Nezvladatelné děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
21.9.16 18:15
@Maminka88 píše:
@hanka.br. Tak to tedy pr! Chodí pouze před dům a nikam se nehnou, sleduji je z okna a chodí tam takto půl dětí ze sídliště se houpat.

Jo jasně. Pouze před dům. Ve třech letech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.16 18:16
@Maminka88 píše:
@hanka.br. Tak to tedy pr! Chodí pouze před dům a nikam se nehnou, sleduji je z okna a chodí tam takto půl dětí ze sídliště se houpat.

A jak se chovají k ostatním dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.9.16 18:19
@hanka.br. píše:
Jo jasně. Pouze před dům. Ve třech letech. :mrgreen:

Klid a pohodu některým rodičům opravdu závidím! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.16 18:21

No a je problém je krmit, až prasknou :mrgreen: nebo se bojíš, že budou tlustí? Některé děti jsou prostě žravé, měla bych po ruce pořád nějakou svačinu, když tedy loudí i chleba. To moje děti somrují bombóny, to zas jo, ale to jaksi není hladem :think:
A co se týče zvladatelnosti - doporučuju okouknout fígle jinde. Dát dětičky do školek, na tábor atd., kde jsou zkušení vedoucí, prošlo jim rukama víc dětí a poradí si líp než rodič sám.
Já třeba odkoukala od jedné vedoucí, co platí na mou dceru, když má hysterák. Prostě být drsná, pořádně na ní houknout. Ona sice řve dál, ale funguje :mrgreen: Ne jak já, když jsem se snažila trpělivě vysvětlovat, uklidňovat nebo čapnout a odnést. Naprosto bez efektu. :zed:
No a proti pošťuchování si také rady přečtu :mrgreen: Nám částečně funguje, když jsou zabaveni zajímavou činností. Nejhorší je takové to společné čištění zubů, koupání, stolování :roll: Poslední rada je rozdělit je, ale u něčeho se rozdělit dají, u něčeho holt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93

@terien Jiné děti neobtěžují, normálně si s nimi hrají, mají tu své kamarády a ti se těší, až si s nimi půjdou hrát. Problém s nimi je hlavně doma, venku pouze v tom, že pokud někde vidí jídlo, chovají se jako by nikdy v životě nejedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
@Lychee13 píše:
Klid a pohodu některým rodičům opravdu závidím! :mrgreen:

Já se vždycky strašně divím, kde se berou dvou/tříleté děti, které se potulují po silnici, než je zajede auto, nebo po trati, než je přejede vlak. Říkám si, jak je to možné, že jsou venku samy, nikoho takového neznám, kdo by pustil takhle malé dítě bez dozoru ven. A vida - přeci existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Maminka88 píše:

Upřímně ani před domem by nemělo mít 6 leté dítě na zodpovědnost 3 leté. 3 leté dítě bez rodičů nemá venku co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
21.9.16 18:22

