Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
11.1.17 20:25
@Talitha píše:
@smurfka Víš co, já mám pouze jiný názor, než ty, nic víc.
Mám elementární úctu k životu od počátku.
Nevidím jediný důvod, proč bys mě měla jakkoli napadat. Vypovídá to víc o tobě než o mně.

nic si z toho nedělejte
propagátoři zabíjení dětí mají obvykle kvůli něčemu pocuchané svědomí a takto si jej snaží hojit – na jinejch

jak se říká " nejlepší obrana je útok"…a tak napadají ty co mají jiný názor, něco si tím sami v sobě vnitřně hájí a asi nevnímají jak nápadné to je
a zbytečné

jinak v práci se často setkávám s následky po podobně vynucenách potratech a ne, není to dobrý, nakonec to pro žádného účastníka není dobrý
někdy se to s lidma vleče celá léta a ženská mi pak po deseti letech brečí že jí chlap donutil, že neměla jít…že dítě by mělo tolik a tolik, že to třebas byla holka…že mohla mít dceru…mívaj z toho psychické poruchy, je to celé nějak…špatně
:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.1.17 20:26

Jenže sobecky jedná matka (+ otec, logicky), kteří svým nedostatečně zodpovědným přístupem ke svým jen tak tak zabezpečeným (vyplývá z logiky věci, pokud + 1 dítě = katastrofa) stávajícím dětem přivedou další shluk buněk. Životaschopný, kompletní. Jen vyrůst.
Pro ty shluky, jimž umožnili se narodit, ho zprovodí že světa.
Tak nechť se jim a všem ostatním s tím lehce žije. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.1.17 20:28
@Talitha píše:
@berry4 antikoncepce, antikoncepce…dvojitá klidně, sterilizace.
V každém případě u lidí, kteří rozhodně dítě nechtějí.
Ve funkčním vztahu není důvod zabíjet nenarozené.
Tahle rodina má hypotéku, splácí si auto.
Buď na to mají nebo žijí nad poměry. V prvním případě není důvod dítě nemít, v tom druhém není důvod proč se teda nechránit důkladněji.
Sama bych ráda viděla sociodemografická data rodičů potracenych dětí. Myslím, že těch potratů z důvodu absolutní chudoby většina nebude.

a v podstatě je ti (a všem ostatním) do toho úplné kulové, jaké má kdo důvody… tohle je osobní věc každého z nás a každá z nás si může rozhodnout, co se svým životem i těhotenstvím udělá… je to věc jen jí samotné a jejího svědomí… z hlediska legislativy je to povolené, takže pak už opravdu záleží na každém, jak se k tomu postaví… život ovlivňují i jiné věci, než jen peníze… ne každý z nás je stejně silný, ne každý z nás zvládne to, co jiní… někdo zvládne všechno, i nemožné, jiný daleko méně… někdo uživí deset dětí, jiný má co dělat sám se sebou…
Nesoudila bych, píšeš, že ve fungujícím vztahu není důvod… a já bych řekla, že fungující vztah by něco takového nejspíš neřešil, pokud by nebyli ve finanční tísni… ale v dnešní době, kdy spousta lidí zadlužených, zatížených hypotékou a splátkami, je to trochu jiné… a každý má ten práh zodpovědnosti jinde… nebo práh pohodlí… ne každý zvládne mít více dětí… ne všichni na to mají… a nemyslím tím jen peníze… ne každá žena se raduje z toho, že se z ní třeba stane samoživitelka se čtyřmi dětmi, když muž dítě jasně předem odmítá… jiné by to bylo, kdyby ho chtěl a odmítat ho začal, až když by bylo na cestě… myslím, že život je v tom všem dost těžký sám o sobě, tak proč ještě těmi siláckými řečmi naložit další břemeno výčitek ženě, která má před sebou tak těžkou volbu… kdyby to bylo první dítě, je to něco jiného… ale ona musí brát i ohled na ty tři již narozené děti…
Jestli to sama neznáš, gratuluj si a děkuj Bohu, že tě nepostavil před žádnou podobnou zkoušku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
11.1.17 20:30
@Verca1990 píše:
To nemyslíš vážně? :think: Takže tomu máme dál přihlížet a rodit děti, které by v té bídě prostě byly? To nechápeš? Já mám s chlapem jedno, druhý na cestě, příjem 25 tisíc, až budu, mít zase rodičák, tak 27 tisíc, ale úvěr se splátkou 9tisíc! Proč? Protože jinak bychom neměli nikdy nic. S těmito penězi to zvládáme nadstandartně, ikdyž neříkám, že by e nehodila dvacka navíc. A to mám chlapa sakra šikovného, páč od zednictví až nevím kam udělá vše. Takže to znamená, že prachy domů donese vždy jak z práce, tak z fušek. A proto ten úvěr. Vyjde to akorát na to, abychom zařídili krásný život dvěma dětem tak, jak se patří. Uvrtat si třetí, tak chlapa udřu! Chce to přemýlet.

Tak přemýšlej a chraň se, to ti nikdo nebere, nevim co se rozčiluješ…ale potrat kdykoli se mi dítě nehodí, opravdu ti to přijde správné? mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
11.1.17 20:31
@Verca1990 píše:
@Borrealis
Zhovadilé jste vy, když vám příjde normální, že pak nebude mít to, co ostatní děti, protože třeba nebudou peníze. Nebo budou? Aha, vlastně vždycky budou. :zed:

Nejsi trochu hysterická? :D diskutujeme ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.1.17 20:33

@Talitha

ono se jim s tím lehce nežije a asi to ani nejde, není to něco čemu by se dalo zasmát

dnes bylo hodně nemocných, mezi nima i nějaké psychické problémy a mezi nima i jedna po vynuceném potratu, posstraum. deprese, nemůže se z toho vyhrabat…spíše je na tom hůře a hůře

poslala bych jí nejraději za nějakou podobnou internetovou hrdinkou co umí akorát tak házet smajlíkama aby s ní mluvila, poslouchala jí, podávala jí kapesníky když brečí a aby s ní nesla tíhu jak žít s rozhodnutím které nejde zvrátit a kterého zpětně lituje a neví si s tím rady

na internetu, to je snadný být hrdina

koukejte jim však do očí a neste to s nima, pak to vidíte poněkud…jinak
je to beznaděj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.1.17 20:34
@Talitha píše:
@berry4 A právě proto, že normálně myslící člověk si to dokáže spočítat, tak by si mohl spočítat, že dítě neuživí a že pro jeho fyzické, psychické i finanční zdraví bude lepší se maximálně důkladně chránit. Ne zabíjet nenarozené.

tys někde četla, že zakladatelka používá potrat místo antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:35

@Regina Hero gratuluju, krásně dobře a pravdivě napsané..pod to se podepíšu.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
29350
11.1.17 20:35
@Verca1990 píše:
@Borrealis
Zhovadilé jste vy, když vám příjde normální, že pak nebude mít to, co ostatní děti, protože třeba nebudou peníze. Nebo budou? Aha, vlastně vždycky budou. :zed:

jo, byla tu přece jednou taková, jak říkala, že když dá pánbíček králíčka, dá i trávníčka… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:36
@Regina Hero píše:
tys někde četla, že zakladatelka používá potrat místo antikoncepce?

ne ona myslela aby k práškům měli ještě kondom a nejlepe ještě kroužek a nápasti..když přece nechcou, tak musí dělat vše proto aby se to nestalo..

• Citovat
  • Upravit
29350
11.1.17 20:37
@Anna766 píše:
Ale děti se rodily vždycky, v bídě, za války a dnes v naší zemi kdy máme podmínky nejlepší ze všech generací před námi si myslím že většina potratů je zbytečná a ano klidně to nazvu i zhovadilostí, souhlasím spíš s názorem Talithy, canaglia a spol, přesto si myslím že urážky nejsou třeba.

jo, rodily, i za války… a taky umíraly… ale rodily se hlavně proto, že tenkrát jaksi nebyla antikoncepce… prostě doba je jiná, v něčem lepší, v něčem možná horší… ale trápení, problémy a smutné osudy se na dobu nekoukají… to jde jaksi napříč věky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.1.17 20:38

@berry4 Berry, pokud nechci zabít nenarozené, udělám všechno pro to, abych nemusela.
Paní se nechránila dvojitě. Četla jsem důkladně. Teď stojí proti svému partnerovi s obrázkem desetitýdenního plodu, v břiše jeho dítě a ona škemrá a jeho život. (Psala o tom.)
Tak jo, jestli tohle je to, co oba chtěli a čemu svým přístupem napomohli, mají to mít. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.17 20:39
@Borrealis píše:
nic si z toho nedělejte
propagátoři zabíjení dětí mají obvykle kvůli něčemu pocuchané svědomí a takto si jej snaží hojit – na jinejch

jak se říká " nejlepší obrana je útok"…a tak napadají ty co mají jiný názor, něco si tím sami v sobě vnitřně hájí a asi nevnímají jak nápadné to je
a zbytečné

jinak v práci se často setkávám s následky po podobně vynucenách potratech a ne, není to dobrý, nakonec to pro žádného účastníka není dobrý
někdy se to s lidma vleče celá léta a ženská mi pak po deseti letech brečí že jí chlap donutil, že neměla jít…že dítě by mělo tolik a tolik, že to třebas byla holka…že mohla mít dceru…mívaj z toho psychické poruchy, je to celé nějak…špatně :?

Nedělala bych z toho takové melodrama. Znám taky spousty žen, co na potratu byly a žádná dnes nebrečí. Pokud potrat podstoupily, věděly proč. Znaly důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.1.17 20:39

Někdy je to dožene až po letech, až ve stáří kdy zůstanou sami a nemá se o ně kdo postarat, to jsou teprve výčitky a deprese
jeden to vyčítá druhému, nebo jeden zůstane sám a trápí se myšlenkama co by, kdyby…

není to dobrý, ani když se to přemaluje na „zhluk buněk“ tak to taky není dobrý

žijeme v bohaté zemi, vždy se dá NĚCO dělat, jde dat dítě k adopci / urvou vám ruce /, existují utajené porody
jde další dítě vychovat a nehladovět, kdo provozuje auto či dvě auta, jak by neměl co dát najíst dítěti??

a pak mi tam zase brečí jiné které nemohou mít dítě a čekaj a čekaj na adopci…co se s tím dá dělat?
 nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
11.1.17 20:40
@Regina Hero píše:
jo, rodily, i za války… a taky umíraly… ale rodily se hlavně proto, že tenkrát jaksi nebyla antikoncepce… prostě doba je jiná, v něčem lepší, v něčem možná horší… ale trápení, problémy a smutné osudy se na dobu nekoukají… to jde jaksi napříč věky… :nevim:

Ano nepopírám, ale psala jsem to kvuli něčemu jinému, samozřejmě že z toho vypíchneš antikoncepci, vím že nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí