Nezvladatelný předškolák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.19 20:39

@stinga je fakt, že otec dítěte je starší, ale co tak koukamt tak asi opravdu řešení není, protože jsme navštívili asi 4ruzne psychology+ já navštívila psychologa a pomoc nebo ráda zadna :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
3503
26.9.19 20:51
@Anonymní píše:
@elpiska hraček v pytli bylo již několik..nevadí mu to, vždyť brácha má skvělé hracky které mu v tu chvíli stačí. aby šel do školky v pyžamu to jsou scény. uz jsem mu udělala i to, že se nechtěl oblíkat, nechtěl jít jak byl tak jsem odešla za vchodové dveře, zamkla a čekala. to byl nepricetnej tak jsem zase odemkla a do minuty byl obleček, obutej a cekal venkubu auta.toto se ale nedá praktikovat denně, jsou okolo spící sousedi

Nesmíš vyměknout. To je chyba. Musíš být důsledná. Co budeš dělat, až nebude chtít chodit do školy? Přes tři roky nad tebou vítězí, jen tak se nevzdá. Spící sousedé jsou problém, možná by to chtělo na pár týdnů zkrátit úvazek. Případně ho upozornit, že má poslední možnost se oblíknout a pak ho jednoduše chytnout za límec a neoblečeného a třeba i se zacpanou pusou dotáhnout do auta. Bráchovy hračky bych mu nepůjčila. Stát si za svým, ale dávat mu i lásku. Obávám se, že nikdo ti nic jiného neporadí. Děti holt zkouší, co si mohou dovolit. A měly by vědět, že když to nejde po dobrém, půjde to po zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
26.9.19 21:03

Moc to hrotiš, mám 5letou dceru a taky ji nebaví se oblikat, nebo si uklízet hračky, to nechce žádné dítě.. Ráno spěcháme do do školky, do práce, tak ji s oblíkanim pomůžu i když vím, že to umí.. Stejně tak ji pomůžu uklízet hračky, což neznamená, že ona nedělá nic, ale vybere si taky nějakou práci a pomůže mě, vyklidí myčku, utře prach.. Tablet má volně k dispozici, ale závislá na něm není, nevím kdy by ta závislost vznikla, je ve školce, odpoledne většinou máme nějaký program, zatím pořád přednost hraní s hračkami než koukání na tablet.. Jo a spat s námi v posteli může kdykoli, často se stává, že v noci přijde.. Jsou to malé děti, ještě potřebuji péči a lásku, nejen drezuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.9.19 22:14

Dovolim si svuj pohled, mam syna 8 let, od 3 ve stridave péči

1. scénky s oblikanim a odchazenim mi připadají, ze se dela mladší nez je. Ne ze by se 5 lete dite samo rado rychle oblikalo, ale uz chape proc a revy nejsou nutne. Pritahuje pozornost, chce byt opecovavan jako brácha.
  2. odlisne prostredi mame taky, syn u otce tablet, playstation atd., u me skoro nic, chvilku mobil, jinak musi kazdy den hrat hodinu na housle, u otce zase musi vzorne uklizet, u me bordelar. Ale proste se prizpusobi a nedela to problem. Prestan veci svadet na otce, tobe ani klukovi to vubec nepomůže. Leda rev, ze chce k tatinkovi - necht jde, sbal ho a pošli expresem a uvidis, ze uz ani necekne! Jinak prostě to ber jednim uchem tam, druhym ven, stejne polovinu keca.
  3. vsimla jsem si, ze o malem mluvis velmi laskavě a o starsim dost nehezky. On to citi a mrzi ho to a nevi, co se sebou a co s tebou. Jestli ti tak strasne leze na nervy, tak ho dej radeji otci :nevim:
  4. muj kluk taky nechce spat sam, on se porad boji, ma nocni mury, vsichni, co znam vcetne me to meli to same.

Shrnuto: vetsina veci, co ten maly dela, je podle me normalni a ty to popisujes jako silenou katastrofu. Nech ho byt ditetem a mej ho ráda. Radeji si dachni, nez abys za nim sverepe a z povinnosti lezla s hrama. A otec fakt nemuze za vsechno :nevim: a sveho mamzela ho nenech trestat, to je proste vrchol! Drzim malemu palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 22:43

@Kačus82 nezlob se na mě, ale není možné abych každý lichý týden dávala 6 létě dítě dohromady (způsobem takovým, že ho musím učit základní věci jak 2lete dítě),ale ok. nerikam, když dítě přijde a hezky poprosí, že chce pomoc, že mu něco nejde.tve dítě když se ti vrátí domů s tebou mluví způsobem mami dělej pomoz mi, táta mě oblika tak dělej??když mu řekneš hezký např. Karliku máš v pokojíčku rozházené hračky, pojď uklidime to spolu a syn ti řekne si to úklid laskavě sama, když ti to vadí??máš tady uklízet ty??
Nezlob se na mě, ale takhle mluví malé dite s mámou? zajímavý je, že největší tyto problémy já mám když se mi syn vrátí od otce.za týden co jó sám alespoň trošku dohromady tak to nějak jde i, když z kecama a opravdu mu to trvá (i třeba dva dny)..to asi nebude úplně chyba na mě, když po nějakém alespoň trošičku zklidnění se občas funguje.proc teda, když ho naučím běžné základy které dělá každý jakžtakž je udělá, přijede od otce a neumí nic myslim si, že zla na něj nejsem ba naopak dovolím mu dost věcí ale mám jistě meze.kdyz se mu něco nelíbí a začne po mě i třeba házet věci, mlátit do mě tak to si opravdu líbit nenechám. a co se týče tedy spaní tak skoro v 6letech je teda normální, aby dítě spalo z rodičema, jo? jsem asi dost divná, ale normální mi to moc nepřijde. nereknu, když je nemocnej má třeba 39 teploty, ale takhle? na svůj věk si myslím že by trošičku už mohl vědět co může a co ne, spinkal sám v pokojicku.mit děti trvá tri tak si nějak neumím představit co by jsme museli mít za postel, aby se k nám vešli tři děti, ale to je každého věc a nazor

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
26.9.19 23:01

Me teda dite nikdy hezky neprosilo o nic 8o to jsi teda vostra 8o moje dite se s oblikanim zasekava doteď, proste se zamysli, az zarvu, ze za deset minut odjíždíme. Ale v 5 letech jsem mu pripravila veci a on tam sedel a ziral. Takze jsem nad nim budto stala nebo mu pomohla, no :nevim:

Drzost: popisujes, ze je slovne drzy. Treba to tam rika a tam se tomu smeji. Ale ty jsi uplne besna.

Ja ti rozumim, nemas to jednoduche a ten pocit marnosti. Ale pripada mi, ze na nej mas proste sileny vztek a marne hledam takovou tu schovivavost nebo co. Jakoze ten muj mamlas si neumi obliknout ani ponozky, ale popisujes ho jako spratka, ktery ti ty veci dela naschvál. Treba klukovi rict: hele, u tatky se asi mluvi jinak, ale doma na sebe takhle nehulakame (pokud teda na nej nehulakas).
Taky se bojim, ze cokoli kdokoli rekne, vcetne psychologu, tak budes mlet furt to své, ze ten spratek je nezvladatelny. Tatkovi ho teda nedas?

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
26.9.19 23:13

Necetla jsem diskuzi, ale resime neco podobneho. Ja na to koukam uplne jinak-mam stejne deti od sebe a problem zacal po narozeni mladsi. A je to presne tak-maly vsude jinde je hodny, u babicky, u tety, ve skole, druzine, ale doma predvadi ruzne veci a pouze si tim vynucuje pozornost na kterou byl jako jedinacek zvykly do skoro 6 let. Treba to oblekani-vi, ze oblekam mimco tak chce taky. Snazim se mu ted vic venovat, pravda je, ze ten prvni rok to byl problem a lepsi se to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 23:14

@Kačus82 oblečení mu také připravují, dam mu je nahromadku a ví, že si je má sám obléct. otec syna má pravidelně ba naopak jo dostává dřív než by měl. nerikam, že je to nezbladatelny spratek, ale na to kolik mu je a na to jak se chová je to docela smutny, že nezvládá, když děti v jeho věku úplně bez problémů. nejdeno to, že potřebuje sem tam s něčím pomoc, ale jde taky jak to řekne a tak.
Hold sem asi špatná máma měla bych asi dítěti vše dovolit a dělat vše za něj, pak bude vše v naprostým pořádku, ale na druhou stránku já nejsem robot a ať si říká kdo chce co chce v tomhle věku dítě něco samo musí umět a ne mít všude maminku která to za něj udělá když sám nechce neboli od tatínka jak je zvyklej jak si ho učí. ono já druhou stránku je to jednodušší, že t dítě je pak hodný, když se dělá vše za něj, ale tím pádem pak nelze zvládat nic jiného, když je zapotřebí běhat za takhle velkým dítětem.
Ale beru to každý má svůj nazor no

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
26.9.19 23:41
@Anonymní píše:
@Kačus82 oblečení mu také připravují, dam mu je nahromadku a ví, že si je má sám obléct. otec syna má pravidelně ba naopak jo dostává dřív než by měl. nerikam, že je to nezbladatelny spratek, ale na to kolik mu je a na to jak se chová je to docela smutny, že nezvládá, když děti v jeho věku úplně bez problémů. nejdeno to, že potřebuje sem tam s něčím pomoc, ale jde taky jak to řekne a tak.
Hold sem asi špatná máma měla bych asi dítěti vše dovolit a dělat vše za něj, pak bude vše v naprostým pořádku, ale na druhou stránku já nejsem robot a ať si říká kdo chce co chce v tomhle věku dítě něco samo musí umět a ne mít všude maminku která to za něj udělá když sám nechce neboli od tatínka jak je zvyklej jak si ho učí. ono já druhou stránku je to jednodušší, že t dítě je pak hodný, když se dělá vše za něj, ale tím pádem pak nelze zvládat nic jiného, když je zapotřebí běhat za takhle velkým dítětem.
Ale beru to každý má svůj nazor no

Posledni poznamka, protoze to dost prekrucujes. Ja jsem nerekla, ze mu mas vse dovolit a ze nemusi nic umet, ale ze na nej mas bejt laskavejsi, i pres to, ze je drzej. Ty si myslis, ze si uvedomuje, jak to zni. Ale kdyz pozoruju, jak tady stekas, tak se mu ani nedivím, nejak se to s tebou neda :lol:

Delej si s nim, co chces :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 08:42

@Kačus82 milá/nemilá ono je to jedno, protože jak její po jeho je problém..jen je zajímavý, že z otce dělám nevím co přitom, když je u mé matky tak se dá se synem spousta věcí dělat, mužů s ním jít ven aniž by se něco stalo, protože jakžtakž poslechne, je z něj normální dite. nejake mouchy má, ale to ma každé dítě.

• Citovat
  • Upravit
102087
27.9.19 08:51

No, ve školce je hodný, takže bych ze všeho nevinila otce, evidentně dítě nemá problém být hodné a poslouchat ve školce ani když přijede od otce, takže chyba bude spíš v tobě, než v něm. Tipuju, že to cítí tak, že je doma přebytečný, neb ty máš nového partnera, nové dítě a jeho si hodila na vedlejší kolej, jít k tobě sát nesmí, oblíknout mu nepomůžeš, tohle kvůli mladšímu nemůže, tamto… ale ve všech příspěvcích akorát hledáš problém jinde, než u sebe.
A to, že jinde mohou děti něco jiného důvodem není, dítě v tomhle věku nemá problém rozlišovat, že někde se určité věci mohou a jinde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
27.9.19 13:16

Ten klučina se cítí normálně odstrčený. U táty je zřejmě jedináček, tam problém není. Doma vcelku nelaskavá máma, mladší brácha a on na vedlejší koleji… Celkem se nedivím, jak se chová. Jinak to neumí… Potřebuje na sebe upozornit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
27.9.19 13:40

Za mě chování běžného pětiletého dítěte. Bych řekla, že jádro pudla je v mladším bráchovi. Kde spí ten mladší? Jinak za mě mají pravdu @PaníKadrnožková @Blankaspl @j.a.n.i1. Zkus se nad tím zamyslet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.9.19 16:06
@elpiska píše:
Nepomůže nic jiného, než doma nastavit hranice a trvat na nich. Vysvětlit jednou dvakrát, nediskutovat a trvat na svém. Za dobré chování povolit na chvilku třeba ten tablet, za špatné trestat. Bude to samozřejmě trvat dlouho, ale syn nakonec zjistí, že se má doma chovat jako ve školce. Vyčůrá se kolem mísy, dostane hadr a kybl a uklidí si to. A na tom záchodě bude tak dlouho, dokud to opravdu neuklidí. Možná žárlí na mladšího sourozence, možná zlobením i bojuje o pozornost. Je třeba ho i chválit a dávat mu najevo, že ho máte rádi. Společné spaní bych mu povolila. V tom věku se brzo odstěhuje sám.

povolit tablet…generace skloněných hlav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.9.19 16:09
@Burj Chalifa píše:
povolit tablet…generace skloněných hlav

Tak technika je dnes prostě součástí života, takze ano povolení tabletu za rozumných podmínek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí