Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148218
11.1.17 20:41
@Verca1990 píše:
@Anna766
No.. :P To bych právě nazvala záchvatem smíchu, než hysterií.
Jako opravdu, je to trapné. Jestli je tady někdo chopen odsoudit ženu pro potrat, nechápu to. Je jiné si švihnout a nedávat pozor. To bych liskala, ale toto? Jakože já nevím no. Mě by zase mrzelo se pak koukat, jak mám třeba chytré děti a dvě ze čtyř bych nemohla poslat na vejšku a to jen skrze nedostatek financí víš. Proto raději uvažuji a rozmýšlím správně.
Já se chráním kočičko, mám na cestě druhé, plánované miminko, anti jsem jedla celkem přes 13 let a vše naplánovala tak, jak mám. A jako fakt budu pokračovat tak, abych se do této situace vůbec nedostala :lol:
Paní to asi neudělala jen tak :lol:

Pro tebe nejsem kočička, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.17 20:43
@Talitha píše:
@berry4 Berry, pokud nechci zabít nenarozené, udělám všechno pro to, abych nemusela.
Paní se nechránila dvojitě. Četla jsem důkladně. Teď stojí proti svému partnerovi s obrázkem desetitýdenního plodu, v břiše jeho dítě a ona škemrá a jeho život. (Psala o tom.)
Tak jo, jestli tohle je to, co oba chtěli a čemu svým přístupem napomohli, mají to mít. :(

a jsme u toho :lol:
Heled´to si musí vyřešit ona sama, jak se rozhodne. Mě na tom celém vadí to, jak ji tu některé odsuzujete a nazýváte potrat vraždou.
Apropos koukáš někdy na přírodovědné filmy? Nebo máte doma zvířata? Nebo jsi s nimi v kontaktu?
Víš, co dělá samice v ohrožení(bez možnosti potratu)? Svá mládata sežere. Nebo je opustí, když cítí stav nouze a cítí, že nebude schopna je uživit. Již narozená, životaschopná mládata.
My máme možnost volby ve chvíli, kdy to není vražda v pravém slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:44

@Anna766 ano děti se rodili za války a v bídě a na poli ale tenkrát bylo všechno jinak..celé generace spolu žili v jednom baráku, na peci, v jedné místnosti, stačil jim chleba nebo rýže, kroužky, výlety, vysoká nebyla..to je jako když řekneš, že byli suché záchody a proč nejsou i ted..když ta možnost je

• Citovat
  • Upravit
13714
11.1.17 20:46
@Regina Hero píše:
tys někde četla, že zakladatelka používá potrat místo antikoncepce?

Tak aktuálně jako doplněk, že.

Skutečně nechápu razanci ani „tón“ příspěvků mířících na mě.
Mám jen jiný názor.
Všechno se dá v životě nějak vyřešit, jen život samotný nikdo nikomu nevrátí.

Ale její svědomí a její život, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.1.17 20:46
@Borrealis píše:
@Talitha

ono se jim s tím lehce nežije a asi to ani nejde, není to něco čemu by se dalo zasmát

dnes bylo hodně nemocných, mezi nima i nějaké psychické problémy a mezi nima i jedna po vynuceném potratu, posstraum. deprese, nemůže se z toho vyhrabat…spíše je na tom hůře a hůře

poslala bych jí nejraději za nějakou podobnou internetovou hrdinkou co umí akorát tak házet smajlíkama aby s ní mluvila, poslouchala jí, podávala jí kapesníky když brečí a aby s ní nesla tíhu jak žít s rozhodnutím které nejde zvrátit a kterého zpětně lituje a neví si s tím rady

na internetu, to je snadný být hrdina

koukejte jim však do očí a neste to s nima, pak to vidíte poněkud…jinak
je to beznaděj

hele, v podstatě jsme všichni svobodné bytosti a rozhodujeme se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí… tak, jak nemůže nikdo nikomu poručit, aby dělal něco, co nechce, nemůže ho ani nutit, aby měl nebo neměl dítě… o těhotenství dokonce rozhoduje žena sama, i bez souhlasu partnera… protože se to týká jí samotné nejvíc, jejího těla, její duše… protože ani ty „jiné hrdinky“, co tu hážou plamenné řeči o zabíjení a odsuzují, jí nebudou podávat ani kapesníky, až jí bude nejhůř, ani nebudou živit její děti, ani jí nijak jinak nepomůžou zachránit třeba ten vztah… tak jako vždycky se rozhoduje nejlíp za cizí, kdežto za sebe samého je to už horší… to je všeobecně známý fakt…
A další věc je ta, že stejný čin prožívá každý z nás jinak… jak dokládají mnohé diskuze tady… jedna věc a sto lidí, sto názorů, sto prožitků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.1.17 20:47

Dítě je dar který není samozřejmý a není dán každému
neexistuje žádné " právo na dítě "

bohužel naše společnost je hrubě materiální a tak má hodnotu majetek, auta, dovolené, nový mobil, aby děti měly nový mobil
ale jedno navíc neplánované dítě?
být déle doma, starat se, starosti? výchova více dětí?

to bohužel v naší společnosti není ceněno a tak zde máme více jak 20 tisíc zabitých nenarozených dětí každý rok
není to zrovna málo a ty děti budou chybět, již chybí…

neznám nic horšího než je nucení vlastní ženy k zabití vlastního dítěte

a nezůstává to bez následků, je to jako nějaký divný otisk…nevím…ale není to " fpoho", i když si lidé někdy snaží vsugerovat že je a že se vlastne nic nestalo…

někdy se to pak tahne v rodinné historii jako provaz, nese následky…no nic, smutné téma, nemá to řešení
jsme stejně odsouzeni k zániku jako společnost, již vymíráme, tak je to asi stejně jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:48

@Borrealis každý se nemusí z potratu hroutit, když si sám v sobě srovná, že udělal správnou věc.

• Citovat
  • Upravit
7090

Že se tady nepořádají stejné lynče na snažilky, které nechají mrazáčky zlikvidovat, když už se jim nehodí…a nebo na ty, co mají nehormonalní tělíska, kde čistě teoreticky může každý měsíc jednou vypudit již oplodněné vajíčko. A vlastně se divím, že se ty inkvizitorky tady vlastně vůbec nějak chrání, protože přece každé neoplodněné a cíleně promrhané vejce je už potenciální dítě, kterému nedaly šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148218
@smurfka píše:
@Anna766 ano děti se rodili za války a v bídě a na poli ale tenkrát bylo všechno jinak..celé generace spolu žili v jednom baráku, na peci, v jedné místnosti, stačil jim chleba nebo rýže, kroužky, výlety, vysoká nebyla..to je jako když řekneš, že byli suché záchody a proč nejsou i ted..když ta možnost je

Právě proto že žili jak žili a ty děti byly milované atd a dnes kdy nikdo netrpí bídou se mění často za možnost zájezdů a aut a majetků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148218
11.1.17 20:49
@smurfka píše:
@Borrealis každý se nemusí z potratu hroutit, když si sám v sobě srovná, že udělal správnou věc.

Tak se třeba nesrovná no, pro mě by to správná věc nebyla a vím to :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.1.17 20:52

@Talitha máte názor který není pohodlný ani konformní
který některejm dloube do svědomí
a jiné dráždí jako červený hadr, bůhví proč

a co? nic, je to váš názor a je / zatím / povoleno mít jiný názor
mám stejný, jinak bych nemohla dřít v pomáhající profesi, občas je to fakt těžký

mě nechoděj ženy které si po váhání nechaly dítě že je neštěstí že jej mají a že jej nechtějí

ale choděj mi ženy, které podlehly nátlaku až psychickému násilí a dítě nechali zabít a litují že jej nemají a že to nejde zvrátit
je to nezvratné rozhodnutí, to je ten průšvih žádný restart

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.1.17 20:53
@Borrealis píše:
Někdy je to dožene až po letech, až ve stáří kdy zůstanou sami a nemá se o ně kdo postarat, to jsou teprve výčitky a deprese
jeden to vyčítá druhému, nebo jeden zůstane sám a trápí se myšlenkama co by, kdyby…

není to dobrý, ani když se to přemaluje na „zhluk buněk“ tak to taky není dobrý

žijeme v bohaté zemi, vždy se dá NĚCO dělat, jde dat dítě k adopci / urvou vám ruce /, existují utajené porody
jde další dítě vychovat a nehladovět, kdo provozuje auto či dvě auta, jak by neměl co dát najíst dítěti??

a pak mi tam zase brečí jiné které nemohou mít dítě a čekaj a čekaj na adopci…co se s tím dá dělat?
nic

no, to se ale týká těch, co děti nemají nebo mají maximálně jedno? Dát ho k adopci nebo do baby boxu? Psychická zátěž z rané interrupce je určitě menší, než když to dítě devět měsíců nosíš (a třeba nechtěně - což se na tom dítěti v podvědomí podepíše), pak ho musí porodit, musí kvůli nechtěnému zažít stejné porodní bolesti s vědomím, že ho nechtějí, že ho nakonec dají k adopci a teprve potom se „té věci“ zbaví… to musí být utrpení jak pro ně, tak pro to dítě… a co teprve jejich okolí… víme, jací lidé jsou, jak se chovají a jak takovou ženu ještě budou odsuzovat… neříkej mi, že tohle je pro oba dva (matku i dítě) lepší řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.1.17 20:54
@Anna766 píše:
Právě proto že žili jak žili a ty děti byly milované atd a dnes kdy nikdo netrpí bídou se mění často za možnost zájezdů a aut a majetků.

no jestli by si chtěla přivést dítě do těchto poměrů, tak jako proč ne..
já bych dítě do takových poměru ( DNES ) nepřivedla..kdyby tady byla válka, bída, kdybych věděla že je možnost, velká možnost, že dítě nebude mít týdny co jíst, nebo umře na nemoci, choleru, mor..( která války doprovází )..
Ano tehdá žili jinak, nic nepotřebovali, vše si vyrobili, nebo vypěstovali..dnes je to jinak, proto lidé i jinak myslí, jsou více zodpovědní, když ví že nechtějí přivést dítě do bídy…pro mě je paní zodpovědná, když myslí na své již žijící děti ( a nemluvím o luxusu, nových mobilech atd )

• Citovat
  • Upravit
13714
11.1.17 20:58
@Verca1990 píše:
@Talitha A víš co nechápu já? Píšeš, mám jen jiný názor, ale to my taky, opačný a přesto jej haníš, pojímáš za vraždu a podobný řeči okolo toho a nechápeš to. Tak jak to má prát jedna strana, když druhá to cpe. Aspoň je sranda, zas jako holky, přece se zde nebudeme hádat, ne? :mrgreen:

Cíleně jsem nezaútočila na nikoho. Což se opačně říct nedá.
Nesoudím (co to je vůbec za obrat?), nenapadám. Vyjadřuji názor. Že je mým názorem, že interrupce je zabití nenarozeného dítěte, je stejně „divné“ jako to, že je to likvidace pár buněk.
Tak můžeme diskutovat, proč ne.
Pokud bude s kým, poněvadž diskuze s dovětky: jdi skočit proti zdi, místní inkvizitorky atp., diskuzí být přestává. ŽE bych hanila jiný názor se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
11.1.17 20:59

@Regina Hero Kdo je autorem té básničky, kterou máš na profilu? Moc pěkná

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat