Nezájem manžela - co s tím?

4.6.24 13:44

Nezájem manžela - co s tím?

Můj manžel o mě asi nemá zájem. Ještě nejsme ani rok od svatby. Máme spolu dítě. On si zařizuje jen svoje věci, svou práci, a když má volno, tak jde třeba na půl dne se svými kamarády do sauny nebo na střelnici, někdy si hraje i PC hry a mě nechává s malou doma samotnou. Jediné, co děláme spolu jsou vaření, uklízení, péče o malou, vycházky se psem a koukání na filmy. Jinak už nemáme moc společného. Nemá rád moje kamarádky a kamarády, a když s nimi někam jdu, tak nechce jít se mnou a raději si dělá svoje věci mimo. Jezdí za mými rodiči, ale taky nerad. Už nevím, co s ním mám dělat. Neděláme prostě nic společně a já na akcích se svými kamarády vždycky sedím jen sama zatímco ostatní jsou v páru. Už mě to frustruje. On je prostě jak ledovec a sobec.. Těžký sobec. Má jen práci, svoje volno a svoje dva toxické kamarády, se kterými si pořád píše, něco spolu řeší a občas s nimi něco podniká - a přitom vůbec mi nechce ukazovat tu jejich konverzaci… A přitom já před ním žádné tajnosti nemám. :cert:
Co s ním mám dělat? Proč se na mě takhle vykašlal?
Co nás teda jako spojuje kromě dítěte?
Proč se prostě kvůli mě nedokáže překonat a jít na pokec s mými kamarádkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.6.24 13:56

A jak je to dítě velké? A ví, že chceš s ním trávit čas a co bys chtěla dělat? Musíte spolu mluvit…a za téma kamarádkama chodíš s dítětem nebo bez? Já teda za holkama jdu radši bez chlapa, beru ho s sebou, pokud si domluvíme program s dětmi a potřebuju druhé ruce na druhé dítě :mavam:

Příspěvek upraven 04.06.24 v 13:59

• Citovat
  • Upravit
2003
4.6.24 13:57

A proč ty se kvůli němu nedokážeš překonat a nejdeš na pokec s jeho toxickými kamarády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.24 13:57

Tak já teda taky chodím s kamarádkami sama. Dokonce teď půjdu na druhou svatbu sama. I když byl pozvánek, nechtěl jít. Nutit ho nebudu. My máme teda víc společných kamarádů. Taky se stane, že jdu jen s nimi sama. Většinou ale proto, že je v práci nebo si chce odpočinout. Taky ho přemlouván na rodinné akce. Nenutím. Prostě se zařídím podle sebe když on nechce nebo je v práci. Co jako? A ty děláš co, když jste samy?

• Citovat
  • Upravit
53190
4.6.24 14:04

A co jste spolu dělali, než jste si pořídili dítě? To to nemůžete dělat i nadále? Aspoň o víkendech?
Proč by měl trávit čas s tvými kamarády, když ty netrávíš čas s těmi jeho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.6.24 14:13

To je vtip, že jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
4.6.24 14:21

Tak můj manžel semnou taky nechodí po mých kamarádkách.
Máme to rozdělené - moje kamarádky (chodím sama), jeho kamarádi (chodí sám) a pak máme společné, kam chodíme spolu i s dětmi.
Ty společné jsme si ale udělali až časem, spíše když přišla dcera a vyhledávali jsme páry, které mají už také děti.

Pokud spolu vaříte, uklízíte a oba se rovnoměrně věnujete dítěti a žádné jiné problémy nemáte, tak to není žádná hrozná situace, pokud si jinak rozumíte.
Moji rodiče nikdy neměli žádné společné koníčky. Taťka chodil sportovat sám, teď chodí koukat na fotbal/hokej taky sám. Mamka je spíše domácí typ, raději si přečte knihu a když už někam vyrazí, tak po památkách, což taťku nebaví a tak raději Mamka vezme někoho z rodiny. Kamarády společné taky nemají, ale respektují ty své a světě div se, funguje jim to takto už skoro 40 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
4.6.24 14:28

:zed:
jestli je to pravda, tak prostě procitl, rodinný život ho nebaví a tebe nemiluje 8) je mi to moc líto
ale jestli popisuješ podle pravdy, tak je to sobec a k tobě city NULA
takže vážná promluva : buď se vzpamatuje, nebo tučné alíky a střídavka, to se chlapec podiví, tvl, bych mu dala kámoše…
jasně, že máme přátele, ale NIKDY ne za cenu rozbíjení rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
4.6.24 14:56
@Helenka570 píše: Více

Vykašlat se na něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
4.6.24 15:09

@Helenka570 Úchvatný text, opravdu hodně se mi líbilo, že je to ledovec a sobec, to si budu pamatovat :)
Nicméně, myslím si, že s tou saunou to snad ani nejde, aby šel na půl dne s kamarády do sauny? To by asi byli docela uvaření co :palec:
Heleď, když ti nechce ukazovat žádnou tu konverzaci, tak vážně přemýšlím, jestli mezi těmi kamarády nejsou taky nějaké kamarádky???
Nepíšeš totiž nic o sexu, takže nevím, jestli vám to taky přestalo fungovat v sexu - což bývá pro muže snad hlavní důvod, proč si nacházejí milenku. Každopádně tohle, co nám tu píšeš, bys měla celé sdělit také manželovi, aby nebyl jediný, kdo to neví. Je to pak takovéto o nás, bez nás. O něm, bez něj.
Navíc jako, jste manželé a ne partneři, pokud jste se vzali, tak byste měli být schopní spolu adekvátně komunikovat a vyřešit svoje problémy. Protože jinak co, co bys chtěla? Rozvod? To je pak hrozné taková tahanice po soudech a chudák dítě. Přemýšlej, co bys od něj vlastně chtěla, aby na tebe opět zaměřil svou pozornost? Pak na tom pracuj ;)

• Citovat
  • Upravit
k22
399
4.6.24 18:33

Ja si dovolim oponovat voci - nerobime nic spolocne. Fakt? Varenie, upratovanie, staranie sa o malú, vychadzky so psom a filmy su pre teba nic, ano? Mne sa to NEzda maalo, to je celkom dost. Viem ze by si privitala viac zabavy ale tvoj chlap toho robi s tebou dost. Ano, chce mat aj nejaky cas pre seba, rovnako by si aj ty mala mat moznost byt bez dietata, len s kamoskami. Ale mne sa to, co popisujes zda velmi fajn rodinny zivot. Podla mna si nevazis to co mas. S ziadnym dalsim chlapom, ani sama nebudes mat taku pohodicku ako mas teraz. Co konkretne ti chyba? Preco nevidiis/nevnimas to fajn a pekne co s muzom maate? Nemoze byt chyba v tebe?

Sa na vas zivot pozri z pohladu chlapa - po praci idem rovno domov, venujem sa dcere, varime spolu, upratujeme, chodime s zenou spolocne von.. a ona z zadre taku p. covinu, ze sa chce rozviest, lebo sa jej nevenujem a nechcem ju (lebo idem von aj s kamosmi). Boa, no mna by si nasr.la riadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
11.6.24 15:15

No, já s manželem taky nechodíme všude spolu. Já jdu se svými kamarády, on se svými. Je ale fakt, že když jsme pozváni na hromadnou akci (narozeniny, grilování), snažíme se jít oba. Ale to je opravdu jen výjimečně. Pokud by to byl jen pokec, tak ho s sebou neberu. Jsou to moje kamarádky, já si chci s nimi promluvit. A ty chodíš pokecat s jeho kamarády? Jezdíš ráda za jeho rodiči?

Nějak nechápu, proč by ti měl ukazovat konverzaci se svými kamarády. Ty potřebuješ vědět, o čem se spolu baví? Já nemám co skrývat, ale taková žádost by mi přišla podivná. Vůbec by mě nenapadlo ji manželovi sama od sebe nabízet, aby měl něco ke čtení, a je mi úplně fuk, o čem a komu píše on.

Co bys konkrétně od něj chtěla za společnou aktivitu? Výlet, kino, hřiště s malou, večeře v restauraci, dovolená… Nic z toho nechce podnikat? Pokud ne, ale na kamarády si čas udělá, tak to by mi vadilo taky. Ale když tráví čás s tebou a dcerou, nevidím nic špatného na tom, že jde občas za svými kamarády. Ty za svými chodíš taky, ne? Promluv si s ním o tom, co od něho vlastně chceš. Jde jen o ten doprovod na akce?

Co znamená, že si zařizuje své věci a svou práci? Nějak si pod tím nedovedu představit něco konkrétního. Jako že když se mu porouchá auto, zařídí opravu, ale když vyplivne „tvoje“ pračka, neudělá nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí