mi líto jak se k tomu tvůj partner staví a já tě neodsuzuji ať se rozhodneš jakkoli, na to nikdo nemáme právo.
![]()
@Anonymní píše:
Tvoje důvody chápu a tady se nemusíš obhajovat před lidmi, kteří tvoje děti živit nebudou. Nechápu sice, jaktože jsi už v 10tt, ale asi i to se stane. Akorát bych asi doporučovala poslat muže na vasektomii-děti už nechce, tak ať pro to něco udělá a obětuje i on sám.