Nezvladatelné děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
21.9.16 20:00

@jenny.fields Tam se pohybují jen se sourozenci i mladší děti, tak určitě je problém v tom. Bydlíme tu od léta a ještě se mi nestalo, že by někam odešli ti naši, narozdíl od jiných. Prostě se pohybují jen u hopaček a menší sedí s hračkami na pískovišti a když už je to nebaví, zazvoní a jdou domů. Tak asi mám teda nakonec jediné vychované děti, když ostatní běžně chodí tam kam nemají a moje si nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
21.9.16 20:08
@Maminka88 píše:
@jenny.fields Tam se pohybují jen se sourozenci i mladší děti, tak určitě je problém v tom. Bydlíme tu od léta a ještě se mi nestalo, že by někam odešli ti naši, narozdíl od jiných. Prostě se pohybují jen u hopaček a menší sedí s hračkami na pískovišti a když už je to nebaví, zazvoní a jdou domů. Tak asi mám teda nakonec jediné vychované děti, když ostatní běžně chodí tam kam nemají a moje si nedovolí.

Tak pokud je to sídliště, kde se běžně pohybují venku děti mladší tří let bez dozoru rodičů, chodí kam nemají a nikomu to nevadí, pak bydlíte v nějakém Chánově. Řekni mi jedno - když jsi tak vyložená z toho okna a uvidíš, že dítě jde kam nemá, leze kam nemá, hrozí mu nebezpečí - tak z toho okna vyskočíš? Nebo jak mu můžeš z toho okna pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.9.16 20:11

Tříleté dítě bych rozhodně bez dospělého dozoru venku nenechala. I to o něčem svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.16 20:13
@Maminka88 píše:
@Maddlen To nemá moc cenu, tady pomlouvá jeden druhého a pak ti co se pomlouvají se kamarádí a pomlouvají třetího… a jen vylezeš ven, ukazuje si na tebe celé sídliště. :mrgreen: Ještě bych poslouchala něco jako Nejezte to, určitě to otrávila. :mrgreen:

No co, taky pak muzes rikat, ze nedaj detem najist sousedi. Jen nebud lakoma a taky ty cizi podel, deti rady jedi spolu. Jestli je tohle ti zebrani, tak to je normalka. :nevim: ja myslela, ze treba zvoni u sousedu a primi jim reknou o chleba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
21.9.16 20:17
@Maminka88 píše:
@Pomka Starší má rozum a přizná se i když něco provede, menší jakmile se zeptáme, hned výraz na pokraji smrti a mlčí, tak jsme řekli A lžičku od jogurtku jsi vyhodil kam? On nám řekl, že do dřezu… Totéž knedlíky, on to nebyl, ale na otázku, jestli mu studené chutnalo, tak že jo..

A co zamknout lednici na noc zámkem? Samozřejmě jim dát před spaním pořádnou večeři. Já bych to řešila asi takhle, pak bych si nemusela na netu „stěžovat“, že mi batole vyjídá v noci ledničku.
Ale jinak vážně, zakladatelčin tříleťák bude nejspíš nějaký vyspělejší, viz. noční nájezdy na ledničku, „on se nebojí?“ „ten náš čtyřleťák se radši v posteli počůrá, než by měl vstát z postele, protože bubák“ a pokud jde ven s šestiletým, jak zakladatelka psala rozumným i když drzým bráchou, tak v tom bych takový problém neviděla. On se o něj ten brácha asi postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.9.16 20:23

@Maminka88 mne prijde divny, kdyz trilety dite v noci vyjida lednici. Jaky maji denni jidelnicek? Maji dost jidla? Ve starsi diskuzi resilas omezeny rozpocet na jidlo. Nebude v tom zakopany pes? Jinak fakt by mi to nedalo. V noci si na to pocihej a presvedc se, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.9.16 20:27

A ze chteji dobrotu po ostatnich, na tom mi nic divnyho ani nevychovanyho nepripada. Delaji to vsichni deti, i moje chce krupku, kdyz vidi u ostatnich apod. Kdyz jsem nekde mezi detma a davam svemu a mam dostatek, nabidnu i ostatnim, kdyz vidim, ze by rady. I moje dite dostalo od „cizi“ maminy, protoze chtelo to co melo jeji dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 20:35

Tak jak bylo zmíněno výš, já si tu nestěžuji, že vyjídá, ale třeba by mi někdo mohl poradit, proč to dělá, třeba to někdo zažil. Ano, je vyspělejší, maminky vrstevníků mi říkají, jak krásně už mluví a je šikovný, dokonce mu něco jde lípe než staršímu. Starší je zodpovědný a o mladšího se venku stará a dokonce když žebrá, tak mu řekne, pojď se najíst domů. Na ledničku už jsme dali pojistku, ale nebudu vše dávat na zámek, nálet na šuplík se sladkým už tu takly byl, ale ne v noci. Výchova není zamknout, ale naučit tam nechodit, jenže neváme jak. U nás bubák neexistuje a strach taky ne. Když už nevím coby, ač by se to nemělo, řeknu mu, že přijde táta a bude mazec, tak se koukne z okna, Nene, táta nejde, haha a dělá si dál co nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.16 20:37
@Maminka88 píše:
Tak jak bylo zmíněno výš, já si tu nestěžuji, že vyjídá, ale třeba by mi někdo mohl poradit, proč to dělá, třeba to někdo zažil. Ano, je vyspělejší, maminky vrstevníků mi říkají, jak krásně už mluví a je šikovný, dokonce mu něco jde lípe než staršímu. Starší je zodpovědný a o mladšího se venku stará a dokonce když žebrá, tak mu řekne, pojď se najíst domů. Na ledničku už jsme dali pojistku, ale nebudu vše dávat na zámek, nálet na šuplík se sladkým už tu takly byl, ale ne v noci. Výchova není zamknout, ale naučit tam nechodit, jenže neváme jak. U nás bubák neexistuje a strach taky ne. Když už nevím coby, ač by se to nemělo, řeknu mu, že přijde táta a bude mazec, tak se koukne z okna, Nene, táta nejde, haha a dělá si dál co nemá.

A co je tedy odradí aby nedělali to, co nemají když všechny ostatní metody selhaly? Twl bubákem je strašit nebudeš, ale vlastním tátou jo :roll:
Navíc táta nepřijde, mazec nebude a kluk hned ví, že kecáš a vytře si s tebou pozadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
21.9.16 20:40

@Maminka88 no rekla bych..ze bys mohla zkusit byt s nima i na tom hristi..hrat si s nima..na pisku s mladsim..se starsǐ treba s balonem..a tak..at vidi ze mas zajem..mozna by se starsi uklidnil..u nas kdyz starsi zamerne neco udela mladsi..tak je trest..ne fyzicky..ale at vi..ze se to nedela..jak na to reagujes ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 20:44

@Pomka Rozpočet už neřešíme, tehdy jsem byla v jiné situaci. Jinak denní rozvrh mladšího je snídaně, což je rohlík s něčím, nebo jogurt, ovoce, dle chuti a mlíko nebo čaj, cca kolem sedmé a pak někdy hodinu na to si ještě zobne jogurt pokud chce, nebo nějaký pufovaný výrobek. Nějak kolem desété třeba zelanina, nebo ovocný salát, nebo namazaný chléb. Oběd kolem poledne, často máme maso a jelikož jsem kyselina, tak jídla co zasytí, asi moje poloviční porce a to jím docela dost. Svačina mezi druhou a třetí, nejčastěji namazané pečivo, třeba rybí pomazánka, nebo namažu tvarohem, k tomu okurek, rajče, paprika, co zrovna je… První večeře kolem páté, někdy to co k obědu, někdy koláč, někdy kaše z krupice, nebo pečivo se sýrem, tousty, topinky, chléb ve vajíčku, něco z toho.. druhá lehčí v sedm a spát kolem osmé. Mezi jídly pořád žvejká rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.9.16 20:48

@terien Táta právě vždy přijde, neříkám to zbůhdarma, ale třeba když vím, že jede z práce a z táty mají trochu větší respekt, kdežto bubák nikdy nepřišel, tak nač to říkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.16 20:51
@Maminka88 píše:
@terien Táta právě vždy přijde, neříkám to zbůhdarma, ale třeba když vím, že jede z práce a z táty mají trochu větší respekt, kdežto bubák nikdy nepřišel, tak nač to říkat…

Nic ve zlým, ale nevěřím tomu. Sama píšeš že neposlouchá ani jednoho z vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.9.16 20:57

@Maminka88 tak proste bych to nocni jezeni zatrhla s tim, ze v noci se spinka. Kdyz by to byl problem, zeptala bych se i pediatricky, jestli za tim nehledat nejakou zdravotni pricinu, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.9.16 21:12
@darkgreen píše:
A co zamknout lednici na noc zámkem? Samozřejmě jim dát před spaním pořádnou večeři. Já bych to řešila asi takhle, pak bych si nemusela na netu „stěžovat“, že mi batole vyjídá v noci ledničku.
Ale jinak vážně, zakladatelčin tříleťák bude nejspíš nějaký vyspělejší, viz. noční nájezdy na ledničku, „on se nebojí?“ „ten náš čtyřleťák se radši v posteli počůrá, než by měl vstát z postele, protože bubák“ a pokud jde ven s šestiletým, jak zakladatelka psala rozumným i když drzým bráchou, tak v tom bych takový problém neviděla. On se o něj ten brácha asi postará.
šestileté dítě se nemá co starat o tříleté dítě..at už je vyspělé jakkoliv! Neuznávám tento postoj.. rodiče si pořídili dítě aby jim ho předškolák - školkáč hlídal? No to je lenost jak blázen..a máma doma „hlídá“ z okna? :think:

Příspěvek upraven 21.09.16 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect