Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Monchichik
Byla rozmazlena v tom smyslu že když jsme se sestrou šly po obchodě a malá seděla v kočárku. Prvních pár vět co uměla bylo „máma, táta, aka (měsíc), baba, a její velmi oblíbené chci.) na všechno co se ji líbilo ukázala prstem se slovem“ chci " i když to byla třeba svíčka což je ročnímu dítěti k ničemu. Nebo třeba chlapsky šampon. Sestra to koupila. Když jsem po obchodě šla s bývalým (tehdy současnym) manželem sestry a malá si zavelela že chce třeba zmiňovanou svíčku, kterou on odmítal koupit. Spustila extrémni hysterak, trepala s celým kočárem jen protože nedostala něco co chce. A dokázala takhle ječet do doby co odešli z obchodu a to jen proto že moje sestra koupila všechno na co se ukázalo se slovem „chci“
Hele, když byl ten poslední synek malý, tak nebyl obchod, kde by něco nechtěl. Pokaždé něco našel v jakémkoliv krámu. No a já jsem mu to prostě nekoupila. A mohl ječet jak chtěl. Stejně prostě ne. Zkouší to každé dítě nebo skoro každé. Když povolíš, tak potom řve pokaždé, protože ví, že si to vynutí. U nás vy si vyřval tak akorát pár na zadek
. Ségra byla taky měkká a kupovala…no její problém, její peníze. Se mnou tohle její děti niky nedělaly…ony moc dobře vědí, na koho to platí…
@Hanka1 píše:
Ja nevim, co se vsichni divi, ze berete svoji neter nekam. Ja taky brala s sebou starsi neter, kdyz mela segra doma mimino, aby si odfrkla. Neter byla od malicka narocne dite, vyzadujici pozornost. Kdyz u nas brecela neustale kvuli kravinam a ze chce maminku, tak jsem si sama rekla, ze na to nemam nervy a vickrat si ji domu na spani nebrala nebo ji upozornila, ze pokud bude brecet, tak je u nas naposledy, no a vyrostla z toho, ted je teda nesnesitelna pubertacka, mozna zlaty kdyz byla mala a urvana…
To mi prijde uolne prirozene, ze male dite breci, ze chce maminku..
Neprijde mi to duvod k nehlidani ditete..
@_.Emilyyy To konší SŠ a myslí si, že sežrali všechnu moudrost světa. Už nejsou děti, ale dospělí také ne.
@Anonymní píše:
@Monchichik
Byla rozmazlena v tom smyslu že když jsme se sestrou šly po obchodě a malá seděla v kočárku. Prvních pár vět co uměla bylo „máma, táta, aka (měsíc), baba, a její velmi oblíbené chci.) na všechno co se ji líbilo ukázala prstem se slovem“ chci " i když to byla třeba svíčka což je ročnímu dítěti k ničemu. Nebo třeba chlapsky šampon.Sestra to koupila. Když jsem po obchodě šla s bývalým (tehdy současnym) manželem sestry a malá si zavelela že chce třeba zmiňovanou svíčku, kterou on odmítal koupit. Spustila extrémni hysterak, trepala s celým kočárem jen protože nedostala něco co chce. A dokázala takhle ječet do doby co odešli z obchodu a to jen proto že moje sestra koupila všechno na co se ukázalo se slovem „chci“
Ale to je u malých dětí fakt normální, naprosto běžně ukazují, co vše chtějí a čím víc je to lesklé/hlučné/barevné tím spíš. To ti přijde jako rozmazlenost?? ![]()
@wildcherry No tak u nás jsou všichni hetero
takže asi vnouče hrozí
jinak s těmi dospělými už nic nenaděláš, akorát máš prostě zkušenosti, ty jsou nepřenosné a tak se nedá nic dělat…já teda k tomu svoje řeknu, protože nevydržím mlčet a zbytek je na nich…jsou dospělí…ale občas jsem fakt vytočená ![]()
@Anonymní píše:
@Monchichik
Byla rozmazlena v tom smyslu že když jsme se sestrou šly po obchodě a malá seděla v kočárku. Prvních pár vět co uměla bylo „máma, táta, aka (měsíc), baba, a její velmi oblíbené chci.) na všechno co se ji líbilo ukázala prstem se slovem“ chci " i když to byla třeba svíčka což je ročnímu dítěti k ničemu. Nebo třeba chlapsky šampon. Sestra to koupila. Když jsem po obchodě šla s bývalým (tehdy současnym) manželem sestry a malá si zavelela že chce třeba zmiňovanou svíčku, kterou on odmítal koupit. Spustila extrémni hysterak, trepala s celým kočárem jen protože nedostala něco co chce. A dokázala takhle ječet do doby co odešli z obchodu a to jen proto že moje sestra koupila všechno na co se ukázalo se slovem „chci“
Jeeeeee, to ja zvladnu i po tricitce
…Samozrejme nadsazka(lehce
).Kazdopadne co z toho plyne pro tebe? Nic. Kasli na to.Je to jeji boj. Nehlidej, neres…
@Monchichik píše:
@wildcherry No tak u nás jsou všichni heterotakže asi vnouče hrozí
jinak s těmi dospělými už nic nenaděláš, akorát máš prostě zkušenosti, ty jsou nepřenosné a tak se nedá nic dělat…já teda k tomu svoje řeknu, protože nevydržím mlčet a zbytek je na nich…jsou dospělí…ale občas jsem fakt vytočená
Drzim palce, zvladli to vsichni pred nama, toto nas nepolozi snad
.Je fakt, ze cim jsem starsi, tim vic ty zkusenosti vnimam a fakt je to des, ze ani trochu je nejde predat. Nechtela bych byt mladsi uz.
@divine woman píše:
@_.Emilyyy To konší SŠ a myslí si, že sežrali všechnu moudrost světa. Už nejsou děti, ale dospělí také ne.
No tak ted mam dceru v tom veku, kdy neni ani dospela a ani dite.
To mi jako pripada horsi
.Ale tak uvidim za par let ![]()
@Anonymní píše:
@Monchichik
No prostě ty jsi skvělá matka. To chceš slyšet? Holka by pravděpodobně stějně řvala i tvé sestře, kdyby ji v obchodě řekla, že nic nekoupí a nic jí nekoupil, ale ty bys na ní stejně nenechala nit suchou.
Moje deti si třeba nikdy v obchodě nic nevyřváali, válecí scény neznám. Zato dítě ve vělku 3-4 roky řvalo celou cestu ze školky jak pavián (asi půl hodiny), až lidi otvírali okna, co se děje, protože jsme šli jinou cestou, než si ona umanula.
@_.Emilyyy píše:
To mi prijde uolne prirozene, ze male dite breci, ze chce maminku..
Neprijde mi to duvod k nehlidani ditete..
„Důvod k nehlídání dítěte“ je cokoli, s čím je hlídající osoba v zásadní nepohodě.
Protože když máš hlídat jiné než vlastní dítě, měla bys to dělat s tím, že to děláš dobrovolně, ráda a bereš ho jaké je, se všemi specifiky (i když sama se svými dětmi to děláš jinak a jsi zvyklá na něco jiného). Jestli někoho stresuje nebo dokonce rozčiluje, že dítě během hlídání pláče po mámě, tak je lepší, když si ho raději nebere vůbec, než aby na něj ten stres, nervozitu nebo rozčilení přenášel.
Brát si na hlídání dítě, které nezvládám usměrnit, které mne štve a mám s ním natolik velký problém, že bych mu nejradši nasekala, to je hodně špatně…
@Monchichik píše:
@Keyllah prepuberta snad kolem 6 let, ne? pak rovnou puberta a pak rovnou tak krize středního věkuno prostě není klid nikdy…pak ti přitáhnou svoje polovičky a to je teprve radost :mrgreen:
víš, jak? pokadí tě, poblinká, počůrá, kašle ti do obličeje, když je nemocný a ty ho roky opatruješ, držíš každou noc za ruku. On ti tvrdí, jak tě „moč, moč“, nejvíc na světě" miluje, nosí kytičky a pak…si klidně nabrnkne cizí ženskou a adios. Jen ať si to ten můj chlapeček zkusí! ![]()
@Keyllah
Ne přijde mi jako rozmazlovani koupit svíčku nebo mužský šampon či jiné věci které roční dítě nepotřebuje jen protože to chce.
@wildcherry No já bych klidně mladší být chtěla
když vidíš, jak s tím tvým synkem orá vychytralé děvče a on je tak zblblý, že i když něco řekne proti, tak ona pustí slzu a je vymalováno
ale udělat nemůžeš nic…
@Keyllah Jo, já jsem taky ráda, že už jsem chlapečky předala…teda ten jeden je zatím bez partnerky, ten je daleko…tak ten ať mi posílá jen fotky
ale ten druhej je moc hodnej a na to se tak nějak blbě kouká, ale je dospělý…to si furt říkám, dokola ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah
Ne přijde mi jako rozmazlovani koupit svíčku nebo mužský šampon či jiné věci které roční dítě nepotřebuje jen protože to chce.
S tím ale ty nic neuděláš…já bych to nekoupila, ale jsou to její peníze, ať jí koupí co chce…