Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Regina Hero píše:
Jo a všechny ty, co tu říkají, že interrupci nikdy a jak to je vražda a podobně, tak ještě prosím sepsat místopřísežné prohlášení, že se pak o dítě společně postarají, kdyby to otec fakt nedal a odešel od rodiny… to jen tak pro jistotu
Hele, ona ještě existuje i varianta zde nevyřčená a podle mě do budoucna dost pravděpodobná: Matka zůstane sama se 3 dětmi - podle zde popsaného stojí jejich vztah na ledasčems, jen ne na pevných základech. A pak už je podle mě tak nějak jedno, jestli zůstane sama se 3 nebo se 4 dětmi.
Takže Ti, co interrupci naopak schvalují jako dobré a téměř nutné řešení, by to prohlášení mohli doplnit o ty další 3 kousky, aby to bylo úplné… ![]()
@jdukolem píše:
a co to teda je?
v článku o plodové vodě je ilustračně obrázek 10 týdnů starého… a ted jak to pojmenuješ? Shluk buněk
http://www.maminka.cz/…plodove-vode
budem se tady hádat..ano bilologicky to není dítě ale plod..ale pro mě to dítě není..není to hotový člověk, nemá vyvinutý mozek, nemá vyvinuté plíce, není to hotový člověk.
a ani si nemyslím že dokáže cítit, jak tady někdo vypisuje, jaká to musí být pro to dítě ( plod ) bolest ten potrat..to bohužel asi nezjistí nikdo, ale hádat se tady s nikým nemíním. Ty si tomu říkej dítě, klidně od počuraného testu..já si tomu budu říkat dítě, až to tak budu cítit..
@Mar__tanka1983 Tak to je ale hodne smutná story
Ja otěhotněla neplánovaně ve 20 letech, diky své nezodpovednosti. Nemela jsem nic a,,přítele budižkničemu ". Taky jsem to zvažovala, no svědomí mi to nedovolilo. Začátky příšerne, pres azylaku do garsonky, pak 1+1, našla jsem si hlidani / brigádu, tak do 2+1,v zimě chodila v keckach, aby mel maly.. vypracovávala jsem nas ze dna po kruckach. Dnes je mu 7 let, jsem vdaná, řekla bych ze se mame nadstandardne a syn nam přibyl jeste jeden ![]()
No vim moc dobre, ze kazdy příběh nekončí tak sluníčkove a je třeba zvážit i tu situaci, ze s nima zůstane sama, třeba..
@jdukolem píše:
tak ono se nemusí nic popisovat - stačí projít net kde josu reálné fotky z dělohy.. viz třeba zde…
http://drobcek.webgarden.cz/…/tehotenstvi
a aby bylo jasno - já neodsuzuju, že jde někdo na potrat, ale má smysl lhát si do kapsy a zavírat oči? Alibismus abych ulehčila svědomí?
Zvláštní, že se alibismem ohání zrovna ta, co jí chybí pro změnu troška empatie. Opravdu je tohle nutné s ohledem na téma a zakladatelku, která už má tak nervy v kýblu?
Šla bych v tom termínu jako na ten potrat a vrátila bych se po 2hodinách domů s řekla bych chlapovi, že podle ultrazvuku (přesnější v nemocnici) jsi už ve 12týdnu (bohužel
) a že už potrat možný není.
@Anonymní píše:
Moje znama byla uplne ve stejne situaci.Ale ona ditko moc chtela, manzel ne. Vyresila to trochu zvlastnim zpusobem. Sice hodne neetickym a podrazem na manzela, ale ted si manzel rika ze byl deb. l ze po ni vubec potrat chtel. Dcerku uplne zboznuje. A manzelku za jeji odvahu jeste vic miluje protoze mu otevrela oci. A co udelala? Rekla to detem, omylem, prorekla se.
no ale jeji 13tiletá dcera je celkem proti co jsem tak četla..
pokud podraz tak asi takový, že bych manželovi řekla že už je pozdě.., že už je za hranicí 13tt ![]()
@smurfka píše:
budem se tady hádat..ano bilologicky to není dítě ale plod..ale pro mě to dítě není..není to hotový člověk, nemá vyvinutý mozek, nemá vyvinuté plíce, není to hotový člověk.
a ani si nemyslím že dokáže cítit, jak tady někdo vypisuje, jaká to musí být pro to dítě ( plod ) bolest ten potrat..to bohužel asi nezjistí nikdo, ale hádat se tady s nikým nemíním. Ty si tomu říkej dítě, klidně od počuraného testu..já si tomu budu říkat dítě, až to tak budu cítit..
nerozčiluj se.. jen jsem dala odkaz na reálnou fotku - žádný nákres.. to je celé, to že na mě budeš „křičet“ ti je k čemu? Plod je to až do narození, čili dokud se nenarodí tak to není dítě - podle tebe? kde máš tu hranici? Já třeba ve chvíli kdy tluče srdce..a ty?
@LennaZS píše:
Já toto nechápu. Toto je tak zásadní otázka v životě. My s manželem máme tři děti, další rozhodně neplánujeme. Jsme pracovně vytížení na 250%. Antikoncepci neberu, je to podle mě sajrajt. Ale toto jsme spolu prostě už řešili..Kdyby se stalo, bylo by čtvrté. Tečka. A beztak..Jak tak čtu, antikoncepce je k ničemu. Tady na emiminu selhala 99% holkám, které řeší možnou interrupci
Máš hezký postoj
Jinak taky koukám, jak moc tu selhává antina, i když zakl. neupřesnila jaká.
Tak to jsme zvědavá, jestli vám ta „neantikoncepční“ strategie bude fungovat
At tak nebo tak, zvládnete to dobře ![]()
@Anonymní píše:
Pokud citíš, že bys čtvrté nezvládla, je zbytečné si ho nechávat. Nenech se odpudit, že je to dítě jako tvé první, druhé…je to embryo které stále nevnimá, nic. Ano, je živé ale pokud by jsi mu nebyla schopná dát dostačujicí peči a lásku jako k tvým třem dětem, což už tak musí být mazec, bude to tak lepší. Nemůžeš brát, že ho zabíjíš, za takové kecy bych střílela. Není to novorozenec ani plod aby jsi ho mohla zabít. Hodně štěstí
Embryonální vývoj končí v 8tt a teď už to plod je! Když už chceš slovíčkařit. http://www.babyweb.cz/…tenske-zmeny
Možná si přečti něco o 10 a 11t, plod už vnímá bolest
@malinika píše:
Hele, ona ještě existuje i varianta zde nevyřčená a podle mě do budoucna dost pravděpodobná: Matka zůstane sama se 3 dětmi - podle zde popsaného stojí jejich vztah na ledasčems, jen ne na pevných základech. A pak už je podle mě tak nějak jedno, jestli zůstane sama se 3 nebo se 4 dětmi.
Takže Ti, co interrupci naopak schvalují jako dobré a téměř nutné řešení, by to prohlášení mohli doplnit o ty další 3 kousky, aby to bylo úplné…
no, zase tak jedno to není, jestli zůstane sama se třemi dětmi, ale zaměstnaná a ne s miminkem na mateřské… v tom vidím obrovský rozdíl… s tím tříletým ve školce to má přece jen daleko jednodušší a výhodnější… a finančně o pár tisíc měsíčně může mít méně, takže je šance, že to zvládne lépe než s miminkem a dalšími třemi dětmi na krku…
Ale jo, do toho prohlášení by fakt mohli zahrnout i ty tři starší děti… včetně maminky, s rodičákem je to slabší než s výplatou ze zaměstnání…
Edit: jo, ty to vlastně píšeš o těch, co schvalují interrupci, jo? No, takže se hlásíš k těm, co se o ni postarají, když ji nechá později s miminkem, když na potrat nepůjde, že? To jsi moc hodná… čtyři děti něco stojí, to mi věř…
Příspěvek upraven 10.01.17 v 13:21
Proč se tedy ty maminky co přišly v tomto ranném stádiu o ten shluk buněk tak trápí, proč mají deprese? Když to je vlastně jenom životaneschopný chuchvalec???
@smurfka píše:@Anonymní píše:
Pokud by odesel a ja byla na Md pomrem hladyto jsem v klidu. Uz kdyz jsem cekala 3 byla sem pro spoustu vrstevniku za asociala. A nejvetsi obavu, abych se nedejboze nerozmnozila ma 13 leta dcera.
spis vim, ze si rodina poklepe na celo. Ziju v okoli co miluje konzum, tak mi to pripada. Chlapovi jsem rekla, ze ja mam byt vrah za to, aby meli deti znackovy mobily a hadry. Ze to neni vuci me fer. ****Ja bych to maly chtela
Vždyť ty víš co chceš
, tak se toho drž.
nemyslím to zle, ale pokud máš své děti takto materialistické, tak jim další člen domácnosti jen prospěje ![]()
Recma ze to je vrazda blablabla zakladatelce fakt nepomuzete!! Ze pokud ji ma rad atd to jsou keci. Oba to musi chtit, pokud pujde proti nemu mohlo by.se stat ze to bude sakra klin v jejich vztahu. To ale i kdyz on pujde proti ni. Rozhodnuti je to strasne tezky. A vy co tu resite vrazda, nevrazda, styd te se. Evidentne jste nikdy nebyli v kojenaku.
Zakladatelka potrebuje podporit!! Ano, pokud se na to citis tak to zvladnes! I ty i manzel. Movite veci se daji resit postupne. Mate jeste cas nez se to narodi.Moje veta manzelovi: Barak se da koupit kdykoli, ditko uz mit nikdy nemusis a spolecne to zvladnem! Drzim palce kocko ![]()
@jdukolem píše:
nerozčiluj se.. jen jsem dala odkaz na reálnou fotku - žádný nákres.. to je celé, to že na mě budeš „křičet“ ti je k čemu? Plod je to až do narození, čili dokud se nenarodí tak to není dítě - podle tebe? kde máš tu hranici? Já třeba ve chvíli kdy tluče srdce..a ty?
já nekřičím…píšu svůj názor..
já mám tu hranici v momentě kdy to v sobě cítím..tedy první kopance, nebo hýbance..pak vím že v sobě mám dítě ( že to není jen obrázek na utz )…
ale to jen v otázce potratu..jinak ano dítě vnímám až po porodu..kdy je to hotový, vyvinutý člověk
@Winkys píše:
Zvláštní, že se alibismem ohání zrovna ta, co jí chybí pro změnu troška empatie. Opravdu je tohle nutné s ohledem na téma a zakladatelku, která už má tak nervy v kýblu?
já mám empatie možná víc než kdokoliv zde
možná víc než ty která mě napomíná - myslíš, že zakladatelka už dávno negooglila? Ale běž…
Navíc toto není určeno pro ni… dá se podpořit rozhodnutí k potratu - které je těžké, ale musí to být podloženo realitou ne lží. A podporovatelky jí lžou. jak jim má věřit?
Možná proto, že mám empatie víc než na rozdávání, nebudu zakladatelce říkat to co ty pseudoempatické - že o nic nejde, není to dítě je to shluk buněk - protože ona to rozhodnutí - aby se s ním mohla vyrovnat pokud na potrat půjde, musí přijmout tu situaci reálnou, takovou jaká je, jinak se s tím nikdy nevyrovná.. žen, které si řekly, že o nic nejde neudělaly to rozhodnutí racionálně a pak se zhroutily jsem bohužel viděla možná víc než bych chtěla..