Máme doma podobnou divočinu, ale rozdíl je v tom, že naše děti necelých 6 a necelé 3 roky, sprostě nemluví vůbec. Ano, hulákají, lítají, honí se…škodí a dělají binec. Obvykle platí můj silný hlasový fond, když opravdu zařvu a vyvalím oči, ví že je zle :mrgreen: Starší chodí do školky a tam je naprosto vzorná, učitelky jí chválí jako jednu z nejhodnějších…takže se domnívám, že si pak potřebuje doma vybít baterky. Protože ve školce se opravdu chová na jedničku.
Děti se moc navzájem nemydlí, ale malej starší občas kousne, za což bez varování plesknu přes tvář a slíbím, že ho taky kousnu a to bude moc bolet. Jemu je 2,5 roku a ještě do školky nechodí.
Jinak mám pocit, že to co uvádíš je asi spíš důsledek nevybití energie a že se ti doma sešly dvě období vzdoru 6leté a 3 leté. :think: A to je pak mazec.
Co se jídla týče, tak naše starší jí pěkně, malej jí špatně, má dny kdy hodně a pak dny, kdy vůbec. U cizích lidí o jídlo nežebrají, ale jakmile přijdou k babičce, která bydlí vedle, tak umírají hlady a tak mají moji rodiče často pocit, že jsem jim snad nedala najíst a honem jim snáší první poslední k jídlu :mrgreen:
U vás vidím problém v tom, že dítě si samo jde do lednice…u nás platí: nevečeříš, jdeš spát hlady. A tím jsem dosáhla, že když si vymášlejí, že jim něco moc nejede, tak to prostě sní, protože náhradní večeře se nekoná.
Jinak já tedy naše stejně staré děti sama ven vůbec nepouštím, i když jdou na zahradu, tak jsem poblíž a nikdy je tam nenechám déle než 10 minut, bez toho, abych je nekontrolovala.
Poradila bych, občas je oddělit, aby si od sebe odpočinuly a trochu se na sebe těšily, jedno k babičce nebo do kroužku a nebo jedno jde dělat s tátou to a druhé s mámou to, to u nás pomáhá.
Jinak naše děti jsou všeobecně uječené a uřvané, aniž by jim někdo něco dělal…holce stačí, že se zapne pohádka, kterou chce kluk a už ječí a brečí a vyvádí, nedělá to tedy vždycky, to bych jí asi uškrtila, ale když je unavená a přetažená, tak je pěkně protivná…takže jsem si zrovna s kamarádkou z ulice dělali srandu, že u nás to sociálka vezme celou ulicí, až nás někdo udá, že naše děti jsou asi týraný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
21.9.16 18:23
@Maminka88 píše:
@terien Jiné děti neobtěžují, normálně si s nimi hrají, mají tu své kamarády a ti se těší, až si s nimi půjdou hrát. Problém s nimi je hlavně doma, venku pouze v tom, že pokud někde vidí jídlo, chovají se jako by nikdy v životě nejedli.

Nemůže to být tak, že mají prostě hlad? Že pro ně nemáte dost jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

To s tou televizí byl jenom příklad - vy jste rodiče a víte, co mají vaše děti rády. Zkuste trestat odejmutím něčeho, co je pro ně důležité, chtějí to mít / zažívat. Musejí vědět, že chovat se vhodně je pro ně výhodné. Důslednost je naprosto klíčová, opakuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Maddlen píše:
Trest by mělo být ideálně odejmutí nějaké výhody. Třeba ve stylu nepůjdem na výlet, nebude pohádka v TV, nepřečtu vám večer pohádku (příklady). Důležité je, aby trest přišel VŽDYCKY po prohřešku, který vadí - ne jenom někdy. To je ta čitelnost. Musíte se s manželem domluvit a reagovat na prohřešky vždycky a oba stejně. Dávání na zadek bych (v tomto případě) vypustila - děcka si zvyknou a nakonec projevují agresivitu samy - vůči vám i vůči sobě navzájem.

Nefunguje, takhle byli jednou měsíc bez televize a sladkostí a pak už nebylo co zakazovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:24

@Gina108 problém je krmit by nebyl, jen si hlavně muž myslí, že opravdu prasknou, že není zdravé jim vytahat žaludek. Když jednou starší ve školce prý snědl 10 knedlíků, houskových, tak už jsme jim museli říct, aby ho krotili, snad z toho měli ještě psinu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.16 18:24
@Maminka88 píše:

Aha, takže jinde to jde a doma ne :think: Starší má tu hyperaktivitu diagnostikovanou? Byli jste s ním už někde na vyšetření? Neuraž se ale mě přijde strašně dlouho řešit to až teď, kdy je situace neúnostná. To jste neviděli dřív, že kluci neposlouchají a vy na ně nestačíte? To vám přeci muselo být jasné že lepší to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.9.16 18:25
@Maminka88 píše:

A proč jim nedáš ven svačinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.16 18:26

@Gina108 Že se všichni tak fixujete na tu televizi. :-) Psala jsem, že jsou to jen příklady - každý rodič ví, co má jeho dítě rádo a na čem mu záleží. U někoho jsou to pohádky v televizi, u jiného třeba čtecí rituál před spaním nebo sobotní návštěva bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí