Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takové vánoční filmové a pohádkové téma pro odlehčení ![]()
Napadlo mě založit tohle téma, když jsem se dívala na pohádku Třet princ, a Šafránková hrála dvojčata princezny, a buď jsem to přehlédla ale nevím zda byly nebo nebyly sestry. Ale pokud byly, tak proč se jedna jmenovala Milena a druhá jméno neměla a jmenovala se Princezna z Diamantových skal…moje teorie je, že sestry byly a původní jméno princezny už zaniklo, přotože se sama z pýchy nějak proklela, odešla žít do skal a jménem už jí pak nenazývala ani její vlastní sestra Milena, ani nikdo z království. A že to byl záměr filařů, aby se jména nepletla a princezna působila víc tajemně…
Jinak na téhle pohádce mi nejvíc vadilo, že nezměněné prostředí mě časově mátlo.
Když odejel jeden, trvalo to třeba rok nebo dva než dojel do země diamantových skal. Když se zazdil do skály, a vyjel jeho bratr, logicky mu to muselo trvat taky třeba dva roky, než tam dojede, ale on tam dojel tak rychle, že si ho Milena snadno spletla po jeho bratrovi. Což logicky i kdyby se objevil za deset let, Milena si furt mohla myslet, že se vrátil. Ale filmaři to mohli vyřešit méně nejasně. Filmově mohli trochu změnit kulisy a Milenin účes a šaty, aby to vypadalo že skutečně nějaký čas uplynul, ale ona měla i stejné obelčení za dva roky jako v den kdy eho bratra naposled viděla. Protože mi pak došlo, že klidně mohla truchlit po něm rok dva, a shánět ho, ale jak měla stejné oblečení, tak to vypadalo, že odpoledne ho poslala splnit úkol, a večer se vrátil, a ona pro něj plakala jen přes odpolede:D
jinak mě mrzelo, že u téhle pohádky nepověděli víc o té první princezně. zrvna tady by se mi líbil prequell ![]()
Někdy ke konci říkali, že král měl dvě dcery, ne?
Jinak nevím, mně ta pohádka přišla srozumitelná už jako dítěti…
O tom, že cesta trvala dva roky, tam někde říkali? Proč by to nemohl být třeba týden nebo měsíc?
Úplně jiný film. Demolition man: jak se sakra používají ty tři mušle? ![]()
No, teď jsi mě teda úplně dostala. ![]()
Ta pohádka se mi moc líbila už od dětství a viděla jsem jí fakt několikrát, právě pro tu záhadnost a tajuplnost ještě navíc s tím hereckým obsazením… ![]()
Ale, řekla bych, že ta princezna byla jen jedna, ale prokletá nebo zakletá. ![]()
Jednou to byla ta hodná autentická Milena a pak ta její druhá tvář byla ta zlá princezna z diamantových skal, aby zmátla prince.
Ale, možná jsem to pochopila špatně. ![]()
Asi se teď na to budu muset mrknout znovu. ![]()
Ja teda treba miluju film od Kubricka - 2001: Vesmirna Odyssea. Videla jsem ten film min. 6× a stejne jsem stale nepochopila ten konec. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Já myslím, že byly dvě, protože na konci přece byly dvě svatby. Jednu si vzal Trávníček a jednu Bartoška.
@Černá Madonna píše: Více
Byly určitě dvě. Krom věty, že král měl dvě dcery, se na konci konaly dvě svatby. Jaromír s Milenou a Jindřich s Princeznou z Diamantových skal.
Příspěvek upraven 21.12.24 v 21:32
@ugluk píše: Více
jak princ jede, tak vypravěč říká : léto střídalo podzm, zimu, a zase bylo léto… min jedno roční období se tam vystídalo stoprocentně dvakrát.
ty dcery vím, jen jsem si říkala, proč jedna má jméno a druhá ne. Asi tajemno, musela být zakletá roky, tak to asi zlidovělo jinak.
@stinga píše: Více
Akorát se na konci vdala za osvobozeného prince Jindřicha ![]()
Já to chápala, že byla zlá, protože byla smutná a zatvrzelá poté, co z vlastního rozmaru nechala skály zahubit muže, kterého milovala.
@Niemeyer píše: Více
Pravdu máš, já už to neviděla pár let, ale jak to píšeš, tohle tam říkali. Tak třeba bloudil všudy možné oklikama, zatímco ten druhej to vzal za bráchou napřímo ![]()
Jo a vlastně dyť byla zakletá i Milena… z nějakého důvodu si ho neohla vzít za manžela dokud nesplní tři úkoly. ![]()
jednou tam mluvili o tom, že se na to vykašlou, vezmou se a budou spoko, ale království bylo pod nějakou kletbou ze který asi ji musel dostat jen nápadník Mileny (což zní divně, protže to klidně mohl být přece kdokoli odvážný… Milena si to asi vzala za goal, že si vezme jen toho kdo dostane království z průšvihu… protože co jsem z filmu pochopila, mohla by si ho vzít i bez těch životu nebezpčných úkolů.
Ale super tajemná pohádka, souhlas.
@aiwwa píše: Více
Aha, tak možná jo…
Už si to tak moc nepamatuju, ale jo. Vím, že ten nejstarší princ byl Bartoška. No, už v tom mám asi nějaký ty mezery, budu muset zase trochu doplnit.
![]()
Byly to dvě dcery (dvojčata) to vysvětluje kupec když říká, že král koupil dvě stejná sedla atd. A pak nabízí princi látky na šaty, kde má od každé jen na jedny šaty. Princezna, ale potřebuje dvoje stejné, protože se sestrou podvádí v tom závodě do skal…proto ty látky zkombinuje. Princ jí dá prsten jako poznávací znamení. ![]()
@Černá Madonna kdyby to bylo, jak říkáš ty,
nešila by si šaty napůl
(aby mohly mít obě stejné šaty… jedné látky nebylo dost na dvoje šaty)
myslím, že byly dvě a princi tři, dva se pak po té anabázi šťastně oženili, tuším
pěkná záhadná pohádka, líbí se mi..
nové pro mne tohle kouzlo záhady a krásy nemají
bohužel, naštěstí to změnila O vánoční hvězdě, ta je nádherná ![]()
Letos to má být o třech princeznách, co se chovají jaksi emancipovaně spíš jako kluci nebo co jsem to četla, takže to zas bude dílo
![]()
a na Tři oříšky stejně bohužel zatím nic nemá..
tajemný a strašidelný byl i starý animovaný Čarodějův učeň (1977), úplně si pamatuju, jak jsem tím jako malinká byla fascinovaná…
ale jasně, že mne potěší i Anděl páně a s Čerty nejsou žerty, z toho používáme i hlášky v práci třeba (čert s hodností vraníka, vlastně vlka
nebo : Asi vítr, Máchale
)
a k tématu : mrkni se na čsfd nebo si vygoogli největší filmařské přehmaty
třeba ve středověku jim tam letí letadlo a tak
člověk si třeba nevšimne, ale po upozornění je to vtipné ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
tu jsou třeba chybky v Pelíškách apod
https://medium.seznam.cz/…egendy-36824
JOOO - a pokud jde o tajemství a záhady ve filmu obecně, tak mne mrazí u Město andělů a Šestý smysl, tam mám husí kůži a brečím…
Příspěvek upraven 21.12.24 v 21:43