Nezvladatelné děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
21.9.16 18:50

@hanka.br. Ví to moc dobře, je mu tři a půl, vždy zazvoní a řekne to dole do mluvítka, ale když něco vidí, hned stojí v řadě a žebrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
21.9.16 18:52
@Maminka88 píše:
@hanka.br. Ví to moc dobře, je mu tři a půl, vždy zazvoní a řekne to dole do mluvítka, ale když něco vidí, hned stojí v řadě a žebrá.

Tři a půl, dosáhne ústy na mluvítko i na zvonek - no asi dobře roste jak hodně papá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.9.16 18:53

A jeste se zeptam, kronm toho, ze chodi samotni pred dum, co s nimi jeste podnikate ve volnem case? K cemu je vedete? Hrajete spolu spolecenske hry, chodite do prirody a ucite je nazvy rostlin, zvirat? Ctete si spolecne knizky?

A to slozeni stravy by me opravdu zajimalo. Pokud ma dite petkrat denne kvalitni stravu, nechapu proc by tohle delalo. Navic dite by melo byt v noci tak fyzicky utahane, ze bude rado, ze muze spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:53

@Maddlen Společně jezdíme na výlety a to ne málo, chodíme do lesa se psem, v létě jsme byli pořád na malinách. Když není hezky, jelikož máme dost malý byt, není skoro možné aby děti byli někde bez nás, takže s námi jsou i tak pořád v kontaktu, Jen pokud si jdou stavět kostky, nebo odpočívat, tak jsou sami ve svém pokoji. Jako normální lidé spolu jíme u jednoho stolu, povídáme si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.16 18:54

@Gina108 U nás třeba strašně funguje odepření mé pozornosti - byl slíbený aquapark, ale chovala ses nedobře, máš smolíka. Nebo má slečna parádivé období a za zlé chování jí zabavím oblíbené triko apod. :-) Ale každé děcko je jiné a úplně chápu, že někdo si ty požitky umí odepřít. :-) Znám takové děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:55

@hanka.br. Už nemám co říct, vy jste tak chytrá, že i víte, jak často kakají, smekám. Hezký zbytek dne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128

A krome pevne nastavenych hranic a dodrzovani zakazu a vyhruzek velmi doporucuji chvalit, chvalit a chvalit. Ze zacatku klidne za kazdou malickost.
A kdyz se hadaji, prijit v klidu k nim a vest jejich reseni sporu. Naucit je, jak se domluvit. Neco jako „Je, Pepicek Ti sebral auticko, co mu reknes? Rekni, prosim, vrat mi to auticko. A Pepicku, vrat mu to auticko a pokud ho chces, tak musis poprosit…“
A opravdu vyhledavat prilezitosti, za co chvalit. „Dnes jsi mi udelal velkou radost, ze jsi si pred obedem umyl ruce. " "Jsi moc sikovny, ze jsi bratra hezky poprosil o auticko“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

@Maminka88 A s tím jídlem (že žebrají) - si někdo ze sousedů přímo stěžoval?

EDIT: Já si čtu ten úvodní příspěvek pořád dokola a úplně nejvíc (po doplnění informací) mi přijde, že starší těmi sprostými slovy prostě zkouší, co mu projde a jak budete reagovat, protože ve svém věku už ví, že existují slova nevhodná. Dcera to občas zkusí taky, akorát na ni fakt stačí houknout a říct, že takhle mluví jen chuligáni. Ale úplně rozumím tomu, že existují rezistentní děti. :kytka:

A co posilovat to žádoucí chování? Hodně chválit, věnovat pozornost tomu, co je dobré. Ale bacha - nehodnotit děcko, ale ten žádoucí jev. :-)

Příspěvek upraven 21.09.16 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 18:57

@Jana525 K činnostem jsem se už vyjáídřila výše a strava… Téměř dě+nně k obědu maso na tlzné způsoby, zelenina, přílohy jsou najčastěji rýže, těstoviny, brambory, luštěniny, jáhly… Peču koláče, dál jedí pečivo, jogurty, ovoce, zeleninu, kaše… Jedí snad vše, nevybírají si. Nejíme zrovna dietně ani střídmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 19:01

@Maddlen Ano, přímo, ovšem jalikož bydlím ve druhém patře a když mám děti venku, jsem z 90 procent vyložená v okně, chodí tam jen na chvíli, ale pokud jim dám třeba křupky, tak samozřejmě děti, hned je kolem nich kolečko a dej mi, dej mi… Dělají to skoro všechny děti. Jenže tu bydlíme pár měsíců a co jsme tu, tak se vše zhoršilo, i jejich chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
21.9.16 19:03
@Maminka88 píše:
@zrcadlo Ne, my netolerujeme noční vyjídání a vždy je za to ráno trest, ale opravdu nikoho nevzbudí, zže v noci luxuje, protože si asi dává velký pozor, aby nebylo nic slyšet. Je to teda jen poslední týden, dřívě to mladší nedělal.

A co z té lednice v noci jí? Mému teda budou tři až v listopadu a je spíš prcek, ale neumím si představit, že by v noci bez našeho vědomí otevřel dveře z pokoje, dveře do kuchyně, rozsvítil si, pak dveře od ledničky (na tu by 100% potřeboval stupínek, protože madlo je vysoko, takže ještě přisunutí stupínku nebo židle), pak by si vyndal krabičky s jídlem nebo by šustil s obaly např. od sýrů apod., a pak to všechno zase uklidil a šel spát bez našeho vědomí. Zamykáte hlavní dveře na noc? Protože jestli to dítě zvládá tohle všechno, tak by vám s klidem mohl bez vašeho vědomí zdrhnout ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
21.9.16 19:06
@Maminka88 píše:
@hanka.br. Už nemám co říct, vy jste tak chytrá, že i víte, jak často kakají, smekám. Hezký zbytek dne. :mrgreen:

Chytrá jsem jen do té míry, abych poznala, kdy mi z hlavy čouhá špejle. Takže ti ty tvoje pohádky moc nebaštím. Možná bys místo pohádek nám měla vyprávět nějakou svým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 19:07

@zrcadlo Tak třeba bramborové knedlíky od oběda, nebo jogurt, vlastně co najde a pokud nedej bože byl v troubě nedojedený koláč, tak to odnesl koláč. Nejprve to byl ten koláč, tak ráno domluva a slib, že už to dělat nebude. Nechali jsme ho tam chválně trochu a druhou noc opět a pak jsme si všimli, při snídani, že tam byl vrácený vyjezený jogurt v lednici, ale víčko zadělané skoro perfektně. Další den tři knedlíky, víc už kupodivu nesnědl, ale něvěřím, že to zas neudělá. Ano, dveře zamykáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.16 19:07

@Maminka88 Nemůžou mít na vás sousedi pifku? Z jakéhokoliv důvodu… Protože to, co popisuješ, dělají všechny děti a když chodím s dcerou na hřiště, je to totéž. Já jsem myslela, že je to tak, že tvé děti jsou za sousedkou (místo za tebou) a dožadují se třeba rohlíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
21.9.16 19:09
@Maminka88 píše:
@Maddlen Ano, přímo, ovšem jalikož bydlím ve druhém patře a když mám děti venku, jsem z 90 procent vyložená v okně, chodí tam jen na chvíli, ale pokud jim dám třeba křupky, tak samozřejmě děti, hned je kolem nich kolečko a dej mi, dej mi… Dělají to skoro všechny děti. Jenže tu bydlíme pár měsíců a co jsme tu, tak se vše zhoršilo, i jejich chování.

Tak to snad neni tak hrozne, jednou da tvoje dite kamaradum, priste si na oplatku od kamarada ‚vyzebra‘ to tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí