Nevlastní děti a rozchod, jak dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1262
28.11.25 12:18

Na děti ses vybodnul a teď, když vidíš, že vlastní mít asi už nebudeš, by ti najednou byly dobré. oprav mě, jestli se pletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
28.11.25 12:48
@Anonymní píše: Více

No, troxhu rozdil je tady v tom, ze on tvrdi, ze se rozesli v dobzem a za druhe to ani nezkusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
28.11.25 12:57

Ach ta gramatika, bolí mě :srdce:.
:mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
28.11.25 13:21

A proč hledáš jen bezdětnou ženu, když už své dítě nechceš (pokud tedy opravdu nechceš/nemůžeš mít :think: )? Žena v Tvém věku už může mít dítě/děti dospělé a třeba už i samostatné. :nevim:

Mně je 46, mám téměř 23 letou, sice ještě studující, ale samostatnou - bydlící s přítelem, dceru. Takových žen v tomto věku, které už mají děti (skoro) „vylétlé z hnízda“ je spousta. Už bys tedy s těmi dětmi žít/nějak víc sdílet život, nemusel. Prostě byste mohli mít třeba přátelský vztah a ten udržovat klidně i po případném rozchodu - děti by byly dospělé a bylo by to tedy jen na nich.

Také existují ženy, které i v tomto věku děti nemají a už nechtějí/nemohou mít. Takže šanci na seznámení podle Tvých kritérií určitě máš.

Škoda, že jsi tenkrát neřekl té ženě a jejím dětem, že máš děti moc rád a rád bys je občas vídal. A pak bys nechal rozhodnutí na nich… No ale co už. Zpátky už to nevrátíš. Chápu, že je Ti po nich smutno, ale život jde dál… Třeba se ještě vaše cesty potkají… Ale neupínej se na to, ani už nelituj. Co bylo, bylo. Uzavři to a jdi dál.

Najdi si třeba zatím jen kamarádku na společné chvíle a uvidíš, kam Tě život zavede… Možná Tě to opravdové štěstí teprve čeká…

Přeji Ti hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5508
28.11.25 13:25

Zakladateli, ohledně svojí plodnosti pochybnosti nemáš? A máš třeba nějaké sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.25 13:30

Já nevěřím to mu že muži mají rádi cizí děti 8o Ještě tu chybí poznámka že jsi se jí celou dobu o ty děti staral a ona na ně kašlala jak je u chlapů po rozchodu zvykem…Asi jsem teď hodně zlá ale chlapům lásku k dětem nevěřím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.25 14:07

Dekuji za nazory a prosim diskuzi uzamknout.

• Citovat
  • Upravit
1559
28.11.25 14:09
@navy blue píše: Více

Presne!
Spousta „uslechtilych“ reci o tom, jak to bylo z ohledu k ex partnerce a pod., ale vztah s nevlastnimi detmi asi zadny, za pokus o setkani s casovym odstupem ti nestaly, protoze sis myslel, ze budou jine, dalsi…
Bud uprimny aspon k sobe a uvedom si, jestli ti chybi deti jako pokracovatele rodu/zivotniho odkazu/genetickeho materialu, anebo ti chybi ty konkretni deti…Pokud to druhe, vzdy se muzes bez natlaku a ocekavani ozvat sam. Pokud to prvni, uvedom si co ti chybi a az ti to dojde, tak se ti to i „priplete“ do cesty.
A prestan se „delat lepsim“ temito prazdnymi recmi, je to dost odpuzujici, zejmena u dospeleho cloveka ve strednim veku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.11.25 14:13

To jsou děsný kecy. Ona to jiste věděla a měla ti navrhnout, aby jsi se s nimi vídal. Hm tak to jo. A co kdyby jsi ji ty řekl, ze mas deti rad a záleží ti na nich a chtěl by jsi je občas vidět? Co kdyby jsi to řekl i těm dětem, aby věděli, ze ti na nich záleží a jen jsi je neodkopl? Ale chápu, ze si to zpětně musíš nejak obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106773
28.11.25 14:19

Nepíšeš sem i neanonymne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
28.11.25 14:28
@Venetia píše: Více

A jaký by měl nick? Koukala jsem, kdo sem psal a jsou to samé „známé“ přezdívky. :think: Tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106773
28.11.25 14:58
@Prelesta píše: Více

Jeden pán co píše do témat ohledně seznamování má podobný příběh.
Proto už nechce nikoho s dětmi a zažívat to znovu…aspoň myslím, že to tak bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
28.11.25 15:03
@Venetia píše: Více

Aha, myslíš obecně do diskuzí. Já myslela jen do této. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
28.11.25 15:18

A cos delal tech par let po rozchodu, ze sis tak najednou na ty deti vzpomnel? Nech uz to byt, sanci jsi mel, v te dobe ses rozhodl tak, jak jsi vnimal, ze je pro (nektere) zucastnene nejlepsi, co ted uz. Ze te dostihla samota? Porid si kocku nebo psa, ja nevim co presne chces radit. Myslim, ze sis sem hlavne prisel pro potvrzeni, ze ses tenkrat rozhodl spravne, asi sam tusis, ze ne, proto te zere svedomi. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5683
28.11.25 15:25

Já bych řekla, dle toho co píšeš, žes to tenkrát rozumněji vyřešit nemohl, že jste každý dělal, co mohl, a za mě tedy ok.

Co nechápu je, že se tak nimráš v minulosti, to už nejde vrátit, ani změnit.

Co se týká tvých budoucích vztahů, tak nevidím to tak černě, že je nemožné najít ženu bezdětnou či už se samost. dospělými dětmi, které bydlí jinde a s matkou se vidí max. 3×za rok, viz diskuse o rod. oslavě, kde nikdo na nikoho vlastně není zvědavý a vidět se s nejbližšími je obírá o čas a o peníze. Takže vzhůru do toho, je lepší vidět sklenici poloplnou, než poloprázdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí