Nezletilý se chce odstěhovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
20.4.17 12:51

Měla jsem kdysi kamaráda gaye a ten v té době chodil s různýma klukama, střídal to, byly to hodně pochybné existence. Byla bych ráda, že má syn seriózní vztah a že rodina je slušná a chce se starat. Taky bych tam jela, domluvila bych se na příspěvku a snažila se péči rodiny o syna nějak vykompenzovat, třeba je zvát na víkendy k sobě nebo jim zaplatit dovolenou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.4.17 12:53

@carsa tak to jste asi vysoce inteligentní :-D neboť na střední školu se nastupuje v 15 a a k maturitě se chodí po čtyřech letech, takže každý středoškolák maturuje +- v 19 letech. Ale klobouk dolů, pokud jste zvládla udělat střední za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.4.17 12:56

@Niccollett Já maturovala taky v 17. Nebyla 9. třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
20.4.17 12:57
@snažilka maminka píše:
@SlečnaDahlia jaké problémy se sociálkou?
Syn se přestěhuje a trvalý pobyt změní až mu bude 18 let taky jsem to tak těšila když jsem se těhotná stěhovala k příteli ;)

Jaké problémy se sociálkou? Syn je až do své plnoletosti z hlediska legislativy zkrátka dítětem, za které má zodpovědnost jeho rodič. A stačilo by, kdyby někdo prásknul, že dítě žije u cizích a živí ho cizí, a maminka by mohla mít slušné opletačky. Nevím, proč to nemůže počkat ty tři měsíce (hlavně tedy vzhledem k té škole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
20.4.17 12:57

Podle mně by bylo dobře dokončit ročník na stávající škole. Ty dva měsíce a kousek už by mohl vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.4.17 12:58

@divine woman no dobře uznávám, že tenkrát to bylo jiné. Ale v dnešní době 9.třída je a tudíž je zcela normální, že v 17 neodmaturoval ještě. Proto mi příspěvek @carsa přišel nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
@Niccollett píše:
@carsa tak to jste asi vysoce inteligentní :-D neboť na střední školu se nastupuje v 15 a a k maturitě se chodí po čtyřech letech, takže každý středoškolák maturuje +- v 19 letech. Ale klobouk dolů, pokud jste zvládla udělat střední za 2 roky.

Stačí se zamyslet a nemusíte pouštět jedy. Dříve byla osmiletá základka a jsem narozená v létě. VŠ jsem dodělala v 23. Opravdu bych nechtěla jako dnes začít pracovat pomalu ve třiceti…

• Citovat
  • Upravit
6119
@Leni5 píše:
Nedovolila. Dokud nedokončí studium, má být doma. Obzvlášť u tak rizikové skupiny jako jsou gayové bych si to fakt nelajzla, váš syn může něco za ty 3 měsíce nezletilosti udělat, třeba nějak zablbnout a problémy jsou na světě.

Rizikové, prosím pěkně, v čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.4.17 13:00

@carsa myslím,že zamyslet by jste se měla sama nad sebou. Pokud zakladatelka diskuse napíše, že syn studuje střední, je mu 18 a je ve druhém ročníku, tak je zcela neadekvátní se pozastavovat nad tím, že ještě neodmaturoval, že vy jste maturovala v 17 v době kdy nebyla 9. třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
20.4.17 13:00

@SlečnaDahlia jaký opletačky se sociálkou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.4.17 13:01
@carsa píše:
Stačí se zamyslet a nemusíte pouštět jedy. Dříve byla osmiletá základka a jsem narozená v létě. VŠ jsem dodělala v 23. Opravdu bych nechtěla jako dnes začít pracovat pomalu ve třiceti…

Taky tak. Devítka je jen pro zlost. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
20.4.17 13:02
@Niccollett píše:

Moje máma taky v sedmnácti (skoro osmnácti) maturovala. Nijak vysoce inteligentní nebyla, byla jen narozená v červenci, těhotná a škola jí povolila sloučit dva ročníky, aby mohla odmaturovat, než se narodila moje nejstarší sestra ;) Někde zase na SŠ chyběl jeden ročník. Takže to možné je, netřeba se hned vysmívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
20.4.17 13:04

@GregoryViolet: Taky si myslím, že by syn mohl dokončit ročník na stávající škole. Přestupovat dva měsíce před koncem školního roku mi nepřijde ideální. Asi by mi to zacinkalo na zvoneček, jestli je za tím opravdu jen touha bydlet co nejdřív s přítelem nebo nějaké problémy ve škole (ať už s prospěchem, učivem, učiteli nebo spolužáky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
20.4.17 13:05

@Moucharda No třeba takový, že neživí a nestará se o své dítě, které v sedmnácti letech je ještě dítětem a které z toho titulu ona živit a zajišťovat má. Jasně, že kde není žalobce, není soudce, a spousta lidí tak opravdu „vyletěla z hnízda“ v šestnácti bez nějakých důsledků, ale stačil by sousedský klep (nebo podnět z nové školy) a nahláška na OSPOD a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
20.4.17 13:05
@Niccollett píše:
@carsa myslím,že zamyslet by jste se měla sama nad sebou. Pokud zakladatelka diskuse napíše, že syn studuje střední, je mu 18 a je ve druhém ročníku, tak je zcela neadekvátní se pozastavovat nad tím, že ještě neodmaturoval, že vy jste maturovala v 17 v době kdy nebyla 9. třída.

Já myslím, že to docela podnětné je. Protože kdyby nebyla za nesmyslná devítka a běžně rozšířené odklady, syn zakladatelky by byl v maturitním ročníku nebo už na VŠ a jeho matka by toto vůbec nemusela řešit. Právě díky tomuhle nesmyslu se dostáváme do situace, kdy máme v podstatě dospělé děti, ale naprosto nesamostatné (což žák 2. ročníku SŠ navzdory věku prostě ještě je!)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML