Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka píše:
no jestli by si chtěla přivést dítě do těchto poměrů, tak jako proč ne..
já bych dítě do takových poměru ( DNES ) nepřivedla..kdyby tady byla válka, bída, kdybych věděla že je možnost, velká možnost, že dítě nebude mít týdny co jíst, nebo umře na nemoci, choleru, mor..( která války doprovází )..
Ano tehdá žili jinak, nic nepotřebovali, vše si vyrobili, nebo vypěstovali..dnes je to jinak, proto lidé i jinak myslí, jsou více zodpovědní, když ví že nechtějí přivést dítě do bídy…pro mě je paní zodpovědná, když myslí na své již žijící děti ( a nemluvím o luxusu, nových mobilech atd )
Paní je hlavně nešťastná, to dítě by si ráda nechala a na potrat jít nechce, nutí jí partner, poněkud se na to v diskuzním ajfru pozapomíná…
Já myslím, že zakladatelce touto žabomyší válkou nepomuzete. Myslim, ze už je sama potrestána dost tím, že vůbec stojí pred tak těžkým a osudovym rozhodnutím. Má to o to o to těžší, že partner s ni odmítá jakkoliv diskutovat.
Jak uz jsem psala, sama jsem tito resila pred vánoci s tim rozdílem, že my se aspo s partnerem shodli a nehadali. Bylo to nesmírně těžké a beru to jako trest, i přesto, že jsem se rozhodla pro upt svobodně, pouze s ohledem na ty 4 deti, co už doma máme.
Anonym po miniupt mezi svatky, 41 let
@Anna766 píše:
Paní je hlavně nešťastná, to dítě by si ráda nechala a na potrat jít nechce, nutí jí partner, poněkud se na to v diskuzním ajfru pozapomíná…
ano..ale později se vyjádřila že je sice neštastná, ale rozumem ví, že by 4 děti nedala..uvidíme jak to nakonec skončí, jestli napíše nebo už raději ne
@Everyone píše:
@Regina Hero Kdo je autorem té básničky, kterou máš na profilu? Moc pěkná
já…
@fifinka609 píše: Že se tady nepořádají stejné lynče na snažilky, které nechají mrazáčky zlikvidovat, když už se jim nehodí…a nebo na ty, co mají nehormonalní tělíska, kde čistě teoreticky může každý měsíc jednou vypudit již oplodněné vajíčko. A vlastně se divím, že se ty inkvizitorky tady vlastně vůbec nějak chrání, protože přece každé neoplodněné a cíleně promrhané vejce je už potenciální dítě, kterému nedaly šanci
Třeba pro mě je to nepřijatelné. Jak zacházení s embryi při IVF, tak jakákoli abortivni antikoncepce. Jakýkoli aktivní a vědomý zásah proti embryu.
Samotné neplodněné vejce bych sem netahala. Z něj nic nevznikne.
@Regina Hero Fakt?
POkud mě netaháš za nos, tak opravdu smekám..je nádherná
@Talitha píše:
Třeba pro mě je to nepřijatelné. Jak zacházení s embryi při IVF, tak jakákoli abortivni antikoncepce. Jakýkoli aktivní a vědomý zásah proti embryu.
Samotné neplodněné vejce bych sem netahala. Z něj nic nevznikne.
A kolikrát jsi snažilkám v diskusích o IVF psala o,,vraždách,, mrazáčků? Ironie je, že stejně jako ty se díváš na ženy, které podstoupí interupci a nebo mají nehormonalní tělísko, se na tebe dívají věřící, že se vůbec chráníš před těhotenstvím…
@fifinka609 píše:
A kolikrát jsi snažilkám v diskusích o IVF psala o,,vraždách,, mrazáčků? Ironie je, že stejně jako ty se díváš na ženy, které podstoupí interupci a nebo mají nehormonalní tělísko, se na tebe dívají věřící, že se vůbec chráníš před těhotenstvím…
to jsou řeči. I věřící se obvykle chrání před početím, i když mají ten rejstřík metod omezený. Málokterá touží mít 20 dětí.
@fifinka609 píše:
„Snazilky“ se na nic neptaji. Zakladatelka v úvodním příspěvku ano. „Nevím, co mám dělat, nikdy si to neodpustím.“
Jak se na mě dívají věřící nebo kdokoli jiný, je mi srdečně jedno, nevím, proč by to mělo být ironií.
Mně stačí, že se mohu sama sobě podívat do svědomí v klidu jen já.
nevím, no
jsou tady celá vlákna kdy ženy litují že se něco pokazilo a těhotenství samovolně zaniklo v 9 - 10 týdnu / stává se to, často z důvodu že má dítě závažnou genetickou vadu a nemůže dále růst /
možná by je utešilo že nešlo o žádné dítě, že přišly jen o nějaký „shluk“ a že není tedy proč být smutný a že se nic nestalo
co tam komu po nějakým shluku buněk přece
a vono to nějak nefunguje, ženský jsou smutný a jiné je utěšují…hm
…proč jsou vlastně smutný když o nic nešlo a o žádný dítě nepřišly ![]()
stejně jsou ti chlapi ho–vada, když nutí jejich ženu na potrat jejich dítěte…souložit se jim líbí, starat se o dítě pak ne…
/ nucení k potratu je trestný čin, nikdo nesmí být k potratu nucen a donucen, fakt /
Příspěvek upraven 11.01.17 v 22:38
@Talitha
jestli ví že si to nikdy neodpustí tak zakladatelka i ví co má dělat
již to ví přesně
není třeba jí radit
@berry4 píše:
a jsme u toho
Heled´to si musí vyřešit ona sama, jak se rozhodne. Mě na tom celém vadí to, jak ji tu některé odsuzujete a nazýváte potrat vraždou.
Apropos koukáš někdy na přírodovědné filmy? Nebo máte doma zvířata? Nebo jsi s nimi v kontaktu?
Víš, co dělá samice v ohrožení(bez možnosti potratu)? Svá mládata sežere. Nebo je opustí, když cítí stav nouze a cítí, že nebude schopna je uživit. Již narozená, životaschopná mládata.
My máme možnost volby ve chvíli, kdy to není vražda v pravém slova smyslu.
Tak zvirata nemaj jak predchazet otehotneni, lidi docela jo… jinak nevim kdo u psal, ty myslim ne, ale vezmu to v jednom prispevku pokud jeste nechci deti, pouzivam minimalne dvojitou ochranu, pokud uz nechci deti, je tu moznost sterilizace… pokud spoliham jen na HA, nebo na kondomy, nebo na pharmatex, tak jsem v situaci, kd dite neplanuju, ale pokud se stane, tak to zvlafnem…co znam rodiny, co jsou dlouhodobe v existencialni krizi, je jedmo jestli maj deti patnact nebo zadny, je to hlavne o jejich neschopnosti, kratkodobe krize se daj preklenout pomoci statu(koneckoncu i proto do nej prispivame, tu dobu kdy muzem, coz je vic casu, nez pripadne vyuziti), ale kdo chce, najde zpusob, kdo nechce najde duvod a pokud s tim dokaze zit, tak je pravda, ue moje mineni o jeji osobe ji muze bejt jedno…
@Everyone píše:
@Regina Hero Fakt?
POkud mě netaháš za nos, tak opravdu smekám..je nádherná
fakt… a děkuji…