Nezvladatelné děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
21.9.16 18:27
@hanka.br. píše:
Já se vždycky strašně divím, kde se berou dvou/tříleté děti, které se potulují po silnici, než je zajede auto, nebo po trati, než je přejede vlak. Říkám si, jak je to možné, že jsou venku samy, nikoho takového neznám, kdo by pustil takhle malé dítě bez dozoru ven. A vida - přeci existují.

Já o takových lidech vím. Mají asi čtyři děti, nevím jistě, a ty starší se staraly o to nejmladší, dokonce s ním byly samy venku a měly ho na starost. Tomu prckovi byl jeden rok! Taky jsem nechápala. Bylo to tedy na vesnici, ale stejně, nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302

Mě teda kromě toho, že pustíš tříleté ven bez dospělého, zarazilo to noční vyjídání lednice. To vy nevíte, že se vám tam pohybuje tříleté dítě? Zjistíte to až ráno, že je opět vyjedená lednice, nebo to prostě přecházíte (dovolíte)? Fakt ho necháte jíst v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Maminka88 píše:
@Gina108 problém je krmit by nebyl, jen si hlavně muž myslí, že opravdu prasknou, že není zdravé jim vytahat žaludek. Když jednou starší ve školce prý snědl 10 knedlíků, houskových, tak už jsme jim museli říct, aby ho krotili, snad z toho měli ještě psinu. 8o

No tak dobře, ne k prasknutí, ale aby to jídlo měli neustále s sebou. Třeba fakt mají hlad, když furt takhle lítaj. Pěkně batůžek a sváču. Aspoň odstraníš to žebrání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.9.16 18:29

Já jako malý dítě vždycky chodila ven se svačinou. Dostala jsem do ruky rohlík s máslem, do druhé jabko a už jsem letěla zas ven za děckama. Normálně si všichni pro svačinu domů došly a dostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.16 18:30
@Maddlen píše:
@Gina108 Že se všichni tak fixujete na tu televizi. :-) Psala jsem, že jsou to jen příklady - každý rodič ví, co má jeho dítě rádo a na čem mu záleží. U někoho jsou to pohádky v televizi, u jiného třeba čtecí rituál před spaním nebo sobotní návštěva bazénu.

No to je jedno jestli TV, však píšu, že měsíc by byli bez požitků a nic :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.9.16 18:31
@hanka.br. píše:
Já se vždycky strašně divím, kde se berou dvou/tříleté děti, které se potulují po silnici, než je zajede auto, nebo po trati, než je přejede vlak. Říkám si, jak je to možné, že jsou venku samy, nikoho takového neznám, kdo by pustil takhle malé dítě bez dozoru ven. A vida - přeci existují.

Souhlasím. Já jsem asi před týdnem stála čtvrt hodiny na parkovišti s cca čtyřletou holčičkou. Její maminka seděla asi 50 metrů odtud přes silnici v kavárně. :roll: Nemusím říkat, že ani nepoděkovala a ani nebyla překvapená, že je dcera pryč.

Mimochodem, před chvilkou na Seznamu https://m.novinky.cz/articleDetails?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.16 18:32
@Maminka88 píše:
@Gina108 problém je krmit by nebyl, jen si hlavně muž myslí, že opravdu prasknou, že není zdravé jim vytahat žaludek. Když jednou starší ve školce prý snědl 10 knedlíků, houskových, tak už jsme jim museli říct, aby ho krotili, snad z toho měli ještě psinu. 8o

No tak jim připravuj zdravé svačinky, celý den ať mají k dispozici nakrájenou zeleninu, a ven je posílej taky se svačinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.9.16 18:32

Ono taky zalezi na tom, co jedi. Pokud jedi prevazne knedliky, chleba, tak klidne mit hlad porad muzou. A tyhle veci naopak hlad a chut zpusobuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
21.9.16 18:33

Jak jste je vychovávali doteď? Jakým stylem? Byl dodržován trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
21.9.16 18:35
@terien píše:
Aha, takže jinde to jde a doma ne :think: Starší má tu hyperaktivitu diagnostikovanou? Byli jste s ním už někde na vyšetření? Neuraž se ale mě přijde strašně dlouho řešit to až teď, kdy je situace neúnostná. To jste neviděli dřív, že kluci neposlouchají a vy na ně nestačíte? To vám přeci muselo být jasné že lepší to nebude.

:palec: to mě napadlo taky.

Nicméně se ráda poučím, co dělat, kdyby to bylo i u nás. Ale já krotím syna odmalička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:40

@Pomka Jako že když se naobědvají a hned jdou na půl hodiny ven, tak jim mám dát svačinu? Stejně jim to vždy rozeberou jiné děti, nejsou lakomí, vše rozdají a nic nemají. Navíc vědí, že pokud mají hlad, zazvoní a jdou se najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.9.16 18:43
@Maminka88 píše:
@Pomka Jako že když se naobědvají a hned jdou na půl hodiny ven, tak jim mám dát svačinu? Stejně jim to vždy rozeberou jiné děti, nejsou lakomí, vše rozdají a nic nemají. Navíc vědí, že pokud mají hlad, zazvoní a jdou se najíst.

Pokud hledáš na vše jen výmluvy a omluvy, pak děti nemají žádný řád a výsledkem je, že si už v tomto útlém věku dělají co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:44

@zrcadlo Ne, my netolerujeme noční vyjídání a vždy je za to ráno trest, ale opravdu nikoho nevzbudí, zže v noci luxuje, protože si asi dává velký pozor, aby nebylo nic slyšet. Je to teda jen poslední týden, dřívě to mladší nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
21.9.16 18:44
@Maminka88 píše:

Samozřejmě, tříleté dítě dobře ví, že když má hlad, má zazvonit a jít domů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.16 18:50

Já pořád čekám na to, co jako rodina děláte společně a kolik pozornosti dětem věnujete. Ono je možné, že ty sposťárny i rvaní se doma jsou poutáním pozornosti vás, rodičů. Nechytat za slovíčka - říkám, že JE MOŽNÉ, nikoliv JE JISTÉ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí