Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
10.1.17 20:00
@canaglia píše:
Postavme na misku vah jistu smrt dítěte, pokud omezení není, a možné nežádoucí následky na omezeném počtu případů, pokud omezení je. Co je větší průšvih?
Pokud je rodič (nejen žena) dobře vychovaná, pak o potratu ani nezačne přemýšlet. Stejně jako dnes rodič se třemi dětmi již narozenými, který se dostane do těžké životní situace, nezačne přemýšlet, které dítě zlikviduje, aby jeho situace byla snesitelnější.

Asi absolutně nechápeš, co je psané. Nechápeš, o čem píšu. A evidentně nechápeš ani @Regina Hero. Holky proberte se. Plodit miminka je věc jedna, druhá celoživotní starost o ně a převzetí zodpovědnosti za vše, co k tomu náleží.
V přírodě, jako takové to funguje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
10.1.17 20:03
@smurfka píše:
hele přestěhuj se do Polska, tam budeš spokojená..
já jsem ráda že mi nikdo nenařizuje jak rozhodovat se svým tělem..a prevence? to nevíš že 90% žen z emimi otěhotnělo přes HA? :mrgreen:

Spokojený…je to muž. A po dlouhé, hodně dlouhé době s ním v něčem souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.1.17 20:09

@Anna766 super..to žeru..v Polsku o tom taky z 90% rozhodují chlapi ve vládě..ti kteří nemusí být těhotní, nemusí rodit, nemusí kojit, a nemusí opustit práci a být závislí na státu připadně partnerovi..

• Citovat
  • Upravit
148217
10.1.17 20:11
@smurfka píše:
@Anna766 super..to žeru..v Polsku o tom taky z 90% rozhodují chlapi ve vládě..ti kteří nemusí být těhotní, nemusí rodit, nemusí kojit, a nemusí opustit práci a být závislí na státu připadně partnerovi..

No jo no, to tak bývá, a tady je to taky tak, chlap rozhodl že dítě nechce a ty se partnerko poseerr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.1.17 20:11
@Anonymní píše:
Deti mam 13 a 9 a nejmaldsi 3 roky jsem chvili zpet v praci a bohuzel mam obavu kdyz budu doma jak to utahnem financne. Vim polevky uvarim vetsi hrnec, ale starsi 2 deti uz jsou dost materialisticke. Jsem zvykla na svuj prijem. A kdyz zustanu doma mam strach co bude. Takove obavy jsem. u zadneho ze 3 nemela vse bylo planovane. Ted je to jiny ja sem ani nepoznala, ze jsem tehotna. Coz nechapu. A muj muz ja ho nenavidim dite nechce bere jako hotovou vec ze pristi tyden pujdu na zakrok vecer podepisu reverz pujdu domu, abych mohla obstarat nejmladsiho a jedine co ho zajima je sex, protoze mam veliky nality prsa. Uprimne kdybych si ted mela vybrat koho zabiju byl by to on. Vubec ho nezajima co se mi honi hlavou.

ahoj zakladatelko..normálně bych napsala abys do toho nešla ALE! jak jsi napsala věk dětí, tak se přidávám k holkám, které píšou aby sis jej nechala. Starší děti jsou dvojka..parťáci. Ta tříletá je takový odstrčený jedináček. Dala bych té tříleté nejkrásnější dárek v životě - „svého“ sourozence. Protože to starší půjdou z domu ani se nenaděješ :hug: to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 20:13
@smurfka píše:
hele přestěhuj se do Polska, tam budeš spokojená..
já jsem ráda že mi nikdo nenařizuje jak rozhodovat se svým tělem..a prevence? to nevíš že 90% žen z emimi otěhotnělo přes HA? :mrgreen:
Tak nějak to není jen o „svém těle“
@berry4 píše:
Asi absolutně nechápeš, co je psané. Nechápeš, o čem píšu. A evidentně nechápeš ani @Regina Hero. Holky proberte se. Plodit miminka je věc jedna, druhá celoživotní starost o ně a převzetí zodpovědnosti za vše, co k tomu náleží.
V přírodě, jako takové to funguje jinak.

Ano, v přírodě je interrupce docela běžný zákrok… :mrgreen: Já vás chápu, obě, jen na to nahlížím odlišně.

@Winkys píše:
Jakou to má souvislost? Takže pokud by třeba žena byla samoživitelka tří dětí, neměla pomalu co jíst, tak jen tím, že ji tato možnost napadne (a třeba ji ani nedotáhne do konce) je dle tebe špatně vychovaná? Co to je za blbost? Víš, který rok se píše a co tím svým postojem vůbec říkáš?
To je velmi složitá otázka. Do jisté míry ano, je špatně vychovaná, pokud ji to napadne, stejně jako je špatně vychovaný ten, který nemá peníze a napadne ho, že by obral stařenku. Složité je to v tom, že ve společnosti je toto podle mě nemravné chování vnímáno jako normální, pak svůj díl za tu špatnou výchovu nese společnost.
@Regina Hero píše:
@canaglia evidentně jsi nikdy nebyl žena v těžké životní situaci…

Máš pravdu, nevzpomínám si, že bych někdy byl žena. :mrgreen: Ale byl jsem v situaci, kdy jsme řešili totéž, a tíha to dítě dalších 25 let živit byla a ještě je převážně na mně. A to jsme na tom tehdy byli hodně mizerně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.1.17 20:23
@Anna766 píše:
No jo no, to tak bývá, a tady je to taky tak, chlap rozhodl že dítě nechce a ty se partnerko poseerr…

to rozhodně není stejná situace..tady ji to nikdo nenařizuje, žádný zákon..stále se muže sama svobodně rozhodnout..

• Citovat
  • Upravit
2659
10.1.17 20:23
@canaglia píše:
Postavme na misku vah jistu smrt dítěte, pokud omezení není, a možné nežádoucí následky na omezeném počtu případů, pokud omezení je. Co je větší průšvih?
Pokud je rodič (nejen žena) dobře vychovaná, pak o potratu ani nezačne přemýšlet. Stejně jako dnes rodič se třemi dětmi již narozenými, který se dostane do těžké životní situace, nezačne přemýšlet, které dítě zlikviduje, aby jeho situace byla snesitelnější.

Pod to se plně podepisuju. Já bych si to nikdy neodpustila. A chlap by se mohl na hlavu stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.1.17 20:27
@KatkaX píše:
Já jsem tedy poměrně v mnoha situacích proti potratu (ano, vycházím ze své životní situace, kde třeba otázka financí není problém apod.), ale umím pochopit ukončení těhotenství v úplném začátku třeba i kvůli špatné finanční situaci. Ovšem ukončení v 11. týdnu je pro mě masakr. Chápu, zakladatelko, že jsi to dřív nevěděla, stát se to může, ale opravdu na to máš sílu? Neumím si ani představit, jak by se mnou potrat zamával na začátku, natož tohle. Každopádně přeji hodně síly, ať se rozhodneš správně. Nikdo z nás nevíme, co a jak doma máte. Jen z tvého napsaného soudím, že pokud se dítěte vzdáš, nebudeš to mít o nic jednodušší (sama se sebou), než když si ho vybojuješ.

potrat zdravého dítěte v tomto stádiu je neskutečná prasárna. Pokud k tomu zakladatelka přistoupí, tak jí přeji „klidný“ spánek po celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 20:35
@Burj Chalifa píše:
potrat zdravého dítěte v tomto stádiu je neskutečná prasárna. Pokud k tomu zakladatelka přistoupí, tak jí přeji „klidný“ spánek po celý život.

Tohle je tvrdé a bezohledné. Její postup by byl zákonný, pak není fér takto na ni zaútočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.1.17 20:47
@Burj Chalifa píše:
potrat zdravého dítěte v tomto stádiu je neskutečná prasárna. Pokud k tomu zakladatelka přistoupí, tak jí přeji „klidný“ spánek po celý život.

teda já nevím..občas jsi mi bývala sympatická, ale poslední půl rok jako by tvoje příspěvky snad psal někdo jiný 8o nestalo se ti něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.1.17 21:10

Neznám vaši situaci, ale pokud máte už 3 děti a přítel další dítě nechce, tak bych asi přemýšlela, zda se o ty 4 děti dokážu postarat…hlavně finančně… se vším všudy sama, pokud má přítel takový postoj. Zůstat sama s tolika dětmi není v dnešní době snadné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.17 21:15
@canaglia píše:
prevence, výchova, postupné zpřísňování podmínek pro potrat…

Prevence a výchova jistě.

Postupné, náhlé, prostě jakékoliv zpřísňování podmínek pro potrat je na nic. Tedy pokud ti jde fakt o ty zárodky a ne o nějaké honimírské pseudoúspěchy (Jak řekl íránský prezident: v Íránu žádní homosexuálové nejsou. Tak určitě…)

V Polsku jsou oficiálně potraty v podstatě nelegální a…překvápko, mají horší porodnost než my. Zákaz interrupce potraty jen vytlačí mimo oficiální sféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.1.17 21:26
@Bábrdl píše:
Prevence a výchova jistě.

Postupné, náhlé, prostě jakékoliv zpřísňování podmínek pro potrat je na nic. Tedy pokud ti jde fakt o ty zárodky a ne o nějaké honimírské pseudoúspěchy (Jak řekl íránský prezident: v Íránu žádní homosexuálové nejsou. Tak určitě…)

V Polsku jsou oficiálně potraty v podstatě nelegální a…překvápko, mají horší porodnost než my. Zákaz interrupce potraty jen vytlačí mimo oficiální sféru.

Myslíš, že postupné omezení potratů na výjimečnější případy jako je nezletilost matky, vysoký věk matky, ohrožení zdraví matky nebo prokázané riziko velmi vážného poškození dítěte, případně znásilnění, další zkrácení TT, kdy by to bylo přípustné, by nesnížilo počet interrupcí? A ty statistiky a výzkumy z Polska - samozřejmě je potratová turistika, pokoutnictví, ale celkový počet ukončení významně klesl. Pokud se díky úpravě lépe chrání před početím, tak to je legitimnější postup než počaté dítě odstraňovat.
Nejde o to zakázat to jako v Polsku, ale dát jasný směr a postupnou redukci společně s edukací. Už od školy. Dneska jsou malé holky vedené k počatému dítěti jako kusu masa, něco jako nosní mandle. To je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.1.17 21:30
@reinkarnace píše:
teda já nevím..občas jsi mi bývala sympatická, ale poslední půl rok jako by tvoje příspěvky snad psal někdo jiný 8o nestalo se ti něco?

Proč by se stalo? Jsem to já, BCH, nepotřebuji se schovávat za anonymitu.Na některé věci mám prostě vyhraněně ostrý názor. Vím, že to není populární, nejsou to hezká slova, ale stojím si za nimi, veřejně. Ostatně mít doma chlapa tohoto typu a vyjádřených postojů o zakladatelce ledacos vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí