Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
17.5.24 14:53
@arinecka píše: Více

Myslím, že tadyto vaše skvělý dávání na zadek by vedlo jen k tomu, že se holka ještě víc zatvrdí a určitě by to nevedlo k budování dobrých sourozeneckých vztahů. A bála bych se dál, co se děje, když u toho nejsem. Stejně tak psycholog vám asi neřekne, že dítě je špatně, ale budete muset hodně máknout vy na sobě a svém chování.
Zkus jí zakladatelko vést k tomu, aby uměla svoji frustraci ventilovat jinak, popsat svoje pocity, přijít za váma a takové chování ocenit. A hlídala bych je důsledně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 15:00
@Bramborova píše: Více

Ale tohle fakt není chování, u kterého by se mělo mávnout rukou se slovy, to tak občas prostě děti dělají 8o i kdyby, tak to prostě může dopadnout naprosto fatálne! To se prostě musí řešit, minimálně striktním dozorem…mě až děsí, jak tu takové ohrožení na životě vnímají ženy jako něco, co se prostě děje no 8o ha netvrdím, že ty děti ví, že dělají něco zlého nebo že jsou „mimo“, ale fakt to přece nelze přejít s tím, že se to občas děje a někdy to to mimino přežije a někdy treba ne 8o

• Citovat
  • Upravit
34388
17.5.24 15:14
@mamadvou píše: Více

Ale jdi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.24 15:24
@unuděná píše: Více

Já teda nevím, co furt má každý s tím, že macecha nesmí vychovávat nevlastní dítě. Dítě není vychováváno jen rodiči, ale i prarodiči, tetou, strejdou, učiteli… A světě div se, i nevlastními rodiči! :lol: Já když jsem byla se svou nevlastní dcerkou sama občas celé odpoledne, tak co? Měla jsem ji nechat, ať si dělá, co se ji zlíbí? To snad neee… Vychovává ten, kdo zrovna s dítětem je. Ona s ní byla během toho, kdy chtěla (asi) udusit novorozence 8o v tomhle případě by mi možná i ta ruka vyletěla a zkusil by mi někdo něco říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
17.5.24 15:25
@PaníBovaryová píše: Více

Já úplně vidím, jak jí ta šestiletá zlověstně dusí :mrgreen: Dala na mimino polštář, protože jí mimino štve, nedochází jí následky (protože je to malé dítě) a HLAVNĚ protože je nějaký jouda nechal bez dozoru. A macecha z toho dělá třetí světovou, protože jí cizí mládě v hnízdě štve, přestože mu do toho hnízda sama vlezla.

Jako samozřejmě, musí se to malé vysvětlit, důrazně napomenout, při opakování klidně potrestat (ne bitím). Ale dělat z šestiletého dítěte psychopata je zbytečné.

Navíc s tím, jak zakladatelka o té holce mluví, tak bůhví co fakt provedla. Já teda zakladatelku nepovažuju za moc důvěryhodného narratora.

Příspěvek upraven 17.05.24 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
17.5.24 15:31
@Anonymní píše: Více

Protože normální máma ty děti hlídá, dokud to je potřeba. Stejně tak jsme u mimina hlídali kočky, aby ho omylem nezadusily když se chtějí tulit. To šestileté dítě z hlediska následků a snrti jako takové nemá ještě rozum. Nebo si fakt myslíš, že šestileté dítě si řekne „teď úkladně zavraždím sourozence a nejvhodnější metoda je dušení“? Prostě dělá blbosti, stejně mu mohla třeba chtít dát napít čaje a opařit ho, nebo cokoli. Prostě pikud děti nejsou sžité, nenechám je o samotě ne? Tohle je vždy selhání dohlížejícího dospělého, ten by za to taky byl souzen btw.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 15:38
@Liberalissima píše: Více

Však to souhlas, že se musí hlídat, stejně jako se musí hlídat i jedno dite, aby si nic neudělalo, ale když vím, že má to starší takové nápady, tak budu sakra obezřetná a nebudu se konejsit tím, že to děti běžně dělají a nemysli to zle :nevim: mě to tu občas vyznívá jakože- no stalo se, jdu dovarit oběd, snad už ji to podruhé nenapadne"

• Citovat
  • Upravit
9078
17.5.24 15:50

Tak za prvé to moc vtipný není a za druhé dítě v první třídě už ví, že nemá ubližovat, obzvláště menším. Urcitě chodila do školky a doma taky nevyrůstala jako dříví v lese, takže bych to tak na lehkou váhu nebrala a důrazně ji vysvětlila, že tudy cesta nevede.
Rodiče by měli zapracovat na sobě o tom žádná, ale to dítě musí mít taky nějaký hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 16:18

No a nemůže to být tím, že by chtěla i ona tvou maximální pozornost? Všichni teď skáčete kolem mimina. Hlavně ty. Nejspíš se nosí, vozí, kojí, mazlí a co ona? Zkoušela jsi to udělat obráceně? Nechat mimino v postýlce v klidu spát a hrát si s tou holkou tak aby měla i tvou plnou pozornost? Nebo sebou prcka pořád tahaš a řekneš, že můžeš protože… Je v nosítko, šátku… Možná si to neuvědomuješ a prostě to tak děláš.
Zkoušeli jste třeba vyslat ven babičku s kočárem a být s tou holkou samy? Může to být všechno tím, že už není ta jediná. Možná ten čas ve 4 ji prostě nestačí a unavuje. Jinak než zalíbením to říct neumí :nevim:. Taky určitě bude tis sestra spoustu zákazu. Sesahej, nesmíš, nemůžeš, nedělej… Děláte to jinak? Hele, pojď sem iu uděláme to a to. Půjdem spolu tam a tam.. Ale oba se střídat, ne jen jeden. :nevim: z toho co jsi napsala mám podobné pocity jako holky. Dcera je vetřelec a mimino :andel:. Jako jo… Máte děti ale své a obě by měli být. Na podobném stupínku ať už jsou vlastní nebo nevlastní

• Citovat
  • Upravit
17.5.24 18:32

Nemyslíš vážně, že ne? Podle toho, co píše zakladatelka, tak nemá moc možností se podílet na výchově nevlastní dcerky a podle tebe by ji měla milovat a nejlépe ji dávat více lásky a pozornosti než svému novorozenému dítěti? 8o To snad neee… Jako neříkám, určitě jsem pro zkusit dát holčičce více lásky, ale nezlob se. Dítě zakladatelky a ještě k tomu takhle maličké, je prostě pro ni na prvním místě. Ono má dostávat od své matky nejvíce lásky. A tak to má být. To je snad naprosto přirozené pro matku a její dítě. A sorry, ale ta nevlastní dcerka její nikdy nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.5.24 18:37
@arinecka píše: Více

A to je důvod pro to ubližovat jí? Takže bys ji vlastně ukázala, že je to naprosto v pořádku a silnější může ubližovat slabšímu, jen to příště nesmí vidět nikdo ještě silnější, jo, to je krásná výchova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
17.5.24 18:44

:hug: tohle bych pro svoje milované děti nikdy, nikdy nechtěla. Proto jsem jim vybrala tatínka bez předchozích dětí…tohle nemá jiné řešení, než přísné nastavení hranic!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
17.5.24 18:53

Já bych zase ty děti tolik nepodceňovala. Ono vyloženě dětských vrahů v historii není zase tak málo. Že si třeba plně neuvědomuje všechny následky, které by to pro ni neslo, to je jedna věc, to je jisté, ale že v tomhle věku nerozumí smrti a nechtěla opravdu tomu dítěti ublížit, tím bych tedy tak jistě neargumentovala. Ono kolikrát stačí, co vidí děti v televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
17.5.24 18:58

To fakt někdo dal dvouletý dítě do střídavý péče týden - týden? To je masakr. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.5.24 19:03

Je to problém, další důkaz toho, že vztahy, kde jsou děti z minulého vztahu nefungují bez komplikací. A v tvém případě si se hodně obětovala, protože sis klidně mohla najít bezdětného. A bylo by vám teď mnohem lépe.
Jinak, já chápu tebe, musí to být pro tebe strašný. Po porodu, hormony, první miminko, musíš se o něj opravdu hodně bát a musíš být fakt ve stresu. Dokážu pochopit, že jsi naštvaná na to dítě. Zároveň chápu i to, že jí otec holčičky omlouvá a všechno jí u něj projde. Byla bych to samý, na jeho místě. :?
A chápu i tu holčičku, prostě žárlí a nedokáže se svými pocity zrovna dobře naložit.
Přesto všechno si myslím, že bys teď měla myslet hlavně na sebe. Ty jsi nejdůležitější, a pokud by ti třeba pomohlo být teď nějakou dobu jen ve 3. Bez holčičky, tak jen do toho.
Nebo cokoliv, co by ti mohlo pomoc, udělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí