Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
10.1.17 21:39

@canaglia počet potratů klesá rok co rok i bez těchto omezení

• Citovat
  • Upravit
36556
10.1.17 22:12
@canaglia píše:
Myslíš, že postupné omezení potratů na výjimečnější případy jako je nezletilost matky, vysoký věk matky, ohrožení zdraví matky nebo prokázané riziko velmi vážného poškození dítěte, případně znásilnění, další zkrácení TT, kdy by to bylo přípustné, by nesnížilo počet interrupcí? A ty statistiky a výzkumy z Polska - samozřejmě je potratová turistika, pokoutnictví, ale celkový počet ukončení významně klesl. Pokud se díky úpravě lépe chrání před početím, tak to je legitimnější postup než počaté dítě odstraňovat.
Nejde o to zakázat to jako v Polsku, ale dát jasný směr a postupnou redukci společně s edukací. Už od školy. Dneska jsou malé holky vedené k počatému dítěti jako kusu masa, něco jako nosní mandle. To je špatně.

Chápu, ale uvažuj realisticky. Vážně věříš, že se Polky lépe chrání? Lépe než naše holky, které mají kondom na dosah ruky v každé sámošce a drogérce a kterým antikoncepci napíše gyndař bez keců i ve 14, když řeknou, že je to kvůli akné?

Podle odhadů podstoupí interrupci 150 tisíc Polek ročně. To je číslo! Nejde jen o potratovou turistiku, jde o privátní ordinace s „plným servisem“ a interrupcí za 40 táců. Ale na to každá nemá, takže proč je asi symbolem odporu proti zpřísnění toho zákona kovové ramínko…

Proto jsem se ptala jestli ti fakt jde o ty zárodky, nebo o fasádu. Protože oficiální čísla mají Poláci určitě hezká. A v Iránu určitě nejdou žádní homosexuálové, zázračně se vyléčili, když vědí, že jim hrozí smrt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148086
10.1.17 22:21
@smurfka píše:
to rozhodně není stejná situace..tady ji to nikdo nenařizuje, žádný zákon..stále se muže sama svobodně rozhodnout..

Princip je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.17 22:27
@smurfka píše:

Bez omezení. Omezení jsou k ničemu.
Ale on zmiňoval i osvětu a já dodám dostupnou antikoncepci. To pak má podstatný vliv. Omezení potraty jen zatlačí do ilegality. Třeba za socíku taky „nebyly“ a pak v nějakým rozhovoru novinářka vzpomínala, jak jí herečka Slávka Budínová řekla, že „kdyby si jednoho z těch čtyř vejškrabů nechala, tak by se o ni teď někdo musel starat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 22:32
@smurfka píše:

Pokud vím, tak po poklesech v souvislosti s rozšířením HAK se pokles zastavil a počet je stále podobný.

@Bábrdl jde mi o ta děcka. Oficiální statistiky Polska uvádějí cca 1500 ročně, odhady nelegálních potratů se pohybují od 7000 do 15000 potratů ročně. Odhad 150 tis. je spekulace feministických organizací nepodložená jakýmikoliv daty. Už v době, kdy byly v Polsku povoleny potraty ze sociálních důvodů, jich tam bylo cca 10.000 - Polsko je katolická země a je blbost, aby tam míra potratovosti byla vyšší než u nás. Pokud by se u nás uplatnilo omezení, lze očekávat, že oficiálních potratů by nebylo 20 tis., ale cca 1000, neoficiálních dalších cca 4000-7000. Což by znamenalo spolu s větší ochranou proti početí zachránění možná 10000 dětí ročně. To není málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 22:34
@Bábrdl píše:
Bez omezení. Omezení jsou k ničemu.
Ale on zmiňoval i osvětu a já dodám dostupnou antikoncepci. To pak má podstatný vliv. Omezení potraty jen zatlačí do ilegality. Třeba za socíku taky „nebyly“ a pak v nějakým rozhovoru novinářka vzpomínala, jak jí herečka Slávka Budínová řekla, že „kdyby si jednoho z těch čtyř vejškrabů nechala, tak by se o ni teď někdo musel starat“.

Za socíku byly potraty. Jen je měl bolševik pod kontrolou přes potratové komise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.17 22:46
@canaglia píše:
Pokud vím, tak po poklesech v souvislosti s rozšířením HAK se pokles zastavil a počet je stále podobný.@Bábrdl jde mi o ta děcka. Oficiální statistiky Polska uvádějí cca 1500 ročně, odhady nelegálních potratů se pohybují od 7000 do 15000 potratů ročně. Odhad 150 tis. je spekulace feministických organizací nepodložená jakýmikoliv daty. Už v době, kdy byly v Polsku povoleny potraty ze sociálních důvodů, jich tam bylo cca 10.000 - Polsko je katolická země a je blbost, aby tam míra potratovosti byla vyšší než u nás. Pokud by se u nás uplatnilo omezení, lze očekávat, že oficiálních potratů by nebylo 20 tis., ale cca 1000, neoficiálních dalších cca 4000-7000. Což by znamenalo spolu s větší ochranou proti početí zachránění možná 10000 dětí ročně. To není málo.

Takže zcela reálně věříš tomu, že porodnost 1,2 dítěte na ženu je v Polsku daná jejich zodpovědným přístupem k ochraně, přestože antikoncepce je tam hůře dostupná než u nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 22:59
@Bábrdl píše:
Takže zcela reálně věříš tomu, že porodnost 1,2 dítěte na ženu je v Polsku daná jejich zodpovědným přístupem k ochraně, přestože antikoncepce je tam hůře dostupná než u nás?

Nevím. Ale nevěřím tomu, že by omezení potratů nemělo významný vliv na jejich počet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.17 23:23
@canaglia píše:
Nevím. Ale nevěřím tomu, že by omezení potratů nemělo významný vliv na jejich počet.

Mno, když jsou zakázaný a dokážou Poláci udělat porodnost 1,2 dítěte na ženu, představ si, co by se stalo, kdyby byly povolený. Možná by se dostali na nulu. :cert:

Ne, vážně. Pochybuju, že je tam nějaký velký prostor pro další potraty. Ty, které chtějí, zjevně zařídit dovedou. To by jich bylo jinak krapet víc. Myslím malých Poláků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.17 23:39
@Verca1990 píše:
Holky, já jsem zase celkem paf z toho, že takhle selhává antikoncepce.
Já ten sajrajt brala 10 let před prvním těhu, vysadila půlrok před, pak po synovi zase, teď opět neberu po dalších necelých třech letech a nikdy se mi nic podobného nestalo.
Jsem momentálně opět těhu a prostě že by mi selhala ochrana, na které je 99,9% je fakt mazec. Jakože to 0,01 % je minimum a přece to tady čtu jako na běžícím páse. Tomu se ani nedá věřit. :roll:

Tak na emimi v podstatě není ženská, která by neplánovaně otěhotněla jinak, než „přes prášky“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148086
10.1.17 23:52
@Bábrdl píše:
Tak na emimi v podstatě není ženská, která by neplánovaně otěhotněla jinak, než „přes prášky“. :mrgreen:

Například v mojí blízké rodině jsou dvě děti zplozené přes tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
11.1.17 00:04
@Bábrdl píše:
Tak na emimi v podstatě není ženská, která by neplánovaně otěhotněla jinak, než „přes prášky“. :mrgreen:

já neplánovaně otěhotněla nikoli „přes prášky“ ;-)
pokud jsem je brala, tak nic i přes drobné chybky v užívání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 07:21

@Verca1990
ano většina otěhotní přes atk…ale ono to bude tím že ji špatně používá..ne každá si přečte příbalový leták od prášku a hned je začne zobat..pak když taky napíše že je těhotná přes prášky a měsíc před tím blila, měla antibiotika a buh ví co, tak to svádí na HA, přitom je jen neuměla používat..
u tělíska nevím, tam to člověk neovlivní, protože si do sebe hrabat nemuže…maximálně vidí, že mu třeba celé vypadlo..
já brala prášky 15let a nikdy se nic nestalo..jak je to možné.. :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
11.1.17 07:36
@Verca1990 píše:
@smurfka Přesně, neříkám všechny, ale většina problému bude určitě ve způsobu jejich užívání..

proto bych ženy na emimi nedávala do toho 0,01 procenta kdy ha muže opravdu selhat..protože většinou selhají oni, ne ha ;)

• Citovat
  • Upravit
1951
11.1.17 07:41

Pokud existuje něco jako duše, tak mu vezmete právo na život, podruhé už se nenarodí. Ale věřím, že jsou situace, kdy prostě není na výběr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí