Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Platanka
Právě že máme 2 děti (6 aa ani jedno se takto nechovalo na veřejnosti před lidma
aby zaclo hlavou bouchat do země a hystericky řvát kvůli tomu že nebude mít 2 cukrové vaty najednou to opravdu ne
Tam jsi mela stesti na jinou povahu plus jina vychova treba. Priste si ji neber a mas to.Muj synovej je taky dobry paznecht, z hlidani jsem vzdy sedrena
![]()
@wildcherry píše:
Jojo to rikam taky, mlatit to nema cenu, ale ulevi to
Dobře vám tak, neměli jste jí brát do zoo, když víte, jaká je ![]()
Normální dítě. Chová se přiměřeně věku.
Některé dny prostě děti vstanou zadelí napřed a jsou na tečku celý den.
My pro to doma máme terminus technicus „všechno je špatně“.
@wildcherry píše:
Jojo to rikam taky, mlatit to nema cenu, ale ulevi to
Náhodou tys mě na to přivedla! Někde si tu psala, že chodíš řvát a mlátit polštář a já zjistila, že na tom něco bude
jo aby to nevyznělo, já kluka nebiju. Dostal přes ruku, ale stejně to nemá efekt, tak prdím i na to.
Dítě si můžu srovnat, i když není moje
Jednou je tam s tebou, tak tě musí poslechnout. Mám synovce, co už jako malý posílal svou matku kamsi, ale ke mně se choval slušně, mohla jsem s ním i do divadla. Takže pokud se chová jak spratek, srovnej ji ty. Musí najít hranici, že s tebou takto, bez ohledu na to, jak se chová ke své matce ![]()
Problem je v tom, že nemáš svoje vlastní děti. Kdybys měla, jednak bys jednala v těch situacích jinak a tím to i lépe zvládla.
Plameňáci - a proč jste tam prostě nezůstali? A nebo nezkusili kompromis - počkáme ještě 10 minut (nebo až velká ručička bude tady…) a pak půjdeme dál.
Prostě schovej si tuhle svoji stížnost a až budeš mít svoje děti v tomhle věku, přečti si to po sobě ![]()
U dítěte, kterému je 2,5 roku, mi to přijde jako normální chování.
Mně se takto klidně vztekne šestiletý
Dneska jsme šli do města a probrečel a provztekal celou cestu. Už se tedy neválí po zemi. Ale v těch 2 letech se válel, ječel, vztekal…
První syn to nikdy nedělal. Druhý pořád. U něj to bude hodně povahou.
On je vychovaný, respektuje to, že to tak je, ale těžce se s tím vyrovnává.
@Anonymní píše:
@Platanka
Právě že máme 2 děti (6 aa ani jedno se takto nechovalo na veřejnosti před lidma
aby zaclo hlavou bouchat do země a hystericky řvát kvůli tomu že nebude mít 2 cukrové vaty najednou to opravdu ne
No, máme v rodině dvojčata, ke kterým rodiče přistupovali stejně. Jedno bylo skoro jako tvoje neteř, druhé klidnější. Něco asi výchovou být může, ale taky to může být období vzdoru a vzteku. To se takhle říct nedá.
Mluvit o tom, zda je dvouleté dítě výchovné nebo ne, je směšné. V tomto věku začíná masivní dětské projevovani se, rodiče musí dítě s láskou usmernovat. Každé dítě zvládá vzdor jinak, pokud bude holčička usmernovana, tak za dva až tři roky to bude příjemné dítě. Tento věk je prostě náročný a každé dítě občas vypadá jak nevychovany dráček.
Tak když si myslíte že je od jednoho roku rozmazlená, tak určitě bude rozmazlená. Jak se pozná roční rozmazlené dítě?
@Anonymní píše:
@Platanka
Nikdo po ni nechce nějaké zázrakyale když se uprostřed zoo začne vztekat a hystericky řvát na což si lehne na zem a začne mlátit hlavou do země..
to je opravdu něco na mě. Moje dítě to není - po zadku ji dát nemůžu. Domlouvani nefunguje a při snaze ji utisit mě začne škrábat a liskat po nohách
Neres svoji neteř
.
Dala bys ji po zadku?
Za co ale?
Je to jeste hodne malinka holcicka a kdyz v tech detskych ocí vidi krasne plamenaky, tak ja bych u plamenaku byla klidne 3 hodiny
.(klidne i vic)
Myslis si, ze dvoulete dite jako fakt chape, ze v zoo se na slonovi jezdit nemuze? Ze nemuze k velbloudum? A pak kdyz jí vysvetlite, ze to nejde, tak citi vztek, zklamani..a dvoulete dite neumi pracovat s emocemi…
@fíkofka píše:![]()
máte pravdu holky, ale zní to strašně
Zni no, vsak se tim nikde nechlubim
…Pubertacka pred hodinou byla tak tlamata kvuli ukolum na tatibka, hodila jsem po ni krem ze sedacky a trefila ji do prd.ele a hned mi bylo fajn
.
Jo a děti mám 3 a každý se vzteká jinak. Nejstarší začne křičet, prostřední si lehne na zem a kope nohama. Nejmladšímu není ani rok, ale zatím to vypadá, že spíš chytí ječení od nejstaršího.