Nevím co s prací poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2085
2.1.22 17:04

Oni odborníci dokonce radí, že pro psychickou pohodu by člověk měl měnit práci vždy po roce, nebo tak nějak. Zkrátka, aby nevyhořel a neuvízl ve stereotypu… Nicméně kdo si to může dovolit, každý rok měnit práci, že?

Být vámi, asi bych ještě chvíli pracovala a zatím vedle řešila, v čem chcete podnikat. Postupně bych to rozjela třeba s tím, že bych si zároveň se začátkem budování zkrátila pak ten úvazek. A plynule bych přešla do podnikání… Pokud podnikat chcete, je hloupost hledat si jinou, hůř placenou práci opět jako zaměstnanec. Když se budete bát, nikdy s tím podnikáním nezačnete. A věřte mi, že ve vašem věku se budete pořád bát míň, než za dvacet let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.1.22 17:09

@JiříkMazlík dodělání si matury byla třeba jen jedna z možností 😊. Neženu se za tím, ale mohla bych to zkusit. Alespoň pro pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
2.1.22 17:14
@llida píše:
@PetraJ to jsou stale jen predsudky… i zena muze delat manualne profese :mavam: znam treba autoopravarku a truhlarku:-) takze ceskym zlatym rucickam zdar :palec:

NO přesně dnes už nemusí stát jen " u sporáku "
když je jedna ženská na dílně to jí chlapy hned se vším pomuzou :lol:
Do práce přijede Ppl chlap tam tahá něco těžkého z auta a nikde nikdo přijela ženská a ještě pořádná kost a náhle všichni chtěli pomáhat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
2.1.22 17:15

Já bych teda úvazek nezkracovala, 140 hod bez dětí mi nepřijde žádná hrůza. Ses svobodná, bezdětná určitě i u tohoto úvazku zvládneš doplnit vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.22 17:16

@PetraJ
Nikdo tu neříká, že se chci válet doma 😊 jde mi tu o to, že nechci celý život trávit prací, ale zároveň chci, abychom nemuseli živořit. Tak se snažím hledat kompromisy. Navíc kdybych věděla, že můj chlap někde dře manuálně, nebo má velkou psych. zátěž, tak bych nad tím možná ani neuvažovala, ale on sám je alespoň 3měsíce (kdybych to měla brát takhle v celku) z celého roku doma. Sám říká, že nechodí do “práce” ale zaměstnání :)
A to jak tu píšete, že vlastně 19-20tis je půlka platu, tak si právě nemyslím.. nikdy bych nedělala půl ůvazek třeba za 12tis, ale když mi tahle možnost nabízí plat při nižším úvazku, který holky které znám mají za celý úvazek (40h) tak si zase říkám proč ne. Navíc bych řekla, že fyzicky i psychycky mám náročnější práci než můj chlap.

• Citovat
  • Upravit
3598
2.1.22 17:17

@Terousek6699 tak za zkoušku nic nedáš a když hold to při práci nepůjde nikdo tě nenutí to dodělat ;) a koukat se po okolí jestli není někde lepší nabídka taky není k zahození a na pohovor si můžeš po práci zajít a vědět to u vás nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.22 17:18

@marra2 jak zmiňuju, je to jedna z možností dodělat si školu, ale není to priorita. Nezkracovala bych úvazek jen kvůli tomu.

• Citovat
  • Upravit
6161
2.1.22 17:19
@PetraJ píše:
Mně to zase příjde divný, aby někdo ve 22 letech pracoval jenom na půl úvazku. Kdy jindy vydělat peníze než teď, když ještě nejsou děti. :nevim: Maturita dálkově i koníčky se daj zvládnout i při plným úvazku.
A na hypotéku je potřeba něco našetřit, to přece není jenom o tom, že si na tři měsíce zvednu úvazek. A chlap zas nevydělává tolik, aby našetřili z jedný a půl výplaty. A mně osobně by to bylo blbý vůči chlapovi, kdybych se měla válet doma.

Tak mně kdyby finančně stacilo delat půl uvazku, tak absolutně nevidím důvod travit v praci vic casu. :lol: u manzela v DE je velmi oblíbené pracovat na zkracene uvazky. Jako kdo chce, at travi v praci klidně 12 hodin denně, ale to je prece na kazdym, ne? Ja se ted vracim po rd, ale ja jsem sama svym panem a ne, nehodlam pracovat vic nez 7 hodin denně a pátky ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
2.1.22 17:20
@Anonymní píše:
@PetraJ
Nikdo tu neříká, že se chci válet doma 😊 jde mi tu o to, že nechci celý život trávit prací, ale zároveň chci, abychom nemuseli živořit. Tak se snažím hledat kompromisy. Navíc kdybych věděla, že můj chlap někde dře manuálně, nebo má velkou psych. zátěž, tak bych nad tím možná ani neuvažovala, ale on sám je alespoň 3měsíce (kdybych to měla brát takhle v celku) z celého roku doma. Sám říká, že nechodí do “práce” ale zaměstnání :)
A to jak tu píšete, že vlastně 19-20tis je půlka platu, tak si právě nemyslím.. nikdy bych nedělala půl ůvazek třeba za 12tis, ale když mi tahle možnost nabízí plat při nižším úvazku, který holky které znám mají za celý úvazek (40h) tak si zase říkám proč ne. Navíc bych řekla, že fyzicky i psychycky mám náročnější práci než můj chlap.

Ja bych do toho menšího úvazku šla, budeš mít čas se rozvíjet, studovat pro jinou práci, která tě bude naplňovat. Mně práce baví, ale stačí mi těch 60% úvazku. Ale manžel vydělává dobře, tak si to můžeme dovolit, mám k tomu ještě svoji druhou práci, jako psychologický poradce na výživu, tu jsem dělala 4 roky u malých dětí dalkove

• Citovat
  • Upravit
860
2.1.22 17:20

Tak po svátcích se do práce nechce asi nikomu :lol:
Ale věř svému vnitřnímu hlasu a jestli tě ta práce už nenaplňuje, odejdi. Jsi mladá a bez dětí, přítel vydělává velmi slušně, a to je obrovská výhoda oproti jiným, kteří musí brát co je a jsou rádi, že tu práci vůbec mají. Jde z tebe příjemná energie, myslím, že jsi ten typ, který může a chce na sobě dál pracovat, a to ti může otevřít dveře k práci, která by tě třeba víc bavila a naplňovala. Na druhou stranu všude je něco a odcházet jen tak, může vést někdy k přehnaným očekáváním, že jinde to bude lepší a ono třeba ne. Jestli úplně přesně nevíš, jakou práci bys chtěla dělat, může ti k tomu pomoct i nějaká motivační videa na YouTube, nebo pokračovat ve studiu. V podstatě teď řeším to samé co ty. A zatím jsem ve fázi „plácám se v tom“, ale taky vnitřně cítím, že tu změnu velice potřebuji. Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.22 17:39

@Romilda přesně jak píšete, možná se trochu bojím vystoupit i z komfortu, ono kde jinde vám s učňákem dají 27tis čistého, žejo.. :( Ale to je to oč tu běží, o strach.. 😒

Na druhou stranu neříkám, že tu práci nesnáším, nebo že mě úplně nebaví… vyloženě odpor k ní nemám, ale pořád mě tlačí buď ta představa, že si můžu vydělat slušné peníze, pro které lidé dělají plné úvazky a já bych měla hory volného času pro sebe a pro naši budoucí rodinu.

Kdybychom měli svoje vlastní bydlení, tak bych ani neváhala, a šla do toho hned! Jenže dnes je špatná doba… člověk neví jestli nemovitosti půjdou výš, níž a proto je asi v obavách..

Navíc jak psala paní před vámi, ta firma je Německá a jsou v ní takové úvazky bězné, a nikdo se tomu nediví 😊

• Citovat
  • Upravit
22589
2.1.22 17:54

Nemovitosti niz nepujdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
2.1.22 17:54
@PetraJ píše:
Tak 140 hodin měsíčně mi nepřijde jako trávení celýho života v práci. To není ani plný úvazek. Ale tak její věc a když to nebude vadit chlapovi, tak nemusí do práce chodit třeba vůbec, aby měla čas na svý koníčky. :nevim:

Ale no tak nezáviď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
2.1.22 18:07

A jak si to představuješ při zkráceném úvazku? Že půjdeš do práce třeba tři dny a dva dny + víkend budeš dělat co (kus být konkrétní, fakt mě to zajímá)?
Já to měla naopak, jako bezdetna jsem k práci na plný úvazek měla ještě brigádu, ale zas jsem neměla podnikatelské ambice a práce mi nevadila, byla jsem spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
2.1.22 18:17

Já bych postupně začala buď dodělavat to vzdělání a nebo teda úplně počátek toho podnikání, záleží o co půjde. A zkrátila si úvazek až poté co bych měla něco jiného rozjetého. Jinak by mi to bylo asi blbé vůči příteli, ale pokud jemu to je buřt, tak klidně hned. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová