Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
18.5.24 21:31
@Jazmine píše: Více

Ale fakt, bez legrace. Kdybych měla dítě ve střídavce a to mi volalo že je doma s opilým rodičem který mu domů tahá pořád jiné divné lidi, tak budu bojovat jako lev, aby bylo u mě. Bych měla strach že se tomu dítěti něco stane, ten cizí člověk mu něco udělá a vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 21:36
@Anna766 píše: Více

Ano, to by totiž udělal každý milující rodič. Já takhle tahala z nevhodných podmínek i úplně cizí dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 21:42
@Anna766 píše: Více

Protože u nás není situace stejná, jako u jiných takových rodin. My jsme si ji vzít nemohli. Nebudu vysvětlovat veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.5.24 21:47
@Barevné klubíčko píše: Více

Pokud otec miluje sve dite, tak udela cokoliv, aby netrpelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 21:55
@adel2010 píše: Více

Někdy to ale není možné :nevim: opravdu, nevíš, o čem mluvíš. Věř mi, že jsme zvažovali možnosti. Ale nebylo to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 21:57

Dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
18.5.24 22:03

Někdy je to o situaci, někdy změna neprojde přes OSPOD a soud, i takové případy znám. Kdy otec chtěl do výlučně péče dítě, o které se matka špatně starala. Také několik strejdů, dítě plno absence ve škole, známky na propadnutí. Do školy matka na výzvy nechodila, škola dala podnět na OSPOD. Přesto vlastně dítě nebylo nijak zanedbané a smetlo se to ze stolu. Otci tedy zůstaly jen dva víkendy v měsíci, kdy dítě viděl.

I takové případy jsou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 22:10
@Dahlia0409 píše: Více

Jj takové případy jsou… Ale tady to nikdo nechce slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 22:36
@Dahlia0409 píše: Více

To mi řekni jak je to možný.
Tady jeden otec a odstěhoval se on jen tak mimochodem, dostal střídavku i když bydlí od sebe s ex daleko, dítě má dvě školy, což mi hlava nebere tedy, už má od té doby otec druhou partnerku co vím, jeho první partnerka bydlí vedle něj v bytě prý proto že je dítě na ni zvyklé, takže dítě se nyní pohybuje mezi matkou, otcem s novou partnerkou a ještě k tomu otcovo bývalou a všichni jsou s tím v naprosté pohodičce. Otec tedy, protože se odstěhoval on pro dítě striktně jezdí k matce a odváží zpět k matce dítě sám.
A jinde to jak chce otec najednou nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.5.24 22:38

Zkratka, nekdo je schopen udelat cokoliv a nekdo to parkrat zkusi a vzda to. Pokud by moje deti trpely, tak budu vkuse otravovat urady a nevzdam to, ale, chlapi jsou v tomto pohodlni a backory. Staci si tady precist par diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 22:45

Tady souhlasím, hodně je to o vytrvalosti. Aniž bych chtěla jakkoliv hodnotit nějaký konkrétní případ, tak pokud někde dítě NECHCE být, a druhý rodič to dítě chce do péče, problém není téměř nikdy. Vždy se primárně přihlíží k postoji dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
18.5.24 23:43

Znám to i naopak, že děti byly starší, chtěly být u otce. Jednak tam bydlely a chtěly tam zůstat a že obecně to bude lepší. Ale po čase litovaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
19.5.24 06:32
@Anonymní píše: Více

Hele, nikde není napsáno, že jí musíš mít ráda. Nemusíš. Není to tvoje dítě, je pro tebe de fakto cizí. Musíte se respektovat, chovat se k sobě slušně a ohleduplně, ale milovat se nemusíte. Snažíš se jí vyjít vstříc, snažíš se s ní vycházet, to je v pohodě, ale teď se musí zapojit hlavně manžel, její táta. Protože má zodpovědnost i za vaše společné dítě a je nutné, aby tady zakročil. V klidu, ale rázně a hlavně ji neomlouvat, že je ještě malá. Není. A k tomu by se ideálně měla připojit i její maminka. Na tom můžeš trvat, i když do výchovy zasahovat nemůžeš. Zatím mít miminko pořád pod dozorem, nenechat je o samotě. Holčičce pak vysvětlovat, hodně si s ní povídat, aby se necítila na druhé koleji, dávat jí najevo, že už je velká a rozumná. Máš toho teď naloženo dost. První vlastní děcko a ještě k tomu nevlastní a ve střídavce. Tak snad si to časem sedne, tohle je mnohdy těžké i u vlastních sourozenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.5.24 10:32

Nečetla jsem celou diskusi. Na tvém místě bych asi navrhla zrušit střídavku…Předpokládám, že manžel je většinu dne v práci i v době, kdy máte u sebe jeho dceru, takže je péče na tobě, než se vrátí. Nevím, do jak míry je možné, aby miminko nikdy nezůstávalo bez dozoru…přeci jenom někdy si na chvíli odskočit na záchod musíš, že? Jedině miminko všude tahat s sebou…i na ten záchod. Jinak samozřejmě s dcerou řešit, hlavně zjistit důvod, proč to udělala…pravděpodobně žárlivost. Řešení je hlavně na rodičích, ale pokud by manžel odmítal situaci řešit, já bych odmítla se o jeho dceru starat, když tam nebude on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
19.5.24 10:44

@Theli

Souhlasím, to dítě tam jezdí halvně kvůli němu. Fakt by tady zafunguvalo úplně jiné rozvržení, kdy u vás je. Lepší pro ní, lepší i pro tebe. Měla by být primárně s otcem. Neměla jsi to nikdy nechat zajít do bodu, že je automatické že se o ní postaráš když tqm její otec není. Pořád: Není to tvoje dítě. A já bych tuhle odpovědnost navíc fakt nechtěla. S miminem je to záhul. Pamatuju, jak jsem byla tehdy totálně vyždímaná, ještě jedno nevlastní k tomu a vezli by mě. A jak jsem psala, nejsi a nebudeš vůči ní spravedlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí