Nezodpovědná mamka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
30.7.12 13:16
@Anonymní píše:
@AniNevim ona právě bývalá domácí je pěkně zlá, už jsem jí volala… aby stáhla exekuci že bych se chtěla s ní domluvit, vše jsem jí řekla jak to bylo s matkou a ona mi oznámila že jsme stejná krev že je to náš problém :zed:
ono jde právně ošetřit že by máti platila měsíční splátky? ona má celkem dost tak by to mohlo být zaplaceno alespoň co nejdříve… jj hledám právníka, ale jsem celkem rozrušená tak nechci nalítnou…

jj, uvazujes spravne, muzes naletet i pravnikovi, proto bych nejdriv hledala pomoc nekde zdarma, myslim ze v kazdem vetsim meste existuji nejake neziskovky, kde takovou pomoc poskytuji. U nas treba na vysoke skole, ale ty asi nestudujes.
Myslela jsem to tak, ze byste meli sepsanou dohodu a ona splacela tobe. Ale ofiko, tak abys to mohla vymahat i soudne po ni. Tu najemni smlouvu si podepisovala pred pani domaci? pred nejakou treti osobou?
Aby bylo jasne, nemuzu ti radit odborne - nejsem ani pravnik, ani exekutor. Ale par exekuci splaceno mam, zadnou z nich jsem nezavinila ja, ale u vsech jsem dostavala dopisy, u te nejvetsi byla u soudu a vsechny jsem je platila splatkovym kalendarem, proto ti tak moc do toho kecam :-) Promin.
Nicmene si nenech dal s*at na hlavu a v zadnem pripade never nicemu „ustnimu“ od ni nebo otcima. Na vsechno chtej papir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986

http://www.cak.cz/…s/detail.php?…
Nevim, odkud jsi ty, ale hledej neco podobneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895

@Bohemund A nemůže si vzít ani přítele, protože kdyby byli manželé tak jemu automaticky taky sáhnou na peníze. Nebo se pletu? Je to hodně blbý, takhle přijít o prachy hned na startu dospělosti. A nic z 500 tis nemá… ani kočárek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.7.12 13:17

Urcite poradi postup a pokud bude potreba zastupovani tak snad doporuci nekoho provereneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
30.7.12 13:21
@circus píše:
@Bohemund A nemůže si vzít ani přítele, protože kdyby byli manželé tak jemu automaticky taky sáhnou na peníze. Nebo se pletu? Je to hodně blbý, takhle přijít o prachy hned na startu dospělosti. A nic z 500 tis nemá… ani kočárek :(

Teoriticky dluhy před manželstvím zůstanou jenom ji, ale hádej se s exekutorem že, nemužou jit po příteli a jeho majetku, ale jejich společný by museli všechen kupovat na něho, a pozor pokud tě exekutor vypátra, tak veme všechno co máte doma, zachrání Vas jedině faktury na přítelovo jméno, a to stejně často až s odvolání, stačí, že zjisti, že tam bydliš… K dotazu zakladatelky, pokud maš HPP maš šanci nějakou určitě, ale přesně ti to řekne právnik

• Citovat
  • Upravit
22236
30.7.12 13:21
@Anonymní píše:
@cilly jj je to cca 3 mesíce nezaplacený nájem a táhne se to 2 roky a asi 3 mesíce.
Ale zabavili nejaký majetek, přemýšlím co se s ním stalo… to co zabavili to se z toho přeci muselo zaplatit… i když buch ví jak to bylo :nevim:

Týjo, ze 30tisíc je po 2 letech půl mega? To je fakt neskutečný, co si může u nás exekutor dovolit. Takhle si namastit kapsu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.12 13:22

@AniNevim jojo bylo to podepisované v realitce, a děkuju, jsem sice z prahy ale treba mi poradí a trochu nasmerují… každy kontakt je fajn :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
30.7.12 13:23

Ale upřímě bych zkoušel bankrot až jako úplně poslední věc, je to vždy riziko. Ja bych neřešil teď bezplatné poradny, na netu si najdi recneze na právniky v tvém okoli a musíš to ihned řešit, musíte donutit nějak právně převzetí dluhu…

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
30.7.12 13:24
@cilly píše:
Týjo, ze 30tisíc je po 2 letech půl mega? To je fakt neskutečný, co si může u nás exekutor dovolit. Takhle si namastit kapsu. :cert:

To nebude exekutorem exekutor si bere jen čast s toho, muselo to nabrat na poplatkach sankcích u realitky a podobně, pak platíš právnika tomu kdo tě žaloval :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.12 13:25

@Bohemund a ted jak zamezit aby me nenašel… asi to udělám tak že budu uvádět máti adresu a na poštu budu pravidelně volat zda mi neco nepřišlo… :nevim: když jí neco zabaví tak to přežiju…

• Citovat
  • Upravit
16986
30.7.12 13:25
@Bohemund píše:
Ale upřímě bych zkoušel bankrot až jako úplně poslední věc, je to vždy riziko. Ja bych neřešil teď bezplatné poradny, na netu si najdi recneze na právniky v tvém okoli a musíš to ihned řešit, musíte donutit nějak právně převzetí dluhu…

Nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
30.7.12 13:26

Převést dluh není možné, tvoje matka je s prominutím pěkná svi*ně. to se jinak nedá říct. Takhle vybavit do života své dítě :pocitac: Já se ani nedivím že jsi ji věřila, jsi ještě mladičká a je to máma. No rada, teď ti z rodičáku budou moci strhávat max 1000,– a hned ja někde nastoupíš do práce si zkus zažádat o insolvenci. I při ní ti na živobytí zůstane a za 5 let budeš mít čistý štít. Hlavně najít tak placenou práci aby ti to stačilo. jiná rada není, leda to splácet, ale při normálních příjmech je to děs. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
30.7.12 13:26
@Anonymní píše:
@Bohemund a ted jak zamezit aby me nenašel… asi to udělám tak že budu uvádět máti adresu a na poštu budu pravidelně volat zda mi neco nepřišlo… :nevim: když jí neco zabaví tak to přežiju…

Ja myslim, že ti to nepomůže, nevím teda přesně jak to je v praxi, ale věřim, že mají způsoby jak si tě najít, pak stači že mu například otevřeš v županu nebo zjisti, že tam maš věci na delší pobyt a už jen nalepkuje

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
30.7.12 13:28
@monika32 píše:
Převést dluh není možné, tvoje matka je s prominutím pěkná svi*ně. to se jinak nedá říct. Takhle vybavit do života své dítě :pocitac: Já se ani nedivím že jsi ji věřila, jsi ještě mladičká a je to máma. No rada, teď ti z rodičáku budou moci strhávat max 1000,– a hned ja někde nastoupíš do práce si zkus zažádat o insolvenci. I při ní ti na živobytí zůstane a za 5 let budeš mít čistý štít. Hlavně najít tak placenou práci aby ti to stačilo. jiná rada není, leda to splácet, ale při normálních příjmech je to děs. :nevim:

Jedině ji donutit vzít si půjčku, pokud ji takovou dají a splatit celou exekuci

• Citovat
  • Upravit
17014
30.7.12 13:28

Bohužel i já bych ji vnoučetem vydírala, pokud by to nesplatila či ti neposílala peníze, ukončila bych s ní veškeré styky. takovej člověk ti je do života úplně naprd :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